VIA University College

VIAs ingeniørstuderende udvikler Marina City i Kolding

Del

67 danske og internationale ingeniørstuderede fra tre forskellige ingeniøruddannelser på VIA University College i Horsens, skal i to uger arbejde med udviklingen af by- og marineområde Marina City i Kolding.

De studerende skal, i grupper på tværs af uddannelsesretninger, arbejde med fire forskellige cases. Casene, der er udarbejdet i samarbejde mellem Kolding Kommune og VIA University College, har kodeordene: Cirkulær økonomi og bæredygtighed.

De studerende er blevet grundigt introduceret til planerne i forbindelse med etableringen af Marina City, og for at få syn for sagen tog de studerende onsdag den 25. august til Kolding. Her besøgte de blandt andet det nuværende havneareal, de blev præsenteret for en udstilling med idéerne bag Marina City og de fik mulighed for at spørge ind til tankerne bag projektet.

Mange ønsker til havneområdet
På KUC i Kolding fik de studerende desuden kreative input i form af en introduktion til Koldings Design Vision: ’We design for life’ og hvad den tankegang indebærer. Samtidig blev de studerende introduceret til, hvordan man giver en idé både oplevelsesmæssig og økonomisk værdi og hvordan man tænker den ind en bæredygtig kontekst.

Marina City bliver et område, hvor mange interessenter og foreninger er tilknyttet. Fem repræsentanter for de involverede foreninger og interessenter havde Kolding Kommune inviteret til KUC, for at give de studerende mulighed for at interviewe dem og høre om deres ønsker og forventninger til faciliteterne i området. Det kom der mange gode snakke ud af, og de studerende fik en idé om kompleksiteten i projektet.

På deres besøg i Kolding, fik de studerende også mulighed for at opleve Bæredygtighedshuset. Det er et hus hvor borgere i Kolding og andre interesserede kan få en indførelse i, hvordan Kolding tænker bæredygtigt i alle leder af byens udvikling. De blev også præsenteret for Koldings bæredygtighedsstrategi som blandt andet tager udgangspunkt i FNs verdensmål.

De studerende skal bryde rammerne
Christian Hylgaard, arkitekt i Kolding Kommune og brobygger i arbejdet med cirkulær økonomi i samarbejdet mellem VIA University College og Kolding Kommune, har hjulpet med at introducere de studerende til Marina City:

”Arbejdet med at lægge Koldings to marinaer sammen har været diskuteret længe. Derfor er det spændende, at vi nu får mulighed for at tænke en helt ny form for byudvikling i forbindelse med flytningen. Muligheden for at vi kan få de ingeniørstuderendes skæve idéer og perspektiver ind i arbejdet gør, at vi forhåbentlig både bliver inspireret og at vi får skubbet til vores holdninger”, siger Christian Hylgaard og fortsætter:

”Vi ved, at de ingeniørstuderende allerede er bevidste om at arbejde med bæredygtighed og cirkulær økonomi. Derfor har de gode forudsætninger for at arbejde med udviklingen af Marina City, og det giver et ekstra perspektiv, at de studerende også forstår at kombinere arbejdet med innovation og entreprenørskab. Så vi har en forventning om, at blive udfordret i vores tænkning og at de studerende bryder rammerne for, hvad der normalt kan lade sig gøre”.

De ingeniørstuderende skal fremlægge deres endelige forslag til Marina City foran et dommerpanel fredag den 3. september på VIAs nye campus i Horsens.

Spørgsmål
Christian Hylgaard
Arkitekt i Kolding Kommune og adjunkt ved VIAs ingeniøruddannelser i Horsens.
M: 87 55 43 05
E: chhy@via.dk

Morten Mathiasen
Projektkoordinator i VIAs enhed for Erhvervskontakt, Entreprenørskab og Studentervæksthuse
E: mrma@via.dk
T: 87 55 40 28

Billeder

Information om VIA University College

VIA University College
VIA University College
Hedeager 2
8200 Aarhus N

87 55 00 00http://via.dk/

VIA er en professionshøjskole med ca. 20.000 studerende fordelt i 11 byer i Region Midtjylland.

VIA har 42 forskellige professionsbacheloruddannelser til blandt andet ingeniør, lærer, pædagog, designer, sygeplejerske, bygningskonstruktør, filmanimator, socialrådgiver, fysioterapeut og bioanalytiker. Desuden tilbyder VIA en lang række efter- og videreuddannelser og er en af Nordens største udbydere af kompetenceudvikling.

VIA er kåret som Årets Entreprenante Uddannelsesinstitution i både 2014, 2018 og 2019.

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

Presseinvitation: Indvielse af ny campus14.9.2021 15:52:28 CEST | Pressemeddelelse

VIA University College inviterer til den officielle indvielse af den nye Campus Horsens, Banegårdsgade 2 i Horsens. Indvielsen sker under overværelse af Hendes Kongelige Højhed Kronprinsessen og med deltagelse af uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen. Fredag den 24. september 2021 klokken 13.00 – 15.00 Seneste mødetid for pressen er klokken 12.00 til pressebriefing Dagens program Et mere detaljeret program fremsendes ved tilmelding. 12.00 Senest ankomst for pressen 12.40 Gæsterne er på deres pladser 13.00 H.K.H. Kronprinsessen ankommer Herefter Underholdning og taler v. uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen, borgmester i Horsens Peter Sørensen, næstformand i Region Midtjylland Hanne Roed samt VIAs rektor Harald Mikkelsen. Herefter Rundvisning af H.K.H. Kronprinsessen samt uddannelses- og forskningsministeren på udvalgte campus-hubs. Pressen kan følge med rundt, men der kan være begrænset plads. Om Campus Horsens Campusbyen udgør et samlet areal på 85.000 kvm o

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum