Lederne

Vigtigt med bred opbakning til grøn omstilling

Del

Lederne bakker op om klimaloven og glæder sig over, at et bredt politisk flertal står bag

Klimaloven er et vigtigt første skridt i retning af en vellykket grøn omstilling, siger Ledernes formand, Svend Askær. 

- Vi er glade for, at et næsten enigt Folketing står bag loven, for vi har brug for brede aftaler, der skaber sikkerhed for såvel virksomheder som ledere og forbrugere, tilføjer Svend Askær.

Med klimaloven har Danmark taget hul på den grønne omstilling, og næste skridt er en klimahandlingsplan for, hvordan Danmark når i mål med at reducere drivhusgasudledningen.

-  Det er helt nødvendigt at inddrage ledere ude på virksomheder og i organisationer, hvis vi skal nå målet om 70 procents reduktion i udslippet af drivhusgasser i 2030. Lederne byder hellere end gerne ind med ideer, politikker og konkrete handlinger, der kan bidrage til at nå det ambitiøse men nødvendige grønne mål, siger Svend Askær.

Han tilføjer, at den grønne omstilling skal ske uden, at det hæmmer den økonomiske vækst.

- Danmark har hen over de seneste 10 år set, at det er muligt at skabe økonomisk vækst uden at øge udslippet af drivhusgasser. På samme måde skal vi også fremover sørge for, at klimaindsatsen ikke kommer til at koste os dyrt i form af økonomisk vækst og arbejdspladser, for det kan i sidste ende skade den folkelige opbakning. Til gengæld ser jeg gode muligheder for, at fokus på klimaet og bæredygtighed kan skabe et rigere samfund, siger Svend Askær.

Hos Lederne opfordrer man til, at EU sætter handling bag ordene, når EU-Kommissionen i næste uge fremlægger sit forslag til EU’s Green Deal.

- Det er afgørende, at vi får resten af verden med, hvis vi skal bremse klimaforandringerne. Derfor er det er afgørende, at EU hæver barren for den grønne omstilling – også mere, end der på forhånd er lagt op til, siger Ledernes formand.

Lederne repræsenterer over 127.000 ledere i nøglepositioner. En rundspørge blandt medlemmerne viste i sommer, at 7 ud af 10 danske ledere er ansat i virksomheder eller institutioner, som i en eller anden grad arbejder med FN’s verdensmål.

70 procent erklærer sig enige eller delvist enige i, at deres virksomhed forfølger nye forretningsmuligheder, der forbedrer virksomhedens sociale og/eller miljømæssige indvirkninger på samfundet.

Kontakter

Ledernes formand Svend Askær
via pressekonsulent Morten Bonde
mobil 29484086
mpe@lederne.dk

Information om Lederne

Lederne
Lederne
Vermlandsgade 65
2300 København S

3283 3283https://www.lederne.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lederne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lederne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum