Turbine Forlaget A/S

Vigdis Hjorths "Er mor død" udkommer på dansk

Del

Norske Vigdis Hjorth er tilbage med en dybt personlig roman om en datters selvransagelse og et komplekst mor-datter-forhold.

Vigdis Hjorth, ©Sara Angelica Spilling
Vigdis Hjorth, ©Sara Angelica Spilling

Kunstneren Johanna er vendt hjem til Norge efter at have boet i Amerika i de seneste tredive år. Hendes mand, som hun forlod hjemlandet og familien for, er netop død, og hun er nu flyttet tilbage til hjembyen. Hun har endnu ikke taget kontakt til søsteren og moren, som hun ikke har set i de forgangne tredive år, og hun er i tvivl om, hvorvidt og hvordan hun skal genoptage den kontakt. Men hjemkomsten udvikler sig uundgåeligt for hende til en dyb selvransagelse og et intenst forsøg på at forstå og nærme sig moren, som hun forlod.

Da bogen udkom i Norge i slutningen af august, tog den anmelderne med storm:

“Forholdet mellem datter og mor kan knap skildres mere tilspidset og hjerteskærende end Vigdis Hjorth gør det i romanen Er mor død.” - VG

 

Er mor død er et moropgør, som det slår gnister af. [] Dybt rystende, brutalt ærlig, klogt tænkt. [] stærkere end nogensinde. Nordisk Råds Litteraturpris burde være selvskreven i år.” - 6 stjerner i Dagbladet

Med Er mor død cementerer Vigdis Hjorth sig endnu en gang som en af Nordens mest interessante stemmer. Hun skriver så øjenåbnende om svære familieforhold, som kun meget få kan, og med en sådan kraft, at hun er svær at ignorere.

Vigdis Hjorth kommer til Danmark i forbindelse med udgivelsen af den danske udgave, som Karen Fastrup står bag. D. 7. november kan hun opleves på Åby Bibliotek; Aarhus, og d. 8. november gæster hun Lyngby Stadsbibliotek. Begge arrangementer er en del af Bogfestival.dk.

Fakta om bogen:

Er mor død
Forfatter: Vigdis Hjorth
Oversætter: Karen Fastrup
Forlag: Turbine
ISBN: 9788740662764
Sidetal: 336
Vejl. pris: 299,95 kr.
Udgivelsesdato: 4. november 2020

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Vigdis Hjorth, ©Sara Angelica Spilling
Vigdis Hjorth, ©Sara Angelica Spilling
Download
Bogens forside
Bogens forside
Download

Links

Information om Turbine Forlaget A/S

Turbine Forlaget A/S
Turbine Forlaget A/S
Balticagade 10 B, 2. sal
8000 Aarhus C

86 12 79 16https://turbine.dk/

Forlaget Turbine blev grundlagt i 2004.

Vores profil er bred, og grundtanken er, at vi ikke lader os begrænse af hverken genre, stil eller format – vores fokus er kvaliteten i den enkelte udgivelse.

Følg pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Fukushima er mere end en atomkraftulykke1.2.2021 09:46:00 CETPressemeddelelse

Det er ti år siden, hele verden lærte Fukushima at kende. Fredag d.11. marts 2011 skyllede en gigantisk tsunami ind over et atomkraftværk ved Fukushima i det nordøstlige Japan. Strømmen blev afbrudt, tre reaktorer nedsmeltede, og ingen ved den dag i dag, hvordan den livsfarlige blanding af murbrokker og nedsmeltet brændstof under reaktorerne vil blive uskadeliggjort for eftertiden. Det var verdenshistoriens næststørste atomkraft-katastrofe, og siden er Fukushima blevet kendt i hele verden som navnet på en katastrofe.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum