Vil du sikre en korrekt løn i januar og undgå at betale for meget i skat?

Det er ikke ualmindeligt, at danskeres løn i januar afviger fra deres løn i december. Afvigelsen opstår, hvis man har betalt for lidt eller for meget i skat. Det kan dog nemt undgås ved at rette oplysninger i forskudsopgørelsen på www.skat.dk.
”Vil man undgå at begynde året med en forkert skatteindbetaling og dermed en forkert løn, er det vigtigt, at man får rettet sine oplysninger hos Skattestyrelsen, herunder eventuelle fradrag,” forklarer Per Ørtoft Jensen, partner og skatteekspert hos PwC.
Skattestyrelsen får nemlig ikke automatisk besked om alle ens fradrag, ligesom der kan være fradrag, der er ændret. Og man skal være særlig opmærksom, hvis ens økonomi har ændret sig i forhold til sidste år:
”Hvis man fx er steget i løn ved årsskiftet eller i løbet af året, eller hvis der er en ændring i ens livssituation, som når man fx lige er kommet tilbage fra barsel, eller hvis man er gået på pension, så ændrer det typisk ens økonomi,” siger Per Ørtoft Jensen.
Der er stadig tid at løbe på, da de fleste arbejdsgivere først kører lønnen i de sidste uger i januar:
”Du vil typisk skulle betale lidt mere i skat i 2020, end du plejer, og dermed få mindre udbetalt i løn i januar, hvis du fx ikke har betalt din restskat for 2018. Det kan derfor være en god ide at få betalt sin restskat for 2019 nu, så man ikke ender i den samme situation igen næste år,” anbefaler Per Ørtoft Jensen og tilføjer, at man derved også sparer renter til Skattestyrelsen på restskatten for 2019.
Er du blevet gift eller skilt?
En lang række faktorer kan have betydning for, hvor meget man skal betale i skat. Det kan bl.a. være en flytning, eller at du er blevet gift eller skilt:
”Hvis du er flyttet og har fået længere på arbejde, så kan dit befordringsfradrag være ændret, eller hvis du har valgt at omlægge dit boliglån, så har du også fået nogle andre renteudgifter,” siger Per Ørtoft Jensen og fortsætter:
”Det kan også være, at du er blevet gift eller skilt, og det kan faktisk også i nogle tilfælde have en indflydelse på skatteberegningen,” understreger Per Ørtoft Jensen.
Skal du betale skat ved udlejning af fast ejendom?
Der kan også være en særlig grund til at se på forskudsopgørelsen, hvis man i tidligere år har betalt skat af indtægt fra udlejning af fast ejendom – sommerhus eller helårsbolig – idet der for et par år siden kom nye regler med en valgfri overgangsordning for 2018-19-20, dvs. bl.a. andre skattefri bundgrænser, som afhængigt af indkomstniveauet kan betyde, at man i år skal betale mindre skat eller måske slet ingen af udlejningsindtægterne.
”Hvis man ikke får dette reguleret på forskudsopgørelsen for 2020, kan man komme i en situation, hvor der bliver trukket mere skat end nødvendigt; fx hvis man forventer en lavere eller slet ingen udlejningsindtægt over den skattefri bundgrænse, men ikke opdaterer forskudsopgørelsen med dette, således at trækprocenten fejlagtigt baseres på de automatisk overførte oplysninger fra tidligere år,” siger Per Ørtoft Jensen.
Når man ikke at få ændret forskudsopgørelsen, så får man naturligvis det for meget betalte skat tilbage med årsopgørelsen – dog uden renter fra SKAT:
“Der er stadig god grund til at få pengene i egen lomme hurtigst muligt ved at lave forskudsopgørelsen så præcist som muligt. I dag skal man også være opmærksom på, om man får negative renter på indestående i banken,” slutter Per Ørtoft Jensen.
Nøgleord
Billeder

Information om PwC
Følg pressemeddelelser fra PwC
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra PwC
Ny dom sætter fokus på forældrekøb: Risiko for skattemæssige konsekvenser ved overdragelse til børn11.7.2025 08:10:07 CEST | Pressemeddelelse
En ny byretsdom føjer sig til rækken af sager, hvor skattemyndighederne har underkendt salgsprisen ved overdragelse af en forældrekøbslejlighed til et barn. Dommen understreger vigtigheden af at tænke sig grundigt om – og søge rådgivning – før man overdrager en bolig i familien.
PwC advarer: Sommeren er højsæson for direktørsvindel10.7.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Mens sommeren er over os, udnytter kriminelle årstiden til at slå til med sofistikeret direktørsvindel. Ifølge PwC er phishing, e-mailkompromittering og brug af deepfakes blandt den mest udbredte form for kriminalitet – og det kan koste virksomheder dyrt.
Hackere holder ikke ferie, bare fordi du gør: Sådan kan virksomheder beskytte sig7.7.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Det er nemmere at bryde ind, når der ikke er nogen hjemme – det gælder både dit hjem og dine digitale enheder. PwC’s ekspert i cybersikkerhed opfordrer virksomheder til at genopfriske de gode råd til cybersikkerhed inden sommerferien.
7 ud af 10 erhvervsledere frygter yderligere eskalering af handelskrig3.7.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Et stort flertal af danske erhvervsledere frygter yderligere eskalering af handelskrigen, og over halvdelen forventer allerede en negativ effekt på virksomhedens profitabilitet i de kommende 12 måneder som følge af de ændrede toldsatser. Usikkerheden holder mange tilbage, men enkelte virksomheder handler og tilpasser sig den nye virkelighed, viser en ny pulsmåling fra PwC.
Stor stigning i efterspørgsel efter AI-kompetencer på det danske arbejdsmarked2.7.2025 09:50:06 CEST | Pressemeddelelse
Efterspørgslen efter AI-kompetencer på det danske jobmarked stiger kraftigt. Således er antallet af danske jobopslag med krav om AI-kompetencer steget fra blot 263 jobopslag i 2018 til 23.000 i 2024. Det viser PwC’s AI Jobs Barometer 2025, som understreger AI's hastige indtog i en bred vifte af sektorer.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum