Turbine Forlaget A/S

Videnskabsmandens kærlighedserklæring til Sibiriens natur og urfolk

Del

Manden som elskede Sibirien er en fascinerende og eventyrlig roman baseret på den tyske naturvidenskabsmand Fritz Dörries’ (1852-1953) personlige erindringer, der af hans oldebarn blev overdraget til norske Roy Jacobsen og hans kone Anneliese Pitz. Sammen har de skrevet en roman, der er en overvældende kærlighedserklæring til naturens verden, og som giver et fascinerende indblik i, hvor meget vores forhold til naturen og omverdenen har ændret sig på lidt over hundrede år.

”Allerede som fireårig blev jeg fortryllet af de østsibiriske ødemarker ved synet af en sommerfugl med det magiske navn Parnassius nomion, som min far viste mig en tegning af … Men den smukke skabning fandtes ikke i nogen samling, kun på denne tegning, og i Sibirien.”

Vi følger Dörries, fra han i 1877 i en alder af femogtyve begynder en række eventyrlige rejser. Dette er vel at mærke før udforskningen af Arktis og Antarktis, og før verdenskortet overhovedet er færdigtegnet. Dörries krydser blandt andet Japan til fods, mens der er krig i landet. Siden følger vi ham på slæde gennem Sibiriens isøde og gennem tundraens og tajgaens vildmarker.

”Der findes mennesker, som ikke tror på Gud. Der findes mennesker, som aldrig har haft en sommerfuglevinge under et mikroskop, der findes mennesker, som aldrig har set en larve spille død eller en sværm af svalehaler fylde et dirrende sommerland med deres lydløse farvespil. Og jeg forstår ikke, hvordan de kan finde nogen mening med livet.”

Roy Jacobsen har siden debuten i 1982 vundet et utal af priser for sit forfatterskab og blandt andet været nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris. I 2017 blev han shortlistet til The Man Booker-prisen for De usynlige som den første norske forfatter nogensinde. Anneliese Pitz er ph.d. i lingvistik og oversatte Dörries’ erindringer til norsk til videre bearbejdelse. Hun har været gift med Roy Jacobsen siden 1978.

 

Fakta om bogen:

Titel: Manden som elskede Sibirien
Forfatter: Roy Jacobsen og Anneliese Pitz
Oversætter: Camilla Christensen
Forlag: Turbine
ISBN: 9788740662153
Sidetal: 284
Vejl. pris: 299,95 kr.
Udgivelsesdato: 11. juni 2020

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Turbine Forlaget A/S

Turbine Forlaget A/S
Turbine Forlaget A/S
Balticagade 10 B, 2. sal
8000 Aarhus C

86 12 79 16https://turbine.dk/

Forlaget Turbine blev grundlagt i 2004.

Vores profil er bred, og grundtanken er, at vi ikke lader os begrænse af hverken genre, stil eller format – vores fokus er kvaliteten i den enkelte udgivelse.

Følg pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum