Vejdirektoratet

Vigtig vejtunnel får forlænget levetiden

Del

Vejdirektoratet sætter nu gang i et arbejde, der i mange år fremover skal beskytte Frederikssundsvejstunnelen i København mod vandskader.

Det kommende arbejde foregår ovenpå tunnelen og er markeret med gult på kortet.
Det kommende arbejde foregår ovenpå tunnelen og er markeret med gult på kortet.

Frederikssundsvejstunnelen ved Bellahøj i København er en helt central trafikåre for trafikken ind og ud af København, men tunnelen, som har 52 år på bagen, trænger nu til at blive renoveret.

Derfor går Vejdirektoratet nu i gang med et større renoveringsarbejde, som skal sikre, at tunnelen kan holde i mange år endnu. Renoveringen består i at udskifte det isoleringslag, der beskytter tunnelens betonkonstruktion mod nedsivende vand.

Projektleder Kirsten Riis, Vejdirektoratet, siger:

”Det er absolut nødvendigt, at vi sikrer, at tunnelen kan modstå vand. Siver der vand ned til betonkonstruktionen, så vil det med tiden ødelægge betonen. Vi har tidligere udskiftet mindre dele af tunneldækkets fugtmembran, men nu tager vi fat på at udskifte hovedparten af den eksisterende membran, som har ligget der, siden tunnelen blev bygget for over 50 år siden.”

Isoleringslaget - også kaldet fugtmembranen - består af såkaldte bitumenplader. Det ligger under asfalten og et lag af grus og jord, som entreprenøren skal fjerne, før renoveringsarbejderne kan komme til at skifte det. Når de fjerner bitumenpladerne, sker det blandt andet ved fræsning, og det må forventes at medføre en del støj.

Arbejdet med at skifte isoleringen begynder med ændring i trafikken fra 23. marts og varer til og med oktober 2022, og det falder i flere etaper. Første etape bliver opretholdt indtil midt i juli måned, hvor alle trafikale restriktioner syd for Frederikssundsvej bliver fjernet for at gøre plads til Copenhagen Historic Grand Prix (CHGP). Efter løbet kommer restriktionerne igen med en lidt ændret udformning. Vejdirektoratet planlægger også et tilsvarende renoveringsarbejde i krydset Hareskovvej/Utterslevvej i 2023.

Vejdirektoratet beklager på forhånd de gener, som arbejdet måtte medføre for trafikanterne og beboerne.

Sådan bliver trafikken påvirket

Hareskovvej nord for Utterslevvej og frem til før Hyrdevangen vil være spærret for trafik. Trafikanter vil blive informeret med skilte med en omkørselsrute i området.

På Borups Allé syd for Frederikssundsvej og ned til krydset ved Hulgårdsvej vil kun én af de to vognbaner være farbare.

Fakta om Frederikssundsvejstunnelen

Længde: 366,9 meter.

Bredde: 27,4 meter.

Indviet: Den 3. november 1969.

Spor: 4.

Man kan altid finde information om konkrete vejarbejder og restriktioner for trafikken på Vejdirektoratets trafikkort sammen med øvrige relevante vej- og trafikmeldinger.

Læs mere på trafikinfo.dk

Kontakter

Billeder

Det kommende arbejde foregår ovenpå tunnelen og er markeret med gult på kortet.
Det kommende arbejde foregår ovenpå tunnelen og er markeret med gult på kortet.
Download

Information om Vejdirektoratet

Vejdirektoratet
Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

+45 7244 3333https://www.vejdirektoratet.dk/

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum