Aabenraa Kommune

Vigtigt skridt for den grønne omstilling: Aabenraa Kommune glæder sig over udsigt til et ekstra jernbanespor

Del

Aabenraa Kommunes borgmester, Thomas Andresen, er glad for, at et dobbeltspor på jernbanestrækningen mellem Padborg og Tinglev er med i regeringens infrastrukturplan sammen med midler til togstationer og en styrkelse af Jyllandskorridoren.

Foto: Aabenraa Kommune
Foto: Aabenraa Kommune

I Aabenraa Kommune vil man gerne være med til at få Danmark i en mere bæredygtig retning og sikre optimale, trafikale forhold for erhvervslivet og borgerne. Derfor håber kommunen, at de øvrige partier vil bakke op om at sikre det ekstra jernbanespor, som regeringen netop har præsenteret i sin infrastrukturplan.

- Et dobbeltspor mellem Padborg og Tinglev vil fremtidssikre Danmarks togforbindelser med person- og godstransport til og fra udlandet igennem ”Porten til Europa”. I dag udgør strækningen en flaskehals, så to spor vil give mere kapacitet til både gods- og persontransport, siger borgmester Thomas Andresen og uddyber:

- Jeg er derfor glad for, at regeringen ser behovet for at få igangsat arbejdet med en VVM-undersøgelse af dobbeltsporet, og det håber jeg, at de øvrige partier også kan se. Dobbeltsporet vil bidrage væsentligt til udviklingen af person- og godstransporten i Danmark samt styrke den grønne omstilling i transportsektoren.

Den cirka 14 kilometer lange strækning mellem Padborg og Tinglev er den eneste strækning med et enkelt spor fra Finland til Sicilien. Med udsigt til det ekstra jernbanespor håber borgmesteren samtidig, at Aabenraa Seniorråds foretræde for Folketingets Transportudvalg vedrørende forbedring af Rødekro Station også kaster midler af sig.

- Togstationer skal have mere liv ved at udskifte belysning og forbedre gange og tunneler, ifølge den præsenterede infrastrukturplan. Derfor håber jeg, hvis midlerne ender med at blive afsat, at stationerne i både Rødekro og Padborg vil blive tildelt midler til at styrke fremkommeligheden, herunder elevator ved Rødekro Station, og være mere kundevenlige, siger borgmesteren og fortsætter:

- Samtidig er det positivt, at der i infrastrukturplanen også er villighed til at styrke transportmulighederne i hele Sønderjylland med en undersøgelse af en forbindelse mellem Als og Fyn. Mit håb er desuden, at en Ny Midtjysk Motorvej fra Give til Haderslev Nord også kommer med i en kommende aftale. Jyllandskorridoren mellem Syddanmark og Nordtyskland er Danmarks vigtigste adgangsvej for gods og personer til og fra Europa samt resten af verden.

Kontakter

Borgmester, Thomas Andresen, tlf.: 40 15 45 50; e-mail: tand@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent, Claus Bøge Jensen, tlf.: 24 91 79 28; e-mail: cbje@aabenraa.dk

Billeder

Foto: Aabenraa Kommune
Foto: Aabenraa Kommune
Download

Information om Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune
Aabenraa Kommune
Skelbækvej 2
6200 Aabenraa

7376 7676https://www.aabenraa.dk/

BETINGELSER FOR BRUG AF BILLEDMATERIALE:

  • Rettigheden til anvendelse af medfølgende billedmateriale er udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende nyhed og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.
  • Anvendelse skal altid ske med angivelse af hele den oplyste billedbyline.

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Nyt internationalt distributionscenter i Aabenraa Kommune: Hummel tager første spadestik i Padborg9.4.2021 16:08:53 CEST | Pressemeddelelse

Et af det dansk-internationale sportsbrand Hummels største investeringer begynder nu at tage form i Padborg. Fredag 9. april blev første spadestik taget til Hummels nye automatiserede lager- og distributionscenter. Grunden, som Aabenraa Kommune har solgt til Hummel, er på cirka 61.000m2 og er placeret tæt ved motorvejen ved Bov-afkørslen i sydgående retning.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum