LO • Landsorganisationen i Danmark

Vigtigt skridt til beskyttelse mod epoxy og andre farlige stoffer

Del

Lønmodtagere, der arbejder med farlige stoffer, har nu udsigt til bedre beskyttelse. ”Skridt i den rigtige retning”, siger LO-næstformand Ejner K. Holst.

Kommentaren kommer på baggrund af, at beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen i dag har meddelt, at han vil gennemføre en række forslag, som Arbejdsmiljørådet har stillet vedrørende arbejde med epoxy og isocyanater.

– Med sagerne i vindmølleindustrien sidste år blev det tydeligt, at vi ikke har lige så godt styr på kemien i Danmark, som vi måske har gået og troet. Det har vist sig, at der er behov for langt bedre beskyttelse af de ansatte, der arbejder med farlige stoffer som fx epoxy og isocyanater, siger Ejner K. Holst.

LO er derfor rigtig godt tilfreds med, at beskæftigelsesministeren nu vil gennemføre de forslag, som Arbejdsmiljørådet er kommet med om epoxy og isocyanater.

– Det er helt afgørende, at virksomhederne nu får mere og bedre information og vejledning om arbejdet med epoxy og isocyanater, og at håndhævelsen af reglerne bliver styrket.

LO havde gerne set, at ministeren også havde bakket op om LO’s forslag om, at arbejdsledere som leder arbejdet med epoxy eller isocyanat skal være uddannet i at håndtere dem.

– Hvis Arbejdsmiljørådets forslag for alvor skal virke, er det vigtigt, at de ansvarlige ledere er klædt ordentlig på i hverdagen. Det er jo dem, der står for at oplære og instruere de ansatte og for at føre tilsyn med, at arbejdet foregår på en sikker måde, siger Ejner K. Holst.  

Ministeren har i stedet valgt at bede Arbejdstilsynet om at undersøge behovet for et nyt uddannelseskrav. LO kvitterer for initiativet og ser frem til at blive inddraget i det videre arbejde.

Kontakt: LO’s pressetelefon 26 11 97 10.  

Information om LO • Landsorganisationen i Danmark

LO • Landsorganisationen i Danmark
LO • Landsorganisationen i Danmark
Islands Brygge 32D
2300 København S

35 24 60 00http://www.lo.dk/

Følg pressemeddelelser fra LO • Landsorganisationen i Danmark

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra LO • Landsorganisationen i Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum