Videnskabsmødet aflyser på grund af stigning i coronasmitte

De sidste dages hurtige smittespredning i Nordjylland og risikoen for, at Videnskabsmødet kan medvirke til at eskalere antallet af smittede, får arrangørerne til at aflyse Videnskabsmødet. Det skulle have været afholdt i Aalborg lørdag den 3. oktober. Nogle arrangementer kan dog i stedet opleves digitalt og i radioen.
Aflysningen sker til trods for, at Videnskabsmødet i lyset af corona-epidemien var planlagt i en formindsket og tilpasset version for at begrænse smitterisikoen. Nu eskalerer smitten og nye restriktioner gør, at en lang række af aktiviteterne ikke kan gennemføres som planlagt. Derfor finder arrangørerne det mest ansvarligt at aflyse.
- Beslutningen er nødvendig, men træls. Vi havde glædet os til at vise både unge og familier, hvad videnskaben kan. Men vi har som store kultur- og uddannelsesinstitutioner et særligt ansvar for at udvise forsigtighed og ikke løbe unødige risici, når corona-smitten udvikler sig, siger strategisk chefrådgiver på AAU, Bo Jeppesen.
- Risikoen er for stor, når Videnskabsmødet – trods alle tiltag for at overholde myndighedernes krav til denne type begivenhed – er baseret på mange mennesker samlet ét sted. Som et plaster på såret kan vi tilbyde elektroniske og digitale erstatninger for dele af programmet, siger chef for DR Viden, Carsten Nymann.
Lever videre trods aflysning
Selvom Videnskabsmødet 2020 ikke bliver til noget, betyder det ikke, at publikum behøver gå glip af alle de planlagte begivenheder.
Børn og lærere kan glæde sig over, at skoleforløbet ultra:bit, som lærer børn om teknologi, kan tilgås online på dr.dk/ultrabit. Ligesom Ramasjang Redder Fuglene stadig vil køre over skærmene på DR Ramasjang, hvor det vil inspirere børnefamilier til at forbedre forholdene for landets fugle ved at bygge redekasser, foderkugler, fuglebade og mange andre gode fuglegerninger.
Under Videnskabsmødet skulle DR P1-programmerne Brinkmanns Briks og Kortsluttet have sendt live fra stedet. De kan stadig høres på P1 lørdag den 3. oktober fra klokken 13.00 til 15.00.
Arrangørerne fra DR Viden og AAU beklager over for alle dem, der havde glædet sig til Videnskabsmødet, og vil nu bruge det næste år på at forberede Videnskabsmødet i 2021.
Nøgleord
Kontakter
Bo Jeppesen, strategisk chefrådgiver, Aalborg Universitet. T: 61 40 40 61. M: boje@adm.aau.dk
Carsten Nymann, centerchef, DR Viden. T: 28 54 70 40. M: cany@dr.dk
Billeder



Information om Aalborg Universitet
Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet
Forskere bruger AI til at spotte sygdomme og stress hos heste9.7.2025 08:40:53 CEST | Pressemeddelelse
Forskere fra Aalborg Universitet bruger kunstig intelligens til at analysere hestes ansigtsudtryk for at undersøge, hvornår de er stressede eller i smerter. Det skal lægge kimen til nye værktøjer, der kan styrke dyrevelfærden og bekæmpe sygdomme.
Ny forskning: EUs milliardstøtte til grænsekontrol fører til overgreb på migranter7.7.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Et omfattende feltarbejde i Tunesien viser, at EUs samarbejde med nordafrikanske lande om grænsekontrol har alvorlige konsekvenser for migranterne. Det fremgår af en ny ph.d.-afhandling fra Aalborg Universitet.
Statskundskab kommer stærkt fra start i Nordjylland6.7.2025 08:31:17 CEST | Pressemeddelelse
Med mange ansøgninger er den nye statskundskabsuddannelse på Aalborg Universitet kommet godt fra start. Samtidig stiger interessen for business-uddannelserne markant.
Ny forskning: "Vi straffer mere, flere og hårdere"1.7.2025 14:15:10 CEST | Pressemeddelelse
Forskere fra AAU har for første gang kortlagt alle ændringer af den danske straffelov siden 1980. Resultatet viser over 900 lovændringer. De fleste ændringer har fundet sted efter år 2000 og har en skærpende karakter.
Forsker: Bonusklubber og nye regnemodeller kan redde den kollektive trafik1.7.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Vejdirektoratet vurderer, at det vil koste fire trafikdræbte mere hvert år, når 17-årige i dag får lov til at køre bil uden ledsager. Lektor Laura Bang Lindegaard fra Aalborg Universitet peger på nye økonomimodeller og bonusklubber som tiltag, der kan bringe busser og tog ud af den nedadgående spiral.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum