Sort/Hvid

Vild forestilling om Downs syndrom kommer til Kødbyen

Del

DSCHINGIS KHAN udløste kæmpe furore i Tyskland. Nu kommer den kontroversielle forestilling til Danmark for at udstille fordommene om mennesker med Downs syndrom ved netop at udstille tre mennesker med Downs på Sort/Hvid i Kødbyen. Men hvem udstiller forestillingen i virkeligheden? Os eller dem?

Foto: Florian Krauss
Foto: Florian Krauss

Tre skuespillere med Downs syndrom står på scenen. Der er countrymusik, de bærer sorte parykker, de er udstyret med pistoler og skal opføre autentisk ’mongolsk’ adfærd for publikum. De kysser og krammer publikum, fordi de har fået besked på at gøre det, de skifter kostumer på kommando, de bevæger sig sådan, som de får at vide, de skal. Alt sammen med en barnlig renhed og glæde, mens der står en ’instruktør’ ved scenekanten, hvis mindste vink de adlyder. For de tre på scenen, Jonny Chambilla, Sabrina Braemer og Oliver Rinke, er jo handicappede - og tilsyneladende har de ingen egen vilje.

Forestillingen DSCHINGIS KHAN, der er et samarbejde mellem Theater Thickwa - Tysklands svar på Glad Teater – og den banebrydende performancegruppe Monster Truck, har skabt vild debat i Tyskland. For må man udstille mennesker med handicap? Må man betragte dem, som var de dyr i en zoologisk have og udstille dem på samme måde, som man gjorde med eksotiske folkeslag i Tivoli for hundrede år siden?

DSCHINGIS KHAN giver sig ud for at være inklusionsteater, men viser sig at være skarp satire, da den velmenende tilgang om, at der skal være plads til alle, pludselig skifter karakter. De tre på scenen skyder tilbage: Nu er det publikum, der bliver udstillet. Forestillingen gakker helt ud, den bliver vildere og vildere, og det pæne, ordentlige inklusionsprojekt går i fuldstændig opløsning.

DSCHINGIS KHAN handler om, hvordan handicappede bliver skammet ud af mennesker, der bestemmer, hvordan de skal opføre sig, mens man benægter, at det sker. Man siger, at alle mennesker er lige. DSCHINGIS KHAN viser, at det ikke passer.

DSCHINGIS KHAN er en del af teaterfestivalen CPH STAGE og vises torsdag d. 1. juni kl. 18.00 og fredag d. 2. juni kl.14.00

STED Sort/Hvid, Staldgade 26-30, 1699 København V.

BILLETTER teaterbilletter.dk / 70 70 74 94 / billet@sort-hvid.dk

Læs mere på www.sort-hvid.dk

Pressekontakt: Malin Schmidt / 31 23 55 31 / malin@sort-hvid.dk

Med venlig hilsen

Sort/Hvid 

Af og med SABRINA BRAEMER, JONNY CHAMBILLA, MANUEL GERST, SAHAR RAHIMI, OLIVER RINCKE, MARK SCHRÖPPEL og INA VERA Dramaturg MARCEL BUGIEL, Musik MARK SCHRÖPPEL, Produktionsledelse EHRLICHE ARBEIT – FREIES KULTURBÜRO, kunstneriske medarbejdere ALISA HECKE og MATTHIAS MEPPELINK

Co-produktion mellem Sort/Hvid og Monster Truck samt Theater Thickwa i samarbejde med FFT Düsseldorf, Pumpenhaus Münster, Ringlokschuppen Mülheim og SOPHIENSÆLE.

DSCHINGIS KHAN er støttet af Statens Kunstfond. Derudover støttet af Berlins borgmesterkontor, Senatet – Kulturelle Angelegenheiten, Kunststiftung NRW, Kultursekretariat NRW, Rudolf Augstein Stiftung, LAG Soziokultur NRW og Fonds Darstellende Künste etc.

Nøgleord

Billeder

Foto: Florian Krauss
Foto: Florian Krauss
Download
Foto: Florian Krauss
Foto: Florian Krauss
Download
Foto: Florian Krauss
Foto: Florian Krauss
Download
Foto: Florian Krauss
Foto: Florian Krauss
Download

Links

Information om Sort/Hvid

Sort/HvidFølg pressemeddelelser fra Sort/Hvid

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Sort/Hvid

Kvinde skifter race19.4.2018 07:30pressemeddelelse

White Nigger / Black Madonna - af Madame Nielsen og Christian Lollike På scenen står en kvinde. Hun maler ansigtet sort. Lige siden hun var lille, har hun vidst, at hun har en anden race, end den hun er født med. Kvinden spilles af Madame Nielsen. Jeg går i solarium og permanenter mit hår, så det får de karakteristiske, krusede krøller. Jeg engagerer mig i de sortes kamp og bliver talskvinde for en sort borgerretsbevægelse, fortæller hun. Madame Nielsen er netop vendt hjem efter en bogturné i USA, hvor almelderne har rost hende til skyerne for hendes bog "Den endeløse sommer". The litterære talent blev engang født – som dreng. Nu udforsker hun sit potentiale som kvinde. Hvad vil der ske, hvis denne kvinde bliver sort? Vil hun blive til en ”White nigger” eller til en ”Black Madonna”? Madame Nielsen og Christian Lollikes kommende forestilling White Nigger/Black Madonna er en science fiction. En kvinde skifter langsomt race. En personlig fortælling inspireret af virkeligheden. Fortalt i e

Efter fulde sale på Aarhus Teater rammer hospitalsrevseren nu København9.3.2018 08:54pressemeddelelse

Aarhus har måttet melde udsolgt til forestillingen HOSPITALET, hvor effektiviseringsepidemien i det danske sygehusvæsen stilles til skue. En læge hamrer ind i en svingdør, kaster en dødsbesked efter en patient og styrter videre. Men det er selvfølgelig bare i forestillingen. Det kunne jo ikke ske i virkeligheden. Eller kunne det? Christian Lollikes tekst i Runar Hodnes iscenesættelse er en grotesk farce med overdrivelsen som tydeligt virkemiddel og samtidig grotesk tæt på virkeligheden. Forestillingen får københavnerpremiere på Sort/Hvid d. 17. marts.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum