Region Sjælland

Vi vil være grønnere, sundere og dygtigere

Del

Flere skal tage offentlig transport, flere skal gennemføre en ungdomsuddannelse, og alle skal have rent vand i hanerne. Det og en række andre mål har Regionsrådet i dag besluttet at arbejde for de kommende år med regionens nye udviklingsstrategi.

Region Sjælland har vokseværk i øjeblikket. Flere borgere flytter hertil, den grønne omstilling er i gang og Femern-byggeriet har fået sin endelige godkendelse. Der er positive takter på en række områder, og nu har et enigt Regionsråd i dag vedtaget den nye udviklingsstrategi, der de næste fire år udstikker en klar kurs for udviklingen af hele Region Sjælland fra 2020 til 2024.

- Vi vil være grønnere, sundere og dygtigere, og vi har et enormt udviklingspotentiale. Vi har et ansvar for at få regionen til at hænge sammen, skabe bæredygtige løsninger og gode levevilkår for alle vores borgere. Det gør vi bedst ved at samarbejde med kommuner og udviklingsaktører på tværs af regionen, og vores strategi er et vigtigt værktøj, der er med til at sætte en fælles retning, siger Heino Knudsen, regionsrådsformand i Region Sjælland.

På centrale områder som grøn omstilling, infrastruktur, uddannelse og udvikling af landdistrikterne, inviterer strategien til tætte partnerskaber med aktører i og uden for Region Sjælland. Hermed får alle borgere mulighed for at leve et sundt, trygt og godt liv, uanset hvor i regionen de bor.

Rent vand i hanerne og nye muligheder i de mindre byer

Et af indsatsområderne i strategien er at sikre rent vand til borgene. Flere steder i regionen truer pesticider og jordforurening drikkevandsforsyningen, og det er derfor afgørende, at Region Sjælland sammen med forsyninger, myndigheder og landbrug sætter ind for at sikre regionens borgere rent vand i hanerne.

Derudover har strategien fokus på at sikre nye og attraktive muligheder i Region Sjællands mange landsbyer og lokalsamfund.

- Halvdelen af Region Sjællands borgere bor på landet eller i de mindre byer. Det er ekstremt vigtigt, at landdistrikterne også i fremtiden kan tilbyde attraktive muligheder og adgang til eksempelvis kollektiv transport, velfærdsydelser og fritidsaktiviteter. Det skal gøre at flere mennesker ønsker at flytte til og blive boende i landdistrikterne, siger Peter Jacobsen, formand for Udvalget for Regional Udvikling.

Med afsæt i FN’s verdensmål sætter strategien rammen og retningen for udviklingen af hele Region Sjællands geografi. Den Regionale Udviklingsstrategi er udarbejdet i tæt samspil med regionens 17 kommuner, Erhvervshus Sjælland og andre centrale aktører. Derudover er der via offentlige høringer kommet gode og konstruktive bidrag til både udviklingsstrategien og den tilhørende handlingsplan, der lanceres i starten 2021.

På Region Sjællands hjemmeside kan man læse nærmere om strategien: www.regionsjaelland.dk/Udvikling/udviklingsstrategi

Nøgleord

Kontakter

Heino Knudsen, regionsrådsformand, 51 14 54 96
Peter Jacobsen, formand for udvalget for Regional Udvikling, 20 37 01 05

Billeder

Links

Information om Region Sjælland

Region Sjælland
Region Sjælland
Alleen 15
4180 Sorø

https://www.regionsjaelland.dk

Følg pressemeddelelser fra Region Sjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Sjælland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum