VIA University College

VIA-underviser vinder pris fra Uddannelsesministeriet

Del

Lektor og forskningsleder Vibeke Røn Noer fra VIA University College er blevet tildelt en ny national undervisningspris fra Uddannelses- og Forskningsministeriet. Prisen hædrer fremragende og særligt engageret undervisning.

Vibeke Røn Noer, der er underviser og forsker ved VIA University College, er blevet tildelt en ny national undervisningspris på 500.000 kroner fra Uddannelses- og Forskningsministeriet. Målet med prisen, som er givet for første gang i år, er at anerkende den store betydning, fremragende undervisere har.

Undervisningsprisen blev overrakt til Vibeke Røn Noer af Kronprinsesse Mary samt uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen den 30. september under et arrangement i Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Hæderen skyldes blandt andet Vibeke Røn Noers evne til at forny de traditionelle undervisningsformer ved eksempelvis at bruge ny teknologi og kunst i undervisningen og for sin prioritering af at give konstruktiv feedback til de studerende gennem de 18 år, hvor hun har været lektor på Sygeplejerskeuddannelsen i Aarhus.

Undervisningsprisen på 500.000 kroner er opdelt sådan, at de 200.000 kroner er en personlig hæderspris, mens de 300.000 kroner er øremærket aktiviteter, der kan være med til at skabe god og engagerende undervisning på uddannelsesinstitutionen.

Videodagbøger, VR og digte i undervisningen

Konkret har Vibeke Røn Noer, der blandt andet underviser sygeplejestuderende i pleje af uhelbredelig syge og døende, på den teknologiske front eksempelvist arbejdet med videodagbøger og virtual reality i sin undervisning. Digte og musik, der er anvendt til at skabe stemninger og følelser, er ligeledes utraditionelle virkemidler i Vibeke Røn Noers undervisning.

Vibeke Røn Noer er i dag forskningsleder i VIAs Forskningscenter for uddannelseskvalitet, professionspolicy og praksis. Her forsker hun blandt andet i overgangen fra sygeplejestudiet til professionel praksis.

Sideløbende er Vibeke Røn Noer stadig underviser på blandt andet VIAs sygeplejerskeuddannelse.

Privat bor Vibeke Røn Noer i Skanderborg med sin mand og to børn. Hun kommer oprindeligt fra Aabybro i Nordjylland.

Uddannelsesmæssigt blev Vibeke Røn Noer sygeplejerske fra Sygeplejeskolen i Aarhus i 1997 og cand.cur. fra Aarhus Universitet i 2002. Hun har været underviser og forsker ved sygeplejerskeuddannelsen hos VIA University College siden 2002 og blev lektorkvalificeret i 2008. I 2016 blev Vibeke Røn Noer ph.d. fra Københavns Universitet.

Yderligere oplysninger fås ved henvendelse til:

Vibeke Røn Noer, forskningsleder, lektor og ph.d. ved VIA University College. Mobiltelefon: 87 55 20 16. E-mail: vino@via.dk

Se interview og video med Vibeke Røn Noer på Uddannelses- og Forskningsministeriets hjemmeside: https://ufm.dk/uddannelse/videregaende-uddannelse/undervisningsprisen/2020/prismodtagere/vibeke-ron-noer

Læs mere om den nationale undervisningspris fra Uddannelses- og Forskningsministeriet: https://ufm.dk/uddannelse/videregaende-uddannelse/undervisningsprisen

Billeder

Information om VIA University College

VIA University College
VIA University College
Hedeager 2
8200 Aarhus N

87 55 00 00http://via.dk/

VIA er en professionshøjskole med ca. 19.000 studerende og 2.100 medarbejdere.

VIA udbyder over 40 forskellige professionsbacheloruddannelser til blandt andet ingeniør, lærer, pædagog, designer, sygeplejerske, bygningskonstruktør, filmanimator, socialrådgiver, fysioterapeut og bioanalytiker. Desuden tilbyder VIA en lang række efter- og videreuddannelser.

Fonden for Entreprenørskab har i 2019 tildelt VIA prisen som Årets Entreprenante Uddannelsesinstitution fordi innovation og entreprenørskab er en fast del af alle VIAs uddannelser.

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

Viborg Animation Festival blev en succes for 9. år i træk5.10.2020 06:00:00 CESTPressemeddelelse

Viborg Animation Festival viste igen i år et væld af animationsfilm, udstillinger, oplevelser i virtual reality, workshops, brancheevents og meget mere, da Danmarks største internationale animationsfestival for 9. gang indtog Viborg i uge 39. Både børn, voksne, professionelle og nysgerrige fik mulighed for at få et indblik i animationens uendelige muligheder. Nu er det tid til at gøre status.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum