Bone's Restauranter A/S

Vi mæsker os i spareribs: Nu sælger restaurantkæde 300 kilo i timen

Del

Danskerne har en glubende appetit på spareribs. Restaurantkæde oplyser, at den nu langer 300 kilo ben over disken – hver eneste time.

Spareribs var en ganske ukendt spise i Danmark, før Bone’s i 1990 åbnede den første restaurant i Herning midtby. Gennem fiktiv storytelling om den rodløse amerikaner ved navn Sam Bone blev spareribs-restauranten et stort hit blandt gæster, der ikke gad at binde slipset, når de skulle ud at spise.

I dag er landets første konceptrestaurant en vidtrækkende kæde med 23 spisesteder. Menukortet er også vokset betragteligt siden slutfirserne. Det er dog stadig spareribs, der er det klart mest populære valg på Bone’s. Faktisk er spareribs så eftertragtede, at kæden sælger 300 kilo spareribs hver eneste time i åbningstiden.

– Spareribs er uden tvivl vores vigtigste produkt, selvom både salatbaren og tag-selv-softice også er enormt populære. Omkring 60 procent af vores gæster vælger stadig spareribs til hovedret, på trods af at udvalget konstant er blevet udvidet, forklarer John Henriksen, der sammen med vennerne Tom Sørensen og Kristian Kaasgaard åbnede den første Bone’s i den gamle rejsestald i Herning.

Spareribskoncept i amerikansk indpakning
John Henriksen havde før åbningen været på ferie i USA, hvor han oplevede typiske amerikanske restauranter. Den afslappede, hjemlige stemning gjorde stort indtryk på den unge kok, og da han kom hjem, fremlagde han sine indtryk for de to kompagnoner.

– Jeg havde aldrig set noget lignende før – og slet ikke i Danmark. Den udpræget afslappede stemning stod i skærende kontrast til restaurantverdenen herhjemme, hvor det hele var noget stift. Samtidig fik vi stor hjælp af en god ven, Thomas Schacht, der på det tidspunkt var direktør for reklamebureauet Midt Marketing, til at skabe hele universet omkring Sam Bone. Faktisk tror mange os stadig ikke, når vi forklarer, at Bone’s-konceptet ikke er skabt ’over there’, men i Herning af fire jyder, fortæller John Henriksen.

Jagten på den rigtige barbecuesauce
Efter konceptet var på plads, gik jagten på de bedste spareribs i gang. John Henriksen havde hørt om en restaurant i Florida, der havde vundet kategorien spareribs til verdensmesterskabet i barbecue. Han tog derfor et fly derover i håbet om at hive nogle forretningshemmeligheder ud af kokkene.

– Vi gjorde køkkenchefen opmærksom på, at vi var rejst hele vejen fra Danmark for at høre deres hemmelighed til at lave verdens bedste barbecuesauce. Den ville han selvfølgelig ikke give os, men han løftede sløret for, hvordan de i store træk tilberedte deres ribs. Vi manglede stadig en sauceopskrift, og efter en del søgen hjemme i Danmark fandt vi frem til en bekendts amerikanske kæreste, der havde sin mors gamle opskrift liggende. Det er stadig den ældgamle recept, der i dag giver vores spareribs den kendte smag, fortæller John Henriksen.

Nøgleord

Kontakter

Jan Vinther Laursen
Direktør, Bone’s Restauranter A/S
(+45) 96 27 19 99
Jan@bones.dk

Olav Arnkjær
PR Consultant, Epicent PR
(+45) 81 72 89 01
oar@epicent.dk

Billeder

John Henriksen stod selv bag grillen, da den første Bone's-restaurant åbnede i 1990. Foto: PR
John Henriksen stod selv bag grillen, da den første Bone's-restaurant åbnede i 1990. Foto: PR
Download
Gnavebenene er så eftertragtede, at Bone's nu sælger mere end 260 kilo hver eneste time i åbningstiden. Foto: PR
Gnavebenene er så eftertragtede, at Bone's nu sælger mere end 260 kilo hver eneste time i åbningstiden. Foto: PR
Download
Selvom menukortet er vokset betragteligt siden slutfirserne, er spareribs stadig det klart mest populære valg på Bone’s. Foto: PR
Selvom menukortet er vokset betragteligt siden slutfirserne, er spareribs stadig det klart mest populære valg på Bone’s. Foto: PR
Download

Links

Information om Bone's Restauranter A/S

Bone's Restauranter A/S
Bone's Restauranter A/S
Dalgas Alle 3
7400 Herning

97 21 22 35http://www.bones.dk

Bone’s er et dansk restaurantkoncept, der er inspireret af den amerikanske tradition for burgere, bøffer og møre, frisklavede spareribs. Med 22 spisesteder fordelt over hele Danmark – plus et enkelt i Grønland – er Bone’s landets næststørste restaurantkæde uden for fastfoodsektoren. 

Følg pressemeddelelser fra Bone's Restauranter A/S

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Bone's Restauranter A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum