VIA University College

VIA styrker forskningen og uddannelsen i fysioterapi

Del

VIA University College vil styrke både fysioterapiuddannelsen og forskningen med ansættelsen af John Brincks som docent fra 1. juni 2021 ved uddannelsen og Program for rehabilitering under VIAs Forskningscenter for sundhed og velfærdsteknologi.

Både forskningen og fysioterapeutuddannelsen bliver løftet med ansættelsen af lektor, fysioterapeut og ph.d. John Brincks som docent ved uddannelsen og hos Program for rehabilitering under Forskningscenter for sundhed og velfærdsteknologi.

Ansættelsen er delt mellem forskningscentret og VIAs fysioterapeutuddannelse, og målet er, at styrke både forskningen, udviklingen af uddannelsen samt videnomsætningen mellem uddannelse og forskningsmiljøet i VIA.

John Brincks har fra 2010 været lektor på VIAs fysioterapeutuddannelse og har siden 2013 været tilknyttet forskningen i VIA. Fra 1. juni bliver hans opgaver at medvirke til at styrke forskningen i Program for rehabilitering og deltage i den strategiske udvikling af fysioterapeutuddannelsen.

John Brincks forskningsfelter er diagnostik og interventioner målrettet balance-, gang-, og faldproblematikker. Hans forskning fokuserer på personer med kroniske lidelser, det gælder specielt personer med multiple sklerose og Parkinsons sygdom, men også ældre mennesker med balanceproblemer.

Forsætter som underviser

Ved fysioterapeutuddannelsen bliver John Brincks opgaver blandt andet undervisning inden for specialet fysioterapi til personer med neurologiske lidelser, og han skal samtidig videreføre arbejdet med studerende på det ekstra-curriculære talentforløb inden for forskning og udvikling.

"Med ansættelsen af John Brincks ser jeg frem til et endnu tættere samarbejde med fysioterapeutuddannelsen, ligesom jeg ser ansættelsen af docenten som et væsentlig bidrag til at styrke den videnbaserede udvikling i VIA og særligt i forhold til at styrke den strategiske udvikling af fysioterapeutuddannelsen," siger forskningschef Lars Peter Bech Kjeldsen fra Forskningscenter for sundhed og velfærdsteknologi.

Ud over arbejdet ved forskningscentret og fysioterapeutuddannelsen vil John Brincks forskningsarbejde have særligt fokus på udvikling af samarbejdet med allerede eksisterende samarbejdspartnere nationalt og internationalt med det fokus at udarbejde større projekter sammen. Her er det et mål at sikre videnomsætningen mellem forskningen og fysioterapeutuddannelsen ved at engagere flere lektorer og studerende i projekterne.

 

Links:

Se Forskningscenter for sundhed og velfærdsteknologi:
https://www.via.dk/forskning/sundhed-og-velfaerdsteknologi

Se John Brincks profil på UC Viden:
https://www.ucviden.dk/da/persons/john-brincks

Se John Brinks på ORCID iD:
https://orcid.org/0000-0002-8788-1669

 

Kontakt:

John Brincks
T: +45 28 69 07 41
E: jobr@via.dk

Fakta om VIAs forskningsret:

I 2013 blev professionshøjskolerne anerkendt som forskningsinstitutioner med forskningsret. På finansloven blev der afsat penge til professionshøjskolernes arbejde med anvendt forskning.

Forskning i professionshøjskolerne sker altid i samarbejde med praksis, herunder både private og offentlige virksomheder.

Forskningen giver ny viden til uddannelserne og til de brancher og erhverv, der beskæftiger professionsbachelorer.

Nøgleord

Billeder

Links

Information om VIA University College

VIA University College
VIA University College
Hedeager 2
8200 Aarhus N

87 55 00 00http://via.dk/

VIA er en professionshøjskole med ca. 20.000 studerende fordelt i 11 byer i Region Midtjylland.

VIA har 42 forskellige professionsbacheloruddannelser til blandt andet ingeniør, lærer, pædagog, designer, sygeplejerske, bygningskonstruktør, filmanimator, socialrådgiver, fysioterapeut og bioanalytiker. Desuden tilbyder VIA en lang række efter- og videreuddannelser og er en af Nordens største udbydere af kompetenceudvikling.

VIA er kåret som Årets Entreprenante Uddannelsesinstitution i både 2014, 2018 og 2019.

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

Presseinvitation: Indvielse af ny campus14.9.2021 15:52:28 CEST | Pressemeddelelse

VIA University College inviterer til den officielle indvielse af den nye Campus Horsens, Banegårdsgade 2 i Horsens. Indvielsen sker under overværelse af Hendes Kongelige Højhed Kronprinsessen og med deltagelse af uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen. Fredag den 24. september 2021 klokken 13.00 – 15.00 Seneste mødetid for pressen er klokken 12.00 til pressebriefing Dagens program Et mere detaljeret program fremsendes ved tilmelding. 12.00 Senest ankomst for pressen 12.40 Gæsterne er på deres pladser 13.00 H.K.H. Kronprinsessen ankommer Herefter Underholdning og taler v. uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen, borgmester i Horsens Peter Sørensen, næstformand i Region Midtjylland Hanne Roed samt VIAs rektor Harald Mikkelsen. Herefter Rundvisning af H.K.H. Kronprinsessen samt uddannelses- og forskningsministeren på udvalgte campus-hubs. Pressen kan følge med rundt, men der kan være begrænset plads. Om Campus Horsens Campusbyen udgør et samlet areal på 85.000 kvm o

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum