L&F

Vi smider julemad ud for 1,4 mia. kroner

Del

Danskernes madspild i december udgør 10 procent af det samlede årlige madspild. Det viser nye tal fra Landbrug & Fødevarer, der har regnet på, hvor meget mad danskerne smider ud. Men faktisk vil danskerne gerne reducere madspildet.

And, flæskesteg, brunede kartofler og ris a la mande til dessert. Julen handler i høj grad om den gode mad. Desværre ender en stor del af denne mad i skraldespanden. Nye beregninger foretaget af Landbrug & Fødevarer estimerer værdien af danskernes madspild i december måned til 1,4 mia. kroner.

Det skal ses i forhold til det årlige madspild på i alt 13,5 mia. kr. Dermed repræsenterer danskernes madspild i december hele 10 procent af det samlede årlige madspild. Noget tyder altså på, at danskerne smider mere mad ud i julemåneden i forhold til en gennemsnitlig måned.

- Det store madspild er desværre kendetegnet for årets højtider. Vi ved fra tidligere beregninger at også madspildet i påskeugen er meget stort, siger Marianne Gregersen, forbrugerøkonom i Landbrug & Fødevarer.

Men egentlig vil danskerne gerne undgå at resterne fra julemiddagen ender i skraldespanden. En tidligere undersøgelse fra Landbrug & Fødevarer viser, at dét at undgå madspild, er en meget udbredt intention blandt danskerne, når det kommer til livet i hverdagene. 83 pct. var således overvejende enige i, at ’de bliver mere og mere interesserede i at minimere deres og deres husstands madspild’.

- Danskernes stigende modvilje mod madspild viser, at det er imod de gode intentioner og med dårlig samvittighed, at de smider meget mad ud i julen. Det peger på rige muligheder for fødevareproducenter og detailhandel for at tilbyde forbrugerne nye værktøjer, som kan hjælpe dem til at undgå at smide mad ud, siger Marianne Gregersen

Landbrug & Fødevarers beregning om madsild udgør et estimat, da der ikke findes faktiske tal på madspildet i julen. Estimatet er baseret på flere forskellige datakilder; Indkøbsdata over danskernes dagligvareindkøb fra GfK Consumerscan, forbrugstal fra Danmarks Statistik og tal fra WRAP (Waste and Resources Action Programme).

Yderlige kommentarer til undersøgelsen via pressekonsulent Mille Marie Christensen, mail: mic@lf.dk, telefon: 6170 2047

Information om L&F

L&F
L&F
Axeltorv 3, 1. sal
1609 København V

3339 4000http://www.lf.dk/

Landbrug & Fødevarer er erhvervsorganisation for landbruget, fødevare- og agroindustrien. Med en eksport på 156 milliarder kroner årligt og med 169.000 beskæftigede repræsenterer vi et af Danmarks vigtigste eksporterhverv. Ved at nytænke og synliggøre erhvervets bidrag til samfundet sikrer vi vores medlemmer en stærk placering i Danmark og globalt.

Følg pressemeddelelser fra L&F

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra L&F