WFP - FN’s World Food Programme

Vigtigt dansk bidrag til FN’s World Food Programme skal sikre logistik og koordination til den globale COVID-19 indsats

Del

Et bredt flertal i Folketinget har i dag vedtaget en COVID-19 hjælpepakke til nogle af verdens mest udsatte – en samlet bevilling på 650 millioner kroner til bl.a. en her-og-nu indsats for at bekæmpe smittespredningen og afbøde de økonomiske konsekvenser på længere sigt.

Foto: WFP/Hugh Rutherford
Foto: WFP/Hugh Rutherford

Af disse midler går 75 millioner kroner til FN's World Food Programme (WFP), som udover fødevarebistand i humanitære kriser også er ansvarlig for logistik til de vanskeligst tilgængelige områder på vegne af det humanitære samfund.

Det danske bidrag er helt afgørende for, at WFP midt i denne globale krise kan opretholde sine humanitære fødevareprogrammer, der udgør en livline for 87 millioner af de mest sårbare mennesker over hele verden. Faktisk forbereder organisationen sig på allerede nu at skulle assistere op mod 100 - 120 millioner mennesker på grund af COVID-19 krisen. WFP befinder sig på frontlinjen, hvor organisationen assisterer sultne mennesker i mere end 80 lande, der ofte er meget dårligt rustede til at reagere på COVID-19 pandemien. 

Udover de humanitære fødevareindsatser hjælper WFP også det bredere humanitære samfund gennem logistik-støtte til den globale indsats. WFP arbejder tæt sammen med Verdenssundhedsorganisationen WHO og andre partnere og yder støtte til sundheds- og andre humanitære medarbejdere rundt omkring i verden, mens de knokler på med at inddæmme spredningen af smitten og begrænse konsekvenserne af pandemien. WFP yder også støtte gennem informationsstyring, planlægning og koordinering af forsyningskæder og -tjenesteydelser.

Med udgangspunkt i sit globale netværk af strategisk placerede humanitære depoter (United Nations Humanitarian Response Depot – UNHDR) har WFP etableret internationale og regionale forsyningscentre, hvorfra der vil blive sendt vigtige forsyninger ud til berørte lande på vegne af partnere. WFP vil ligeledes oprette lufttransportforbindelser og hyre charterfartøjer til de områder, hvor almindelig skibsfart er afbrudt. Yderlige vil WFP sørge for fly til passagertransport samt til Medevac-evakuering for nødhjælpsarbejdere.

Pandemien påvirker lande på forskellige måder. Derfor vil WFP på det internationale samfunds vegne også levere realtidssporing af pandemiens konsekvens for fødevaresikkerhed, sundhed og handel i de udsatte lande.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Foto: WFP/Hugh Rutherford
Foto: WFP/Hugh Rutherford
Download
Foto: WFP/Saleh Bahol
Foto: WFP/Saleh Bahol
Download
Foto: WFP/Saleh Bahol
Foto: WFP/Saleh Bahol
Download
WFP/Foto: Mahmoud Fadhed
WFP/Foto: Mahmoud Fadhed
Download
Foto: WFP/Khudr Alissa
Foto: WFP/Khudr Alissa
Download
Foto: WFP/Marcelle Rodriguez
Foto: WFP/Marcelle Rodriguez
Download

Information om WFP - FN’s World Food Programme

WFP - FN’s World Food ProgrammeFN's World Food Programme er verdens største humanitære organisation, som redder liv under katastrofer, skaber velstand og støtter en bæredygtig fremtid for mennesker, der er ramt af konflikter, naturkatastrofer og klimaforandringer.

Danmark er blandt WFP's vigtigste donorer af fleksible bidrag. Disse bidrag gør det muligt for WFP at reagere hurtigt og effektivt, når katastrofer indtræffer, finansiere forsømte kriser og dermed sikre, at hjælpen når dem, der har mest brug for den.

Følg os på Twitter WFP_DK

For information på dansk, besøg vores hjemmeside da.wfp.org

 

 

Følg pressemeddelelser fra WFP - FN’s World Food Programme

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra WFP - FN’s World Food Programme

WFP CHEF LOVER STØTTE TIL LIBANON OG DETS FOLK I KØLVANDET PÅ ADSKILLIGE KRISER12.8.2020 16:59:51 CESTPressemeddelelse

BEIRUT/KØBENHAVN – Eksekutivdirektør i FN’s World Food Programme (WFP) David Beasley har i dag meddelt, at WFP vil sende 17.500 ton hvedemel samt tre måneders forsyninger af hvede til Libanon for at støtte genetableringen af landets fødevarereserver. Det sker som en del af en hurtig indsats, som også involverer etableringen af varehuse og mobile kornlagringsenheder.

FN’S WORLD FOOD PROGRAMME SKAL MÆTTE DET HØJESTE ANTAL SULTNE NOGENSINDE MENS CORONAVIRUSSEN RAMMER FATTIGE LANDE29.6.2020 15:51:46 CESTPressemeddelelse

ROM – FN’s World Food Programme (WFP) annoncerede i dag en massiv stigning i antallet af sultne mennesker, som organisationen planlægger at hjælpe rundt omkring i verden. Det sker på baggrund af de ødelæggende socioøkonomiske konsekvenser af COVID-19-pandemien, som presser millioner flere mennesker ind i fødevareusikkerhed i lav- og mellemindkomstlande.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum