Louis Nielsen

Video: Ringsted-optiker hjælper 6-årige dreng til at se for første gang

Del

Chefoptiker Stine Clausen foretog synsprøver og uddelte briller i Tanzania. En af modtagerne var 6-årige Salim, der for første gang i sit liv kunne se, da han fik briller af Stine.

Stine Clausen, der er chefoptiker hos Louis Nielsen i Ringsted, er tilbage i butikken efter en tur til Tanzania, hvor hun og et hold af optikere foretog over 1.200 synsprøver og uddelte lige så mange briller, doneret af danskere, heriblandt flere borgere i Ringsted, der har afleveret deres brugte briller til projektet.

- Det var helt fantastisk at få mulighed for at hjælpe i Tanzania, hvor briller gør en kæmpe forskel. I Danmark tager vi det for givet, at man får nye briller, hvis synet er dårligt, men sådan er det slet ikke i Tanzania, fortæller Stine Clausen.

Stine Clausen og resten af Louis Nielsen-holdet var på Pemba, som er en ø på størrelse med Bornholm, der ligger ud for Tanzanias kyst. Øen har 250.000 indbyggere og én optiker, så behovet er enormt, fordi rigtig mange slet ikke har muligheden for at blive tilset af en optiker.

- Den yngste var 5 år og den ældste 87, og de blev så glade og taknemmelig for vores hjælp, fortæller Stine Clausen, der fremhæver et blandt mange store øjeblikke.

6-årige Salim fik målt -12,5 på højre øje og -9,5 på venstre øje, og kunne altså praktisk talt intet se, da han kom.

- Jeg fandt briller til ham, og gav ham dem på. Han blev helt stille, og begyndte at kigge rundt og for alvor bruge øjnene til at se. Det var tydeligt, at det var en helt ny verden, der havde åbnet sig for ham. Det rører mig stadig dybt, når jeg tænker på det, fortæller Stine Clausen, der delte over 40 par briller ud, der kom direkte fra donorer fra Ringsted.

VIDEO: 6-årige Salim får briller for første gang, og videoen taler vist for sig selv.

Videoen på Facebook: https://www.facebook.com/LouisNielsen/videos/1917160614966717/

Videoen til download via WeTransfer: https://goo.gl/V6EHWB 

Kontakter

Rune Steiness
Tlf.: 30389652
Mail: rune.steiness@louisnielsen.dk

Billeder

Download
Download
Salim får justeret sine nye briller af Stine Clausen.
Salim får justeret sine nye briller af Stine Clausen.
Download
6-årige Salim med nye briller, der bliver justeret af chefoptiker Stine Clausen.
6-årige Salim med nye briller, der bliver justeret af chefoptiker Stine Clausen.
Download

Information om Louis Nielsen

Louis Nielsen
Louis Nielsen
Indkildevej 2A
9210 Aalborg SØ

https://www.louisnielsen.dk/

Følg pressemeddelelser fra Louis Nielsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Louis Nielsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum