VIA University College

VIA Design og business igen i år værter for stor international forskningskonference

Del

For andet år i streg er VIA Design og business og VIAs Center for kreative erhverv og professioner værter for den internationale forskningskonference Engineering & Product Design Education (E&PDE). Konferencen finder sted online den 9. og 10. september, og der er stadig mulighed for tilmelding.

Hvordan kan vi gennem uddannelse klæde fremtidens designere på til at skabe en mere bæredygtig fremtid? Det er temaet, når mere end 150 deltagere fra over 30 forskellige lande mødes til konferencen Engineering & Product Design Education (E&PDE) 2021 – og for andet år i streg er byer som London, Dublin og Barcelona skiftet ud med Herning.

Det er nemlig VIA Design og business og VIAs Center for kreative erhverv og professioner, der igen i år er værter for den online konference.

”Det er et stort skulderklap, at vi igen i år får lov at være værter for E&PDE-konferencen. Det er jo en anerkendelse af VIA som forskningsinstitution og internationalt kendt aktør på designområdet,” mener Anders Bisgaard, der er forskningschef for VIAs Center for kreative erhverv og professioner.

Nye perspektiver på bæredygtighed på designuddannelser

Formålet med E&PDE-konferencen er at skabe et forum, hvor repræsentanter med interesse i designuddannelser kan mødes for at udveksle ny viden og inspiration. Årets tema er bæredygtighed, og hvordan designuddannelser kan klæde de kommende generationer på til at arbejde mod en mere bæredygtig fremtid.

”Vi lever i en tid, hvor de digitale muligheder står i kø, men det samme gælder også de miljømæssige udfordringer. Så det er helt afgørende, at fremtidens designere uddannes i at navigere i den virkelighed – og bliver klædt på til at gøre en forskel. Til konferencen får vi en lang række perspektiver på det arbejde, både ud fra akademiske forskningsresultater samt undersøgelser og forsøg, der er foretaget på virksomheder og uddannelsesinstitutioner både i Danmark og i udlandet, og gennem en række workshops og debatfora,” fortæller Anders Bisgaard.

Erfaringsudveksling med folk fra hele verden

Konferencen, der afholdes online den 9. og 10. september, er åben for alle – og det er stadig muligt at tilmelde sig.

”Det spændende ved konferencen er, at deltagerfeltet er så bredt. For selvom konferencen har et akademisk afsæt, er deltagerne både forskere, undervisere, folk fra industrien, studerende og andre, der interesserer sig for produktudvikling, engineering og industrielt design set fra et uddannelsesperspektiv. Så der er rig mulighed sparring og erfaringsudveksling med folk på tværs af både fagområder og landegrænser,” fortæller Anders Bisgaard.

Se program og tilmelding på https://epde.info/2021/

Kontakter

Anders Bisgaard
Forsknings- og udviklingschef, Forskningscenter for kreative erhverv og professioner
T: +45 87 55 05 07
E: abi@via.dk

Billeder

Information om VIA University College

VIA University College
VIA University College
Hedeager 2
8200 Aarhus N

87 55 00 00http://via.dk/

VIA er en professionshøjskole med ca. 20.000 studerende fordelt i 11 byer i Region Midtjylland.

VIA har 42 forskellige professionsbacheloruddannelser til blandt andet ingeniør, lærer, pædagog, designer, sygeplejerske, bygningskonstruktør, filmanimator, socialrådgiver, fysioterapeut og bioanalytiker. Desuden tilbyder VIA en lang række efter- og videreuddannelser og er en af Nordens største udbydere af kompetenceudvikling.

VIA er kåret som Årets Entreprenante Uddannelsesinstitution i både 2014, 2018 og 2019.

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

Presseinvitation: Indvielse af ny campus14.9.2021 15:52:28 CEST | Pressemeddelelse

VIA University College inviterer til den officielle indvielse af den nye Campus Horsens, Banegårdsgade 2 i Horsens. Indvielsen sker under overværelse af Hendes Kongelige Højhed Kronprinsessen og med deltagelse af uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen. Fredag den 24. september 2021 klokken 13.00 – 15.00 Seneste mødetid for pressen er klokken 12.00 til pressebriefing Dagens program Et mere detaljeret program fremsendes ved tilmelding. 12.00 Senest ankomst for pressen 12.40 Gæsterne er på deres pladser 13.00 H.K.H. Kronprinsessen ankommer Herefter Underholdning og taler v. uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen, borgmester i Horsens Peter Sørensen, næstformand i Region Midtjylland Hanne Roed samt VIAs rektor Harald Mikkelsen. Herefter Rundvisning af H.K.H. Kronprinsessen samt uddannelses- og forskningsministeren på udvalgte campus-hubs. Pressen kan følge med rundt, men der kan være begrænset plads. Om Campus Horsens Campusbyen udgør et samlet areal på 85.000 kvm o

Ny leder af kreative uddannelser18.8.2021 11:49:33 CEST | Pressemeddelelse

Gitte Villemoes Larsen er udnævnt til Head of Design and Business på VIA University College. Hun bliver dermed ansvarlig for den daglige drift og udvikling af alle uddannelserne under VIA Design and business, der i branchen stadig også er kendt under navnet TEKO. Uddannelserne til designteknolog, professionsbachelor i design og business, professionsbachelor i tekstildesign, håndværk og formidling samt erhvervsuddannelsen til beklædningshåndværker har hovedkvarter i Birk ved Herning, hvor der går cirka 1300 danske og internationale studerende. En del af uddannelserne udbydes også i Aarhus – nu på VIAs adresse i Ceresbyen, men fra 2024 i den nye kreative hub, som opføres i Sydhavnen. Som Head of Design and Business bliver det Gitte Villemoes Larsens opgave at være spydspids for den udvikling, der lige nu sikrer at alle studerende fra VIA Design og business kommer ud i branchen med de nyeste kompetencer indenfor både teknologi og bæredygtighed og samtidig besidder et entreprenant mindset,

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum