L&F

Vigtig med fortsat tillid til dansk økonomi

Del

Jeg er meget glad for, at det er lykkes at bevare en sund offentlig økonomi med finansloven, så vi nu kan se fremad, siger Karen Hækkerup, administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer

Landbrug & Fødevarer håber, at politikerne nu tager hul på næste kapitel, herunder regeringens 2025-plan, og koncentrerer sig om at skabe større vækst og bedre rammevilkår for produktion.

- Finanslovsaftalen er fornuftig, fordi fokus på sunde offentlige finanser fastholdes, så tilliden til dansk økonomi ikke svækkes. Samtidigt indeholder den gode elementer som fastfrysning af grundskylden, lavere registreringsafgift og bedre østjysk infrastruktur, siger Landbrug & Fødevarers administrerende direktør Karen Hækkerup.  

Finansloven kommer oven på gårsdagens brede aftale om at afskaffe PSO-afgiften. Det har Landbrug & Fødevarers længe arbejdet for.

Selvom Karen Hækkerup er glad for finanslovaftalen, er hun ærgerlig over den forskningsaftale, der blev indgået for to uger siden og som indebærer en væsentlig reduktion af midlerne til strategisk fødevareforskning og miljøteknologi.

- Vi har et enormt potentiale som et af verdens førende producenter af fødevarer og fødevareteknologi. Det kunne være en endnu større vækst-driver for hele samfundsøkonomien. Derfor er det ærgerligt, at der sættes færre midler til forskning inden for området, siger Karen Hækkerup.

Yderligere kommentarer adm. direktør Karen Hækkerup, Landbrug & Fødevarer via pressekonsulent Morten Bonde – mobil 51671567

Information om L&F

L&F
L&F
Axeltorv 3, 1. sal
1609 København V

3339 4000http://www.lf.dk/

Landbrug & Fødevarer er erhvervsorganisation for landbruget, fødevare- og agroindustrien. Med en eksport på 156 milliarder kroner årligt og med 169.000 beskæftigede repræsenterer vi et af Danmarks vigtigste eksporterhverv. Ved at nytænke og synliggøre erhvervets bidrag til samfundet sikrer vi vores medlemmer en stærk placering i Danmark og globalt.

Følg pressemeddelelser fra L&F

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra L&F