Erhvervsministeriet

Vi skal have flere kinesiske turister til Danmark

Del

Under sit besøg i Kina gjorde erhvervs- og vækstministeren en ihærdig indsats for at udbrede kendskabet til Danmark og skaffe flere kinesiske turister til landet.

Turisme er et vigtigt væksterhverv for Danmark. Derfor er det essentielt, at Danmark formår at få del i det stigende antal internationale turister, og særligt kineserne vurderes at være en interessant målgruppe med stort vækstpotentiale for dansk turisme.

Derfor har erhvervs- og vækstministeren netop tilbragt to dage i Kinas hovedstad, Beijing, hvor han har mødtes med en række nøglepersoner for at promovere Danmark som attraktiv turistdestination for udrejsende kinesere. Blandt andet mødtes ministeren med formanden for China National Tourism Administration.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen:

”Regeringen arbejder løbende på at styrke samarbejdet med de kinesiske myndigheder på turismeområdet, så vi kan sikre endnu flere kinesiske turister i Danmark. Mit møde med CNTA var endnu et skridt i den rigtige retning, og det er mit indtryk, at der fra kinesernes side er stor interesse for vores land og de tiltag, vi har taget for at gøre Danmark mere attraktivt for de udrejsende kinesere. Blandt andet har vi jo for nyligt åbnet fem nye visa-kontorer i Kina, som skal gøre det lettere for kinesere at søge om visum til Danmark, og der er flere kontorer på vej.” 

Ministeren deltog også i et dansk turismefremstød, hvor blandt andet kinesiske turoperatører, som sælger rejser til Danmark, den kinesiske presse og udvalgte nøglepersoner var inviteret. Endvidere deltog ministeren i åbningsceremonien ved konferencen ”Tourism for Peace and Development”.

Antallet af kinesiske turister, der rejser til udlandet er mere end fordoblet inden for de sidste fem år fra 57 millioner til 120 millioner i 2015, så Kina i dag er det land i verden, som står for flest udlandsrejser. Derudover er kineserne kendte for at have et stort forbrug, når de rejser til udlandet, sammenlignet med andre nationaliteter. Flere kinesiske turister i Danmark kan således have stor positiv indflydelse på væksten inden for dansk turisme.  

Pressekontakt: Sara Ringgaard Price, srp@evm.dk, 91 39 94 07

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.evm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Erhvervsministeren rejser til Sydkorea for at støtte de danske OL-atleter og styrke det bilaterale samarbejde med Sydkorea17.2.2018 14:28pressemeddelelse

Erhvervsminister Brian Mikkelsen er frem til lørdag d. 24. februar i Sydkorea. De første dage vil ministeren på regeringens vegne bakke op om de 17 danske atleter, der konkurrerer under Vinter-OL i PyeongChang. Efterfølgende skal ministeren, sammen med en erhvervsdelegation, åbne døre for øget eksport og samarbejde med Sydkorea inden for det maritime område, og ministeren vil styrke det dansk-koreanske bilaterale forhold ved politiske møder og ved underskrivelse af en samarbejdsaftale på det maritime område samt på kulturområdet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum