Vigtig trafikinfo i forbindelse med CPH Half den 15. september

Del

Når København og Frederiksberg søndag den 15. september lægger gader til Copenhagen Half Marathon, vil dele af hovedstaden være spærret af for trafik i perioden 9.00-15.00. Afspærringsplanen er udarbejdet med størst mulig omtanke for beboere og trafikanter - samtidig med at ruten er lynhurtig og rekordegnet. Læs mere om hvordan du kommer rundt i byen.

25.000 løbere vil søndag den 15. september fylde i hovedstadens gader, og det vil påvirke trafikken. (Foto: Sparta)
25.000 løbere vil søndag den 15. september fylde i hovedstadens gader, og det vil påvirke trafikken. (Foto: Sparta)

Der er lagt op til en gigantisk folkefest i hovedstaden søndag den 15. september, når 25.000 motionsløbere sammen med et stærkt elitefelt bestående af verdens aller hurtigste løbere, på jagt efter verdensrekorden, deltager i Copenhagen Half Marathon. Allerede til premieren i 2015 og igen i 2016, 2017 og 2018 var CPH Half særdeles populært blandt såvel løbere som tilskuere, og arrangørerne forventer rigtig mange mennesker i byen i forbindelse med eventen.

Løbet indebærer en række trafikale ændringer, som er skitseret herunder:

Københavns hovedfærdselsåre åben for trafik hele søndagen

To af Københavns allermest befærdede gader holder åbent for al trafik under hele Copenhagen Half Marathon. Det drejer sig om Kalvebod Brygge, som er åbent indtil Bernstoffgade og om H.C. Andersens Boulevard / Gyldenløvesgade /Åboulevarden.

"Med flere hovedfærdselsårer åbne samt flere krydsningspunkter på ruten sikrer vi os, at bilister og andre trafikanter kan komme rundt i byen både på tværs af ruten og inden for ruten. Det er vigtigt for os netop at udarbejde en trafikplan med åbne veje, så vores fest bliver en god oplevelse også for dem, der ikke løber med," fortæller Lars Nissen, der er løbsteknisk chef for Copenhagen Half Marathon.

Disse veje er åbne hele søndag 15. september:

 • H.C. Andersens Boulevard / Åboulevarden / Ågade / Bispeengbuen er åben i begge retninger hele dagen
 • Kalvebod Brygge lukkes ved Bernstorffsgade, og herfra ledes trafikken ned ad Bernstorffsgade. Trafikken på disse to veje kan køre i begge retninger hele dagen.
 • Folke Bernadottes Allé / Grønningen er åben i begge retninger hele dagen
 • Al trafik fra Knippelsbro ledes via Havnegade til Holmens Kanal og Toldbodgade

Under løbet vil det være muligt at krydse en stor del af de afspærrede gader via særlige sluser. Mange af de afspærrede gader åbnes for trafik igen, så snart løberne har passeret.

Det er muligt at krydse CPH Half-ruten i bil følgende steder, når der ikke er løbere i området:

 • Østerbrogade ved Classensgade - lukket kl. 11.00 - 12.00
 • Gothersgade ved Øster Farimagsgade - lukket kl. 11.00 - 13.00
 • Nørrebrogade ved Jagtvej - lukket kl. 11.15 - 13.30
 • Falkoner Allé ved Smallegade/Gl. Kongevej - lukket kl. 11.30 - 14.00
 • Enghavevej ved Lyrskovgade - lukket kl. 11.30 - 14.00
 • Folke Bernadottes Allé ved Øster Voldgade - lukket kl. 11.45 - 14.45
 • Strandboulevarden ved Randersgade - lukket kl. 12.00 - 15.00

Bemærk venligst at lukketiderne er vejledende, og at der kan forekomme ændringer. Ruten kan alle steder krydses til fods, så længe der ikke er løbere på det pågældende sted.

Hold øje med info om trafikale ændringer på det interaktive rutekort her, hvor der også kan læses detaljeret information om alle trafikale ændringer for hovedstadens forskellige bydele, herunder parkering, afspærrede gader, busændringer m.m.

Trods fornuftige hensyn til beboere og trafik er ruten til Copenhagen Half Marathon bygget op, så den indbyder til rekordmuligheder for både eliteløbere fra hele verden og for de 25.000 motionsløbere ligeledes fra både ind- og udland.

Du finder online trafikinfo her

Fakta om Copenhagen Half Marathon

De seneste fire år har gaderne i København og Frederiksberg lagt grund til halvmaraton-tider af ypperste verdensklasse, og det bliver med sikkerhed tilfældet igen, når startskuddet til Copenhagen Half Marathon lyder d. 15. september klokken 11.15. Årets elitefelt er nemlig det stærkeste nogensinde - og anført af den tredobbelte verdensmester på distancen Geoffrey Kamworor, vil verdensrekorden blive jagtet ved CPH Half 2019.

Bidragsyder: Nordea-fonden

Samarbejdspartnere: Sport Event Denmark, Københavns Kommune, Frederiksberg Kommune og Wonderful Copenhagen.

Primær sponsor: Zalando 

Arrangører: Dansk Atletik Forbund og Sparta Atletik & Motion

Deltagerantal: 25.000 (udsolgt)

Dato: Søndag 15. september 2019

Start og mål: Øster Allé

Læs meget mere på www.cphhalf.dk

Kontaktinformation:

Martin van Dijk, presseansvarlige Copenhagen Half Marathon: 2629 2691 

Kontakter

Billeder

25.000 løbere vil søndag den 15. september fylde i hovedstadens gader, og det vil påvirke trafikken. (Foto: Sparta)
25.000 løbere vil søndag den 15. september fylde i hovedstadens gader, og det vil påvirke trafikken. (Foto: Sparta)
Download

Links

Information om Sparta Atletik og Motion

Sparta Atletik og Motion
Sparta Atletik og Motion
Gunnar Nu Hansens Plads 11
2100 København Ø

35 26 69 00https://sparta.dk/

Copenhagen Half Marathon har verdens hurtigste halvmaratonrute. Det blev endnu en gang understreget i 2018, hvor der blev sat ny europarekord hos kvinderne, mens hele otte mænd løb under 60 minutter. Ud over den absolutte verdenselite så deltager der også et kæmpe motionsfelt med 25.000 løbere, hvilket er lig med udsolgt. Arrangørerne af Copenhagen Half Marathon er Sparta Atletik & Motion og Dansk Atletik Forbund.

Den første udgave af Copenhagen Half Marathon fandt sted i 2015 og var et udspring af det succesrige VM i halvmaaton, som blev afholdt i København i 2014. Målsætningen har fra starten været at lave verdens bedste og hurtigst halvmaraton, og den er målsætningen er i manges øjne opfyldt.

Følg pressemeddelelser fra Sparta Atletik og Motion

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sparta Atletik og Motion

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum