Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Vi bruger mobilt data som aldrig før

Del
I Energistyrelsens telestatistik for 2. halvår 2016, som udkommer i dag, kan man blandt andet se, at den mobile datatrafik boomer og er steget med 68 pct. Danskerne er også begyndt at tage de hurtige bredbåndshastigheder til sig, samtidig med at priserne på de billigste mobilabonnementer falder.

Vi danskerne insisterer på at se House of Cards på mobilen, selvom vi ligger på stranden, langt væk fra nærmeste wifi. Og derhjemme vil vi have internethastigheder, der gør både far, mor og børn i stand til at arbejde, streame og spille onlinespil fuldstændig gnidningsløst – og på samme tid.

I dag udkommer telestatistikken, hvori man kan se udviklingen i danskernes brug af teleydelser. Som det har været tilfældet de sidste mange gange, den er udkommet, tegnes der et billede af en rivende udvikling i danskernes forbrug af digitale produkter.

Det er blandt andet værd at notere sig, at brugen af mobilt bredbånd stadig brager derudaf – mobil datatrafik steg med 68,4 pct. fra andet halvår 2015 til andet halvår 2016.

Udviklingen har taget ekstra fart med indførelsen af de hurtige 4G-net, som gør tjenester med stort dataforbrug, fx videostreaming, attraktive at bruge fra smartphonen.

”Telestatistikken viser med al tydelighed, at de danske forbrugeres sult efter hurtigt bredbånd stiger meget, og at de bruger mobilen markant mere til at få adgang til nettet. Det en prioritet for regeringen at sikre god mobil- og bredbåndsdækning til hele Danmark,” siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V).

Ca. hver sjette abonnent, eller 17 pct. af alle fastnet bredbånds­abonnementer, har nu downloadhastigheder med mindst 100 Mbit/s. Det er en stigning på 55 pct. i 2016. Næsten halvdelen – 48 pct. – af alle fastnet abonnementer har en downloadhastighed på mindst 50 Mbit/s.

Faldende priser
I de seneste ti år er der sket et fald i priserne på samtlige tjenester, men faldet har været størst på mobil, fastnet bredbånd og mobilt bredbånd. Udviklingen det seneste år viser et fortsat fald på mobil- og fastnettelefoni, mobilt bredbånd og fastnet bredbånd.

”Det er også meget positivt, at vi ser, at priserne på mobilabonnementerne falder. Danmark har et dynamisk telemarked som løbende tilpasser sine tilbud til det, som danskerne efterspørger. Det giver de fleste af os adgang til et stort udvalg af teleydelser til favorable priser,” siger Lars Chr. Lilleholt.

Der er for nyligt kommet nye regler for roaming, og på den baggrund har en række mobilselskaber nu forhøjet deres priser. Disse prisforhøjelser er ikke gengivet i denne statistik, som omfatter 2. halvår 2016.

Læs Telestatistikken her.

Hovedresultater fra telestatistikken

  • Andelen af fastnet bredbåndsabonnementer med en downloadhastighed på mindst 50 Mbit/s udgjorde 48 pct. i slutningen af 2016 og nærmer sig dermed halvdelen af alle bredbåndsabonnementer. I starten af 2016 var andelen 36 pct.
  • Antallet af fastnet bredbåndsabonnementer, der kan uploade med mindst 10 Mbit/s steg 15 pct. i løbet af 2016 og udgør nu 51 pct. eller mere end halvdelen af alle abonnementer.
  • Antallet af fastnet bredbåndsabonnementer med mindst 100 Mbit/s i downloadhastighed voksede fra 266.000 til 412.000 svarende til 55 pct. i løbet af hele 2016. Ca. hver sjette abonnent, eller 17 pct. af alle fastnet bredbåndsabonnementer, har nu downloadhastigheder med mindst 100 Mbit/s.
  • Antallet af abonnementer med 100 Mbit/s i upload er steget 155 pct. i løbet af 2016 fra 75.000 til 191.000. Andelen af fastnet bredbåndsabonnementer med 100 Mbit/s i upload er dermed steget fra 3 pct. til 8 pct. på et år.
  • Den samlede mobile datatrafik steg 68 pct. fra 2. halvår 2015 til 2. halvår 2016. I 2. halvår 2016 er der i alt up- og downloadet 208.000 TB, mens det i 2. halvår 2015 var 124.000 TB.
  • Det samlede antal fastnet bredbåndsabonnementer er steget med 1 pct. i løbet af 2016. Bredbånd via fiber står fortsat for langt det meste af væksten med 55.000 nye abonnementer i perioden.
  • Hver femte fastnet bredbåndsabonnement leveres nu via fiber.  Sammen med kabel-tv-nettets andel på 30 pct. udgjorde de to typer fastnet bredbånd 51 pct. i 2016 mod 47 pct. året før. Samtidig er det kobberbaserede bredbånd faldet med 7 pct. og udgjorde i slutningen af 2016 43 pct. af alle abonnementer.

Nøgleord

Kontakter

Ministeren: Mikkel Svane-Petersen, mspe@efkm.dk, tlf. 41 72 38 39 
Telestatistikken: Thor Iversen, thoiv@efkm.dk, tlf. 41 72 91 91

Information om Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
Holmens Kanal 20
1060 København K

41723805http://kefm.dk

I Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet arbejder vi for målet om at reducere udledningen af drivhusgasser med 70 procent i Danmark i 2030 og for et visionært, grønt lederskab både i Danmark og ude i verden.

Følg pressemeddelelser fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

NEKST: 10 anbefalinger skal sætte tempo på udfasningen af gas i danske hjem14.3.2024 07:59:13 CET | Pressemeddelelse

Den nationale energikrisestab, NEKST, præsenterer 10 håndgribelige anbefalinger til, hvordan der hurtigere kan blive sagt farvel til gas i danske hjem. Danskerne skal blandt andet have klar besked om mulige varmeløsninger, og der er hastighed at hente i at strømline praksis i kommunerne. Arbejdsgruppen har vendt hver en sten og peger på helt konkrete barrierer, der står i vejen for grønnere og stabile varmeløsninger til danskerne, siger Lars Aagaard.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye