Dansk Fjernvarme

Vi skal udnytte synergien mellem fjernvarme og fjernkøling

Del

Dansk Fjernvarme ser positivt på de afsnit i regeringens nye forsyningsstrategi, der handler om fjernkøling. Brancheorganisationen hilser en ensartet regulering på fjernvarme og -køling velkommen.

Regeringen fremlagde torsdag Danmarks første forsyningsstrategi og fremlagde dermed også sine overvejelser om, hvordan fjernkøling fremadrettet kan få en rolle i energisystemet.

Dansk Fjernvarme glæder sig over det nye fokus på fjernkøling og ser, at der kan udnyttes en række synergier og stordriftsfordele ved at drive fjernvarme og fjernkøling sammen.

- Det er en glædelig nyhed, siger vicedirektør i Dansk Fjernvarme Kim Behnke, der håber analysen af fjernkølingspotentiale integreres i en analyse af fjernvarmeområdet.

- Hvis godkendelsesprocedurerne på området bliver afbureaukratiserede og kan integreres med fjernvarmeprojektgodkendelser, så bliver vi dobbelt glade, siger Kim Behnke.

Milliardstort potentiale
Vicedirektøren roser også regeringen for, at man begynder at gøre sig overvejelser omkring, hvordan fjernkøling skal finansieres fremadrettet.

- Vi ser gerne en mere ensartet regulering indenfor fjernvarme og fjernkøling og en harmonisering af lovgivningen for de to forsyningsarter, så de kan udvikles i harmoni og med størst mulig udbytte af synergien, lyder opfordringen fra Kim Behnke.

Det er tidligere blevet vurderet, at der inden for fjernkøling er et eksportpotentiale frem mod 2025 for mere end 10,5 milliarder kroner udstyr. Men det kræver også, at fjernvarmeselskaberne kan komme i gang.

- Vi håber derfor, at den forbedrede regulering også vil betyde, at ejerskabet for fjernkølingsaktiviteter også kan varetages af fjernvarmeforsyninger, så der opnås bedst mulig integration af fjernvarme og fjernkøling og således, at fjernkølepotentialet udnyttes mest muligt.

Nøgleord

Kontakter

Pressechef Rune Birk Nielsen, tlf. +45 2490 4197 el. rbn@danskfjernvarme.dk
Vicedirektør Kim Behnke, tlf +45 24 95 46 40

Information om Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarme
Dansk Fjernvarme
Merkurvej 7
6000 Kolding

76308000http://danskfjernvarme.dk

Dansk Fjernvarme er fjernvarmens brancheorganisation og dækker 99 procent af fjernvarmeproduktionen i Danmark. Varmen leveres af knap 400 fjernvarmeselskaber. Dansk Fjernvarmes medlemmer forsyner i dag 1,6 millioner boliger og 3,6 millioner danskere med fjernvarme.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Fjernvarme

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Fjernvarme