VIA University College

VIA øger forskningsindsatsen indenfor design, business og bæredygtighed

Del

Forsknings- og udviklingscenter for kreative erhverv og professioner på VIA har per 1. november ansat Anne Louise Bang og Rune Clausen og er nu klar til at tage det næste skridt i udbygningen af centret.

Anne Louise Bang, senior forsker, og Rune Clausen, forskningsleder,  glæder sig til at blive en del af VIAs forskningsmiljø
Anne Louise Bang, senior forsker, og Rune Clausen, forskningsleder, glæder sig til at blive en del af VIAs forskningsmiljø

Det er to erfarne forskere, som nu bliver en del af VIAs forsknings- og udviklingscenter. For Anne Louise Bang kommer fra en stilling som forskningschef på Designskolen Kolding, og Rune Clausen kommer fra en stilling som adjunkt på Aalborg Universitet.

Som henholdsvis senior forsker og forskningsleder skal de bidrage til den fortsatte udvikling, modning og udbygning af VIAs satsning på videnudvikling indenfor de kreative erhverv.

To stærke forskningsprofiler
Forskningschef ved Forsknings- og udviklingscenter for kreative erhverv og professioner, Anders Bisgaard, glæder sig til at starte samarbejdet med Anne Louise Bang og Rune Clausen. Et samarbejde der tager udgangspunkt i centerets fokus på design, bæredygtighed, materialer, teknologi, forretningsforståelse og erhverv:

”Det er to kapaciteter, som vi har fået tilknyttet vores forskningscenter. De kommer begge med en stærk forsknings- og innovativ profil som kan løfte vores forskningsarbejde. Samtidig viser vi med ansættelserne, at vi er klar til at tage det næste skridt med vores forskningsaktiviteter til gavn for vores samarbejdsvirksomheder og studerende ”, forklarer Anders Bisgaard og siger videre:

”Jeg glæder mig til at se Anne Louises og Runes forskningsprofiler udfolde sig og bidrage til at fortsætte vores forsknings- og udviklingscenter arbejde indenfor området mellem materialer/teknologi og bæredygtighed/forretningsforståelse. Anne Louise og Rune kommer desuden til at varetage undervisning, så vores studerende også bliver indført i, hvordan de kan bruge den nyeste forskning i en praktisk, konkret kontekst”.

Praksisnære projekter skal styrke forskningen
Anne Louise Bang ser frem til at blive en del af det kreative studie- og forskningsmiljø på VIA, hvor hun kan trække på sine erfaringer som tekstildesigner og designforsker:

”Jeg glæder mig meget til at få en hverdag, der kombinerer forskning og uddannelse og dermed bidrage til at styrke videnudviklingen på VIA til gavn for både studerende og branchen. Jeg vil arbejde for at styrke VIAs forskningsprofil gennem praksisnære projekter, hvor jeg vil sætte min erfaring som tekstildesigner og designforsker i spil sammen med de andre forskere i centret.”

Gode muligheder for at skabe impact
For Rune Clausen er den nye stilling også et gensyn med VIA, hvor han tidligere har været ansat som adjunkt på business-specialet. Så Rune kender derfor allerede den organisation, han bliver en del af:

”Jeg kender VIA indefra og ved, at her er mange dygtige folk, som allerede er godt i gang med forsknings- og udviklingsprojekter samt mange som ligeledes ønsker at tage del i, at styrke forskningsmiljøet og vidensudviklingen. Jeg glæder mig utroligt meget til, at hjælpe med at inspirere og understøtte denne bevægelse og tror på, at vi i Center for Kreative Erhverv og Professioner har gode muligheder for at skabe endnu mere ’impact’ både forsknings-, undervisnings- og branchemæssigt”.


Hvis du har spørgsmål så kontakt:
Anders Bisgaard
Forskningschef ved Forsknings- og udviklingscenter for kreative erhverv og professioner
T: 87 55 05 07
E: abi@via.dk

Billeder

Anne Louise Bang, senior forsker, og Rune Clausen, forskningsleder,  glæder sig til at blive en del af VIAs forskningsmiljø
Anne Louise Bang, senior forsker, og Rune Clausen, forskningsleder, glæder sig til at blive en del af VIAs forskningsmiljø
Download

Information om VIA University College

VIA University College
VIA University College
Hedeager 2
8200 Aarhus N

87 55 00 00http://via.dk/

VIA er en professionshøjskole med ca. 19.000 studerende og 2.100 medarbejdere.

VIA udbyder over 40 forskellige professionsbacheloruddannelser til blandt andet ingeniør, lærer, pædagog, designer, sygeplejerske, bygningskonstruktør, filmanimator, socialrådgiver, fysioterapeut og bioanalytiker. Desuden tilbyder VIA en lang række efter- og videreuddannelser.

Fonden for Entreprenørskab har i 2019 tildelt VIA prisen som Årets Entreprenante Uddannelsesinstitution fordi innovation og entreprenørskab er en fast del af alle VIAs uddannelser.

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum