Region Sjælland

Videorum på nærklinikker – ny digital mulighed for borgerne

Del

Nogle patienter har ikke en computer, en tablet eller et NemID. Nu hjælper Region Sjælland dem med at kunne tale med sygehuset og lægerne via video fra regionens nærklinikker i Kalundborg og Nakskov og senere hen også i Stege.

For nogle patienter kan det være en længere køretur at møde op til en aftale på sygehuset. Men nu kan en række af de patienter, der er tilknyttet Holbæk Sygehus og Nykøbing F. Sygehus, nøjes med transporten hen til nærmeste nærklinik, hvor regionen har oprettet videorum til patienterne.

Her kan patienter, der for eksempel skal til et kontrolbesøg om sukkersyge, hjertesvigt eller KOL møde op i den lokale nærklinik frem for at køre ind til sygehuset. Det kunne være en ældre patient, der allerede bor tæt på en nærklinik, og hvor besøget kan gennemføres med samme høje kvalitet som på sygehuset.

- Vi arbejder hele tiden på at gøre sundhedsvæsenet nemt og nært for vores borgere, uanset hvor man bor i vores region. I stedet for, at borgerne skal komme til sundhedsvæsenet, skal sundhedsvæsenet i højere grad komme til borgerne. Vores nye videorum er både udtryk for nytænkning og nærhed, siger Heino Knudsen, regionsrådsformand i Region Sjælland.

Konsultationerne foregår via videorum i de to nærklinikker, hvor patienterne taler direkte med læger og sygeplejersker på sygehusene. Det fungerer på den måde, at sygehuspersonalet ringer til den enkelte nærklinik og aftaler en tid, der passer for de borgere, som i forvejen har en aftale.

Videokonsultationerne er et tilbud. Det er derfor op til patienten, om de ønsker at bruge de nye videorum, eller om de vil møde op på sygehuset.

Særligt ansvar

Tilbuddet henvender sig både til kirurgiske og medicinske patienter, der på den måde kan spare tid og besvær med transport til sygehuset. Hvis der er brug for teknisk assistance i forbindelse med samtalen med sygehuset, så står nærklinikkens personale klar til at hjælpe.

- Vi har et særligt ansvar over for eksempel ældre borgere, der kan opleve teknologien som en udfordring. Det afhjælper vi med de nye videorum i Nærklinkkerne, siger Trine Birk Andersen, formand for udvalget for Det Nære Sundhedsvæsen.

Region Sjælland vil nu høste erfaringerne og evaluere borgernes oplevelse af den nye løsning. Erfaringerne skal bruges til at vurdere, om disse muligheder for videorum skal spredes ud til hele Region Sjælland.

Fakta:

  • Ordningen gælder for nærklinikkerne i Kalundborg og Nakskov – efterfulgt af nærklinikken i Stege så snart udstyret er klar.
  • Via videorum kan de pågældende borgere tale med det behandlingsansvarlige personale på Nykøbing Falster og Holbæk Sygehus
  • Tilbuddet henvender sig særligt til borgere, som ikke har e-Boks eller som af den ene eller anden grund ikke kan tilgå Sundhedsplatformen hjemmefra
  • Tilbuddet henvender sig både til kirurgiske og medicinske patienter inden for målgruppen

Kontakter

Heino Knudsen, regionsrådsformand i Region Sjælland, 51 14 54 96
Trine Birk Andersen, formand for Udvalget for Det Nære Sundhedsvæsen i Region Sjælland, 93 57 77 26

Information om Region Sjælland

Region Sjælland
Region Sjælland
Alleen 15
4180 Sorø

https://www.regionsjaelland.dk

Følg pressemeddelelser fra Region Sjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Sjælland

360 graders eftersyn af brystkræftområdet er afsluttet4.6.2021 13:10:00 CEST | Pressemeddelelse

En grundig gennemgang af hele brystkræftområdet i Region Sjælland er nu afsluttet. Eftersynet har vist, at 25 kvinder ikke har modtaget det rette tilbud om kontrol, og de er nu alle blevet tilbudt undersøgelse. To af disse kvinder er kommet ind i et kræftpakkeforløb. Sagen om mangelfulde brystundersøgelser på Ringsted Sygehus førte til en sigtelse af regionen som juridisk person. En sigtelse, som anklagemyndigheden nu har vurderet, at der ikke er grundlag for at opretholde.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum