VIA University College

VIA Design og business igen i år værter for stor international forskningskonference

Del

For andet år i streg er VIA Design og business og VIAs Center for kreative erhverv og professioner værter for den internationale forskningskonference Engineering & Product Design Education (E&PDE). Konferencen finder sted online den 9. og 10. september, og der er stadig mulighed for tilmelding.

Hvordan kan vi gennem uddannelse klæde fremtidens designere på til at skabe en mere bæredygtig fremtid? Det er temaet, når mere end 150 deltagere fra over 30 forskellige lande mødes til konferencen Engineering & Product Design Education (E&PDE) 2021 – og for andet år i streg er byer som London, Dublin og Barcelona skiftet ud med Herning.

Det er nemlig VIA Design og business og VIAs Center for kreative erhverv og professioner, der igen i år er værter for den online konference.

”Det er et stort skulderklap, at vi igen i år får lov at være værter for E&PDE-konferencen. Det er jo en anerkendelse af VIA som forskningsinstitution og internationalt kendt aktør på designområdet,” mener Anders Bisgaard, der er forskningschef for VIAs Center for kreative erhverv og professioner.

Nye perspektiver på bæredygtighed på designuddannelser

Formålet med E&PDE-konferencen er at skabe et forum, hvor repræsentanter med interesse i designuddannelser kan mødes for at udveksle ny viden og inspiration. Årets tema er bæredygtighed, og hvordan designuddannelser kan klæde de kommende generationer på til at arbejde mod en mere bæredygtig fremtid.

”Vi lever i en tid, hvor de digitale muligheder står i kø, men det samme gælder også de miljømæssige udfordringer. Så det er helt afgørende, at fremtidens designere uddannes i at navigere i den virkelighed – og bliver klædt på til at gøre en forskel. Til konferencen får vi en lang række perspektiver på det arbejde, både ud fra akademiske forskningsresultater samt undersøgelser og forsøg, der er foretaget på virksomheder og uddannelsesinstitutioner både i Danmark og i udlandet, og gennem en række workshops og debatfora,” fortæller Anders Bisgaard.

Erfaringsudveksling med folk fra hele verden

Konferencen, der afholdes online den 9. og 10. september, er åben for alle – og det er stadig muligt at tilmelde sig.

”Det spændende ved konferencen er, at deltagerfeltet er så bredt. For selvom konferencen har et akademisk afsæt, er deltagerne både forskere, undervisere, folk fra industrien, studerende og andre, der interesserer sig for produktudvikling, engineering og industrielt design set fra et uddannelsesperspektiv. Så der er rig mulighed sparring og erfaringsudveksling med folk på tværs af både fagområder og landegrænser,” fortæller Anders Bisgaard.

Se program og tilmelding på https://epde.info/2021/

Kontakter

Anders Bisgaard
Forsknings- og udviklingschef, Forskningscenter for kreative erhverv og professioner
T: +45 87 55 05 07
E: abi@via.dk

Billeder

Information om VIA University College

VIA University College
VIA University College
Hedeager 2
8200 Aarhus N

87 55 00 00http://via.dk/

VIA er en professionshøjskole med ca. 20.000 studerende fordelt i 11 byer i Region Midtjylland.

VIA har 42 forskellige professionsbacheloruddannelser til blandt andet ingeniør, lærer, pædagog, designer, sygeplejerske, bygningskonstruktør, filmanimator, socialrådgiver, fysioterapeut og bioanalytiker. Desuden tilbyder VIA en lang række efter- og videreuddannelser og er en af Nordens største udbydere af kompetenceudvikling.

VIA er kåret som Årets Entreprenante Uddannelsesinstitution i både 2014, 2018 og 2019.

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum