Niras A/S

Vigtig forskning inden for arbejdsmiljø øger trivslen på jobbet markant

Del

Skal vi for alvor komme i mål med et sundt arbejdsmiljø uden stress og sygefravær på de danske arbejdspladser, skal virksomhederne koncentrere sig om begrebet psykologisk sikkerhed. NIRAS JOBLIFE sætter med to arrangementer fokus på begrebet, som langsomt vinder indpas i Danmark.

Amerikansk forskning viser, at jo højere den psykologiske sikkerhed er på en arbejdsplads, jo bedre er arbejdsmiljøet, adfærden og resultaterne. Omvendt er det svært at eksekvere en strategi, hvis arbejdsmiljøet er dårligt.

”Hvis man for alvor vil af med en dårlig arbejdskultur på jobbet, skal man begynde med begrebet psykologisk sikkerhed – troen på, at man ikke bliver straffet eller ydmyget for sine idéer, spørgsmål, bekymringer eller fejltagelser,” fortæller Marie Isolde Müller, seniorkonsulent i NIRAS JOBLIFE.

Vores image er i vejen

Hun uddyber: ”De fleste af os bruger i gennemsnit 80 % af vores energi på at fremstå som den bedste version af os selv. I alt for mange situationer passer vi på vores image i en sådan grad, at vi for eksempel ikke stiller spørgsmål, beder om feedback eller siger nej til opgaver af frygt for at virke inkompetente, uvidende og utilstrækkelige. Det resulterer i sidste ende i stress og sygefravær.”

Derfor sætter NIRAS JOBLIFE fokus på begrebet i de landsdækkende arrangementer HOTSPOT i maj og Supp19 i september, som private og offentlige virksomheder kan tage med i deres arbejdsmiljøarbejde.

Læs mere om HOTSPOT her

Læs mere om Supp19 her

Bedre trivsel og præstation

En høj psykologisk sikkerhed på jobbet giver både bedre trivsel og præstation. Ved at dele sine fejl og bekymringer undgår man samtidig, at ens kolleger gentager dem – til gavn for hele virksomheden. Desuden styrkes fællesskabet, og den enkelte medarbejders komfortzone vokser.

Begrebet har været kendt i USA i en del år, men har først vundet indpas i de danske virksomheder de senere år. Forskningen viser, at det er særligt relevant for ledere, idet den psykologiske sikkerhed opleves større, jo højere oppe i hierarkiet man er. Derfor skal ændringen også starte oppefra, hvor ledere går forrest med at skabe en god kultur, hvor der er plads til fejl, bekymringer og spørgsmål.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Niras A/S

Niras A/S
Niras A/S
Sortemosevej 19
3450 Allerød

+45 4810 4200https://www.niras.dk

NIRAS er blandt Skandinaviens førende, rådgivende ingeniørvirksomheder.

Med et bredt felt af ekspertiser inden for procesanlæg, industri og byggeri over energi, miljø, vand & forsyning til infrastruktur, udviklingsbistand og byplanlægning bidrager NIRAS til løsninger på en lang række af de største samfundsudfordringer.

Læs mere om NIRAS her.

Følg pressemeddelelser fra Niras A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Niras A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum