Esbjerg Kommune

Veterankoordinator er klar til at styrke indsatsen for veteraner og deres familier

Del

René Lenskjold har i dag første arbejdsdag som Esbjerg Kommunes nye veterankoordinator. Han har blandt andet over 25 års erfaring fra forsvaret, og han brænder for det strategiske arbejde med at styrke veteranindsatsen og ikke mindst for at skabe solidt samarbejde mellem kommunen og civilsamfundet.

Den 56-årige esbjergenser René Lenskjold er en erfaren herre og har arbejdet som officer og i lederstillinger i både private og offentlige organisationer. Han har desuden arbejdet som jobkonsulent og kender til det lokale arbejdsmarked her i kommunen. Ansættelsesudvalget er især begejstrede for hans solide erfaring med at arbejde med relationer og på at skabe optimale muligheder for samarbejde.

- I Esbjerg Byråd har vi en klar ambition om, at vi skal tage godt hånd om veteranerne og deres familier. Med René Lenskjold som veterankoordinator er jeg overbevist om, at vi kan koordinere vores indsatser bedre, så alle veteraner og deres pårørende får den støtte, de har brug for, siger borgmester Jesper Frost Rasmussen.

Helhedsorienteret og koordineret indsats

Tilbage i 2019 vedtog Esbjerg Byråd Esbjerg Kommunes veteranpolitik. Siden da er der blevet oprettet en hotline, der er en døgnåben telefonlinje for alle veteraner i Esbjerg og Varde Kommune.

For at tilbyde en mere helhedsorienteret indsats bliver der nu også ansat en veterankoordinator. I første omgang er der tale om en to-årig ansættelse, hvor René Lenskjold skal arbejde opsøgende for at række ud til veteraner med behov for støtte. Derudover kommer han til at sikre en gnidningsfri oplevelse for de veteraner eller pårørende, der henvender sig til kommunen. På den måde skal det blive lettere for veteraner at finde vej i systemet, få deres sag behandlet eller blot få svar på deres spørgsmål.

- Vi tror på, at det er vigtigt at sætte et ansigt på kommunen. Når vi nu ansætter en veterankoordinator, så ved kommunens veteraner og deres pårørende altid, hvor de kan henvende sig. Det er vores mål, at de på den måde lettere kan få den støtte, de har behov for, så de har de bedste muligheder for at få hverdagslivet til at fungere, siger borgmester Jesper Frost Rasmussen.

Der venter også en vigtig opgave med at koordinere kommunens interne indsatser på veteranområdet med de mange veteranforeninger og netværk, der gør en stor indsats for veteraner.

Nøgleord

Kontakter

Borgmester Jesper Frost Rasmussen, tlf. 27 24 18 00, jesra@esbjerg.dk

René Lenskjold, veterankoordinator i Esbjerg Kommune, renle@esbjerg.dk.

Lise Willer, direktør i Borger & Arbejdsmarked, tlf. 29 64 47 53, lipw@esbjerg.dk

Billeder

Links

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum