Lånio.dk

Vi låner 600 mia. kr. mere i realkreditlån end tidligere

Del

I en ny undersøgelse fra Lånio.dk ses en markant udvikling i danskernes lånevaner. På bare 10 år har vi lånt hele 600 mia. kr. mere i realkreditlån, end vi gjorde i 2008. Realkreditlånets udvikling viser også en tydelig popularitet i variable lån, selvom det fastforrentede lån har den billigste rente nogensinde.

Lånio.dk har undersøgt realkreditlånets udvikling de sidste 10 år og sammenlignet udviklingen med de tilsvarende udlånsrenter fra samme periode. Der ses en markant ændring i danskernes lånevaner, da renterne er faldet med over halvdelen af, hvad de var for et årti siden.

F2- til F5-lån er steget med 276%

Danskerne låner flere og flere penge, og det har især betydet, at F2- til F5-lånene er blevet populære. Af de 600 mia. kr., som danskerne låner mere end i 2008, er 550 mia. af dem kommet fra disse lån. Populariteten kommer som et resultat af renteudviklingen, der er sket på variable flekslån. I forhold til renten på omkring 5% i 2008 er renten nu i 2018 nede på 0,5%. Lånio.dk konkluderer, at lånene er blevet så attraktive, da genforhandling af lån hvert femte år passer danskerne godt, hvis de ved indkomsten skulle fortsætte uændret.

Overordnet set har stigningen af F2- til F5-lånene haft den betydning, at knap en tredjedel af lånebeløbene kommer fra fastforrentede lån. Selvom renten også er faldet markant på fastforrentede lån, er variable lån stadig mere attraktive pga. deres renter. Danskerne vil hellere have en lav rente lige nu, end en sikker fast rente på sigt. Et fastforrentet lån tiltrækker os ikke så meget som før, da tilbagebetalingen for det meste vil være dyrere end i et variabelt lån.

Danskerne fravælger renteloftet

Som det måske kan have sagt sig selv, låner danskerne ikke rigtig længere fleksible lån med renteloft. Renterne på de fleksible lån er faldet så længe, at vi ikke gider tilføje renteloft på vores lån. Renteloftet er derfor mere en udgift end en sikring i et faldende rentemarked. Det har betydet en nedgang på 78% i forhold til 2008. Lånere med ramt renteloft er der derfor også blevet færre af. Lånebeløbet er faldet med hele 99,9% de sidste 10 år. Men skulle renterne begynde at stige, kan tilføjelsen af renteloft blive populært igen.

Du kan læse mere om analysen, som Lånio.dk har foretaget, samt se udviklingen for netop dit lån her.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Lånio.dk

Lånio.dk
Lånio.dk
Høffdingsvej 34
2500 Valby

38 41 03 02https://www.xn--lnio-qoa.dk/

Lånio.dk er til for at gøre det nemmere for brugere at finde det bedste lån. Det kan umiddelbart være uoverskueligt at finde frem til det billigste lån, som passer bedst til dine behov, da der er mange banker og låneudbydere. Lånio.dk hjælper dig ved at samle lånetilbudene i én online låneformular. Hermed sammenligner vi lån, og finder det bedste til dig - helt gratis og uforpligtende.

Følg pressemeddelelser fra Lånio.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lånio.dk

Det havde Lånio.dk’s låneansøgere ikke råd til i 201821.2.2019 09:58:15 CETPressemeddelelse

Lånio.dk har nærstudereret alle indkomne låneansøgninger fra hele 2018 for at undersøge, hvad forbrugere ikke havde råd til i løbet af året. Det viser sig, at noget der især topper listen over populære lån er billån og lån til tandlægen. Hele 29,52% af alle låneansøgerne søgte om lån til privat transport, hvor 86,13% af disse udgjorde lån til bil. Yderligere 65% af de ansøgere som søgte lån til personlig pleje, havde brug for hjælp til tandlægeregningen i 2018.