VIA University CollegeVIA University College

Viborg Animation Festival 2019 begynder at tage form

Del

For 8. gang åbner Viborg Animation Festival i uge 39 dørene til Danmarks største animationsfestival. Det bliver en uge hvor børn og voksne, professionelle og nysgerrige får en spændende mulighed for at opleve alt, hvad en animationsfestival kan byde på af udstillinger, events, film, kunst, konferencer og meget mere.

”Vi glæder os rigtig meget til at vise hr og fru Danmark, hvad animation også er”, fortæller en begejstret festivaldirektør Morten Thorning og refererer til, at gennemsnitsdanskeren automatisk tænker på animationsfilm fra Pixar eller Disney, når man bruger ordet ”animation”. Viborg Animation Festival (VAF) har derfor fokus på at give sit publikum mulighed for at opleve animation på så mange måder som overhovedet muligt og gerne fra så forskellige steder i verden som muligt.

Sydkorea rykker til Viborg

Netop for at give det danske festivalpublikum flere oplevelser med udenlandsk animation har VAF hvert år et temaland. I 2019 har Sydkorea Danmarks særlige fokus, fordi 60-året for oprettelsen af de diplomatisker forbindelser i mellem de to lande fejres. ”Det var derfor helt naturligt for os at vælge Sydkorea som årets gæsteland til VAF 2019”, fortæller Jane Lyngbye Hvid Jensen, festival manager på VAF og tilføjer, at VAF dermed også bliver en del af en større national agenda. ”Sydkorea har en blomstrende spilindustri, og derudover har landet også sin helt egen unikke tradition for animation og rummer mange dygtige tegnere og animatorer som f.eks. årets VAF-kunstner Seoro Oh”.

Og faktisk har Seoro Oh allerede rykket teltpælene op fra Sydkorea og er flyttet ind på The Animation Workshop i Viborg, hvor han er arbejder på at skabe årets VAF trailer samt årets unikke festivaludtryk.

”Vi er vanvittigt stolte over, at Seoro har takket ja til være årets VAF-kunstner”, siger Jane Lyngbye Hvid Jensen. ”Seoro gør brug af dragende farver, og så udviser hans værker en forrygende forståelse for den menneskelige natur. Det er netop denne forståelse, han bygger videre på i VAF-traileren, hvor man øjeblikkeligt fatter empati for trailerens hovedkarakter og samtidig forstår vigtigheden af at passe på vores fælles klode”.

Human impact – menneskets aftryk på verden

Traditionen tro har VAF også i 2019 et festivaltema, som gennemsyrer festivallens aktiviteter, og i år har festivallen valgt temaet Human Impact, der tager udgangspunkt i FNs 17 verdensmål.

Human Impact kan oversættes til "menneskets aftryk på verden’”, forklarer Jane Lyngbye Hvid Jensen og uddyber: ”VAF vil med dette tema gerne være med til at sætte fokus på, hvordan vi mennesker kan mindske vores aftryk på verden – og her kan især storytelling og animation være et vigtigt kommunikationsredskab”.

For VAF handler det altså om, at kunsten som redskab kan være med til ændre menneskets opfattelse af verden. ”Netop derfor er det oplagt at bruge VAF som en platform for diskussioner mellem borgere og fagfolk, børn og voksne – så vi sammen kan skabe en verden, vi er fælles om at passe bedre på”, siger Morten Thorning.

VAF 2019 begynder at tage form

Med en masse spændende projekter på tegnebrættet og lommen fuld af idéer, er folkene bag VAF 2019 i fuld gang med at få festivallens program på plads. ”Vi arbejder på højtryk, og en del ting er stadig ret hemmelige”, siger Jane Lyngbye Hvid Jensen og smiler, ” men det varer ikke længe før end vi kan begynde at løfte sløret for mange af de spændende ting, der kommer til at ske på VAF i uge 39”.

 

FAKTA:

  • Viborg Animation Festival kaldes populært VAF og afholdes hvert år i uge 39
  • VAF havde i 2018 næsten 22.000 besøgende
  • Årets gæsteland: Sydkorea
  • Årets VAF kunstner: Seoro Oh
  • Årets tema: Human Impact
  • Læs mere om VAF 2018: animationsfestival.dk (opdateret hjemmeside lanceres omkring 15. maj)

Fotos

Foto af Morten Thorning kan anvendes frit mod kreditering af Andreas Bang Kirkegaard.

Foto af Jane Lyngbye Hvid Jensen kan frit anvendes.

Nøgleord

Kontakter

Viborg Animation Festival
PR/Presse: Communication Officer Anne Mette Bakkegaard, 87554910, amnb@via.dk

Billeder

Download
Jane Lyngbye Hvid Jensen. Festival Manager at Viborg Animation Festival
Jane Lyngbye Hvid Jensen. Festival Manager at Viborg Animation Festival
Download
Morten Thorning. Festival direktør, Viborg Animation Festival. Credits: Andreas Bang Kirkegaard.
Morten Thorning. Festival direktør, Viborg Animation Festival. Credits: Andreas Bang Kirkegaard.
Download

Links

Information om VIA University College

VIA University College
VIA University College
Hedeager 2
8200 Aarhus N

87 55 00 00http://via.dk/

Viborg Animation Festival (VAF) er Danmarks største animationsfestival og en fejring af animationsmediets muligheder. Festivalen finder sted i uge 39 i Viborg og omegn og i 201 havde VAF knap 22.000 gæster.

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum