Haderslev Kommune

Vi er vilde med at tælle skridt i Haderslev

Del

De sidste par år har Haderslev Kommune som et tiltag i det forebyggende sundhedsarbejde betalt deltagelsesgebyret for ansatte og borgere, der ønsker at være med i Tæl Skridt-kampagen. Det betyder, at rigtig mange får gået mindst 10.000 skridt om dagen. For medarbejderne i Børnehuset Udsigten har de mange skridt endda udløst en præmie på 25.000 kroner.

Der er gået ekstra mange skridt i Haderslev Kommune i de sidste par uger. Mere end 500 medarbejdere og borgere har nemlig været med i Tæl Skridt-kampagnen, der er en landsdækkende kampagne, der skal sætte fokus på sundhed og motion på de danske arbejdspladser.

Haderslev Kommune har de sidste to år betalt deltagergebyret for ansatte og medarbejdere, og det har betydet, at kommunen er en foregangskommune, når det gælder antallet at tilmeldte til kampagnen. Faktisk er Haderslev den kommune i landet, hvor flest medarbejdere og borgere tæller skridt.

”Vi ønsker at motivere både medarbejdere og borgere til at være aktive. Tæl Skridt er god og enkel kampagne, der får flere til at være aktive i løbet af dagen. Vi ved, at en gåtur kan være med til at forebygge en række livsstilssygdomme, og kampagnen er en god måde at få skabt sunde vaner på”, siger Børge Koch, formand for Udvalget for Sundhed og Forebyggelse.

Ikke nok med at Haderslev Kommune er den kommune, der på landsplan har flest tilmeldte, men da hovedpræmien denne gang skulle trækkes, var det et medarbejderhold fra Haderslev Kommune, der ved lodtrækning blev trukket ud.

Det var derfor nogle meget glade og overraskede medarbejdere fra Børnehuset Udsigten, der i dag fik overrakt 25.000 kroner fra Dansk Firmaidræt.

“Gennem Tæl Skridt-kampagnen har rigtig mange medarbejdere udfordret ikke blot sig selv, men også hinanden og derved sat fokus på trivsel, sundhed og sammenhold. Det er godt gået, og at en af vores institutioner er så heldige at vinde 25.000 kroner, gør bestemt ikke oplevelsen ringere”, siger Henrik Rønnow, formand for Udvalget for Børn og Familier.

Medarbejderne fra Børnehuset Udsigten blev overrasket med en check på de 25.000 kroner på et møde torsdag. De har endnu ikke besluttet sig for, hvad pengene skal bruges til, men de regner med, at det skal være til en fælles oplevelse for personalegruppen.

Vinderholdet fra Børnehuset Udsigten er på 14 medarbejdere, der i gennemsnit har gået 14.370 skridt pr. deltager pr. dag. Det svarer til ca. 9,3 km om dagen.

Om Tæl Skridt

  • Bag Tæl Skridt kampagner står Dansk Firmaidrætsforbund.
  • Deltagerne skal forsøge at gå 10.000 skridt dagligt i kampagneperioden.
  • Tæl Skridt-kampagnen er fire gange om året á to uger.
  • I 2017 deltog i alt 64.006 i Tæl Skridt.
  • Der trækkes lod om tre præmier på henholdsvis 25.000, 10.000 og 5.000 kr. blandt de hold, som opfylder kampagnekravet.

Kontakter

Børge Koch
Formand for Udvalget for Sundhed og Forebyggelse
61 15 42 03
boko@haderslev.dk

Henrik Rønnow
Formand for Udvalget for Børn og Familier
20 22 05 77
ronn@haderslev.dk

Billeder

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Sønderjyske storrygere får hjælp til at kvitte tobakken11.1.2018 08:00pressemeddelelse

Sundhedsprofilundersøgelsen ”Hvordan har du det” fra 2013 viste, at andelen af storrygere i de fire sønderjyske kommuner ligger over landsgennemsnittet på 8,2 procent. I Sønderborg Kommune er den 9,0 procent, 9,8 procent i Haderslev Kommune, 10,3 procent i Aabenraa Kommune og 10,8 procent i Tønder Kommune. I 2014 besluttede de fire sønderjyske kommuner, at det skulle der ændres på. De indledte et tæt samarbejde om en fokuseret og målrettet tobaksforebyggelsesindsats, der skulle gøre flere sønderjyske storrygere røgfrie. Samarbejdet hedder ”Sønderjylland knækker tobakken sammen” og omfatter også Sygehus Sønderjylland og de praktiserende læger i de fire sønderjyske kommuner. Sundhedsstyrelsen har støttet projektet med 3,4 mio. kr. Fra 2015 og frem til udgangen af 2017 har storrygere, der har deltaget i et rygestopforløb i de fire sønderjyske kommuner, fået tilbud om tilskud til nikotinprodukter i op til otte uger. ”Min oplevelse med rygestopkurset er gået over al forventning. Jeg har ald

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum