Hjørring Kommune

Vil du sænke hastigheden for dine nærmeste?

Del

Træk vejret. Tænk på den, du elsker mest i hele verden. Tænk på den bedste dag, I har haft sammen. Og så forestil dig, I aldrig skulle ses igen.

Ramte det dig?

Når vi kører for stærkt, er der rigtig meget på spil. Vi tænker ikke altid på risikoen ved at køre for stærkt - at det påvirker rigtige mange mennesker omkring os, hvis der skulle ske noget alvorligt. Det er ikke kun de direkte involverede, der er bliver ramt – det mærker forældre, søskende, kæreste, venner og bekendte for livet. Og det gælder potentielt i begge biler, hvis der er tale om sammenstød eller påkørsel. Så der er rigtig meget på spil.

”Alt for mange kører for stærkt. Ulykker med alvorlige konsekvenser påvirker ikke kun den, der er indblandet. Det rammer alle dem, der er tæt på netop den person”, lyder det fra Henrik Hyldig Nielsen, Nordjyllands Politi. 

Med en kærlig hilsen fra de nordjyske kommuner, minder vi i de kommende uger om risikoen ved for høj fart i trafikken. Nordjyllands Politi og de nordjyske kommuner arbejder sammen om indsatsen for at sænke farten på de nordjyske veje over en årrække.

”Vi sætter ind med fotovogne, stærekasser og patruljebiler, men det er ikke nok. Bilisternes adfærd skal ændres. Og du kan gøre en forskel, ved at starte med at kigge indad. Overvej hvad konsekvenserne af din fart kunne være og tænk på, hvad der er på spil. Hvis du tænker på dine nærmeste - ville du så ikke stoppe op?” Spørger Henrik Hyldig Nielsen.

Hastighed bekymrer mange - men vi kører stadig for stærkt
De nordjyske kommuner oplever rigtig mange henvendelser fra borgere, som er bekymrede for hastigheden på vejene. Det er særligt borgere, som er bekymrede for hastigheden på de veje, hvor de selv bor.

”Det er netop fordi, at de ikke kan bære tanken om, at en de holder af, skal komme alvorligt til skade i trafikken”, fortæller Helene Østergaard Kristensen, Hjørring Kommune.

”Men det er ikke kun på boligvejene, at vi skal have hastigheden ned. Og vi skal væk fra kun at tænke på fotofælder, stærekasser og fartbøder som et argument for at sænke hastigheden på vejene. På de store overordnede veje ser vi alt for ofte, at hastigheden er høj - og med så høj hastighed, kan det i endnu højere grad gå helt galt.”

”Med kampagnen håber vi på, at bilisterne vil overveje, hvordan de ville have det, hvis de på grund af for høj fart en dag skulle være skyld i, at der var en familie og venner, der ikke fik en dag mere med en, de holder af. Det er desværre alt for ofte virkeligheden og konsekvensen af for høj fart i trafikken. Og det er ikke til at bære for dem, som er tæt på. Hverken for fartsynderen, andre involverede eller for de pårørende”, slutter Helene Østergaard Kristensen.

De nordjyske kommuner bag kampagnen er Brønderslev, Hjørring, Jammerbugt, Mariagerfjord, Morsø, Rebild, Thisted og Vesthimmerland Kommune. Kampagnen afvikles fra uge 34. Den omfatter en kampagnefilm, en række budskaber fra Facebooksiden Sænkfarten og et radiospot, med en direkte hilsen ud til bilisterne på vejene.

Kontakter

Helene Østergaard Kristensen, Ingeniør, Hjørring Kommune, 72336617

Henrik Hyldig Nielsen, politikommissær, Nordjyllands Politi, 61192683

Billeder

Links

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/

Hjørring Kommune er med sine mere end 65.000 indbyggere den anden største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Stærkt samarbejde bringer lægehus i Hirtshals tættere på at blive til virkelighed10.9.2019 08:27:07 CESTPressemeddelelse

- Det stærke og tætte samarbejde, vi har med de nuværende praktiserende læger i Hirthals, er helt afgørende i forhold til planlægge og bygge et nyt lægehus. Det er fantastisk, at vi arbejder frem mod et fælles mål og nu kan skimte et nyt lægehus i byen, siger formand for Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget, Per Møller (C). De praktiserende læger i Hirtshals og Hjørring Kommune har igennem længere tid arbejdet for at sikre bedre lægedækning i Hirtshals. Da Sundheds- og Ældreministeriet opslog en pulje på 200 mio. kr. til moderne læge- og sundhedshuse, var der derfor et fælles ønske at søge om midler til etablering af et nyt lægehus i Hirtshals. I tæt samarbejde med de praktiserende læger fik Hjørring Kommune udarbejdet en puljeansøgning, hvilket resulterede i økonomisk støtte til projektet. Derudover har Hjørring Kommune valgt at finansiere den resterende del af projektet. - Det er så vigtigt, at vi prioriterer den helt nære sundhed og den tryghed, der ligger i at have en praktiserend

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum