Vibeke Koushede professor i mental sundhedsfremme

Del

Master of Public Health, ph.d. og jordemoder Vibeke Koushede er udnævnt til professor mso i mental sundhedsfremme ved Statens Institut for Folkesundhed, Syddansk Universitet

Vibeke Koushedes professorat lægger sig i forlængelse af hendes hidtidige forskning, der er fokuseret på at bygge bro mellem forskning, policy og praksis og af at arbejde i partnerskaber.

”Hvis vi skal gøre os håb om at vende den negative udvikling, som vi har set i mental sundhed henover de seneste 10-15 år, er vi nødt til at samarbejde på tværs af organisatoriske og faglige skel med en stærk involvering af civilsamfundet for at fremme mental sundhed i DK. Dette vil jeg fortsat arbejde for. Derudover skal vi fremme viden i befolkningen, det offentlig og private om, hvordan man kan styrke egen og andres mentale sundhed. Og så skal vi forske i beskyttende faktorer for mental sundhed og udvikle og validere mål for at kunne måle positive aspekter af mental sundhed, ” udtaler Vibeke Koushede

Hun er oprindeligt uddannet jordemoder i England på Brighton University i 1999 og vendte tilbage til Danmark året efter for at arbejdede som jordemoder, først på Rigshospitalet og siden på Hvidovre hospital frem til 2006.

Fra 2005- 2007 læste hun MPH dvs. Master of Public Health ved Københavns Universitet, og i perioden 2008-2010 færdiggjorde hun samme sted ved Farmaceutisk Fakultet sin ph.d.-afhandling om sammenhængen mellem stress, coping og brug af smertestillende medicin.

I 2011 blev Vibeke Koushede ansat ved Statens Institut for Folkesundhed, Syddansk universitet (SDU), hvor hun først udviklede, implementerede og evaluerede et fødsels- og forældreforberedelses forløb blandt 1760 par med fokus på at styrke mental sundhed blandt nybagte forældre. Undervisningen blev varetaget af jordemødre og sundhedsplejersker.

I 2014 tog hun initiativ til ABC for mental sundhed – en mental sundhedsfremmeindsats målrettet hele befolkningen. Her er hun projektchef og leder indsatsen og partnerskabet. I ABC for mental sundhed arbejdes der i et stort partnerskab med over 40 stærke partnere herunder 23 kommuner og en række stærke organisationer bl.a. DGI, DDS, Psykiatrifonden, Røde Kors, DOF, Friluftsrådet, Hjerteforeningen etc. på at fremme befolkningens mentale sundhed. De arbejder ud fra tre pejlemærker, som man fra forskningen ved er afgørende for mental sundhed og trivsel: gør noget aktivt, gør noget sammen, gør noget meningsfuldt. ABC er for mental sundhed, hvad KRAM (kost, rygning, alkohol og motion) er for fysisk sundhed.

Vibeke Koushede er netop kommet med i et advisory board for TALK, som er en uafhængig tænketank, der har til formål at udvikle tiltag og projekter, der kan fremme et bæredygtigt samfund med fokus på større trivsel i Danmark. Og så rådgiver hun indimellem organisationer og laver myndighedsbetjening for bl.a. Sundhedsstyrelsen.

Vibeke Koushede er gift med Søren Koushede. Sammen har de fire drenge i alderen 12-22 år. I sin fritid elsker hun at gå lange ture i naturen med familien, læser meget skønlitteratur og går til mange koncerter og festivaler.

Nøgleord

Kontakter

Vibeke Koushede
Fødselsdato: 23-05-1974.
Rentemestervej 19 A, 2400 Kbh. NV
Mobil: 2093 2716
Mail: vibe@si-folkesundhed.dk

Billeder

Information om Syddansk Universitet

Syddansk Universitet
Campusvej 55
5230 Odense M

https://www.sdu.dk/

Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

SDU-ekspertliste: Det dansk-tyske forhold og Genforeningen10.2.2020 16:48:50 CETPressemeddelelse

Baggrunden for genforeningen, særligt begivenhederne i 1864 og nationalisme Lektor Rasmus Glenthøj, Institut for Historie Kontakt: rasmusg@sdu.dk, telefon 65 50 33 54 – mobil 22 14 74 91. Danmark som imperium, Slesvig/Sønderjylland – et omstridt sted gennem historien, de dansk-tyske modsætninger i løbet af 1800-tallet Lektor Michael Bregnsbo, Institut for Historie Kontakt: bregnsbo@sdu.dk, telefon 65 50 21 42. Dansk-tyske forhold, sikkerhed, det danske mindretal i Slesvig-Holsten, tysk politik og tysk udenrigspolitik Lektor Thomas Wegener Friis, Institut for Historie Kontakt: twfriis@sdu.dk, telefon 65 50 22 68 – mobil 25 67 63 80. 1. verdenskrig og fredsforhandlingerne, det europæiske perspektiv og paralleller i andre lande, Genforeningens betydning i dansk politik og historiefortælling Professor Nils Arne Sørensen, Institut for Historie Kontakt: nils@sdu.dk telefon 65 50 31 08 – mobil 30 28 19 35. Dansk politik i Sydslesvig/Slesvig-Holsten, det danske mindretal i Sydslesvig og danske

Pris for det højeste snit ved den lægevidenskabelige embedseksamen på SDU3.2.2020 12:13:14 CETPressemeddelelse

Direktør, læge Niels Riewerts Eriksen overrakte i fredags kandidateksamensprisen på 20.000 kr. fra Nordic Medicare til kandidaten med det højeste karaktergennemsnit ved embedseksamen på Syddansk Universitet. ”Vi vil gerne stimulere den proces, der sikrer, at Danmark også i fremtiden har læger af den allerbedste slags. Det må man i allerhøjeste grad sige, at vi gør i dag” For første gang siden prisen blev uddelt første gang, var der to, der havde præcis det samme høje snit, Lise Sonsby og Mona El-Faramawi fik begge et gennemsnit på 10,4, og modtog hver 20.000 kr. fra Nordic Medicare.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum