LandboUngdom

Veteranerne lod erfaringen sejre til DM i pløjning 2021

Del

Peter Lindberg Nielsen fra Hobro pløjede sig til DM-titlen i Classic-kategorien, der er en af fire kategorier for veteran-pløjere. Kategorierne inddeles efter, hvor gammelt udstyr pløjerne kører med.

Veteranpløjerne var igen år kørt i stilling for at indtage guldet til DM i pløjning, der i år er arrangeret af LandboUngdom Region Aalborg. Vinderen i classic-kategorien har flere andenpladser til både nordisk og dansk mesterskab bag sig, men i dag løb han for første gang med sejreren. Den kom dog ikke uden besvær.

“Jeg er vant til jordtypen, men jeg blev overrasket over, at de ting, jeg havde trænet, ikke helt lykkedes for mig. Men det var nok alligevel min erfaring, der tog sejren hjem,” siger Peter Lindberg Nielsen.

Han er glad for dagen, der også bød på en glædelig oplevelse for sønnen, Martin Lindberg Velling; han vandt nemlig DM-titlen for LandboUngdoms pløjere.

Peter Lindberg Nielsen har pløjning helt ind på livet, og det har han haft de fleste af sine dage. Han håber også på, at noget af hans erfaring kan gå videre til de yngre pløjere. Derfor er han bl.a. med til at træne skolepløjerne, så de kan være med til at holde live i pløjegerningen. 

“Mit hjerte brænder for LU-pløjning, og jeg synes det er fedt, når jeg kan gå og nørde med småting sammen med de unge,” siger Peter Lindberg Nielsen.

 

Her vinderne af alle veteran-kategorier til DM 2021

Flerfuret bugseret plov

 1. Hans S. Larsen, Nykøbing Mors.
 2. Frans W. Larsen, Viborg.
 3. Ove Kristensen, Brande.

Flerfuret liftophængt plov

 1. Jørgen Jørgensen, Tim.
 2. Hans Frederik Clemmensen, Tinglev.
 3. Bjarne Hansen, Give.

Et-furet standardplov

 1. Theodor Hedegaard, Bedsted Thy.
 2. Finn Holbek Pedersen, Sæby.
 3. Aksel Østerlund, Ullerslev.

Classic standardplov

 1. Peter Lindberg Nielsen, Hobro.
 2. Karl Egon Pedersen, Hobro.
 3. Poul Iversen, Bækmarksbro.

Fakta:

Konkurrencepløjning foregår både i stubjord og i grønjord. I hver kategori bliver pløjerne vurderet på 12 forskellige parametre på en skala fra 1-10. Pløjeren med den højeste samlede score vinder. Det er blandt andet flækningen, sammenkastet og furens retning og pakning, der bliver vurderet.

Kontakter

Jacob Neimann
Formand for styregruppen til DM i pløjning 2021 og næstformand i Landspløjeudvalget i LandboUngdom
42182305

Maria Jakobsen
Kommunikationskonsulent
22912041
mjak@seges.dk

Billeder

Links

Information om LandboUngdom

LandboUngdom
LandboUngdom
Agro Food Park 15, Skejby
8200 Aarhus N

+45 78 78 01 29https://landboungdom.dk

LandboUngdom er en ungdomsorganisation med 47 lokalforeninger og cirka 3.500 medlemmer. Vi er mødested for unge på landet og unge med interesse for livet på landet. LandboUngdom arbejder for at skabe aktivitet for de unge på landet, så det at bo på landet bliver mere spændende.

Følg pressemeddelelser fra LandboUngdom

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra LandboUngdom

Blog fra LandboUngdoms Politiske Udvalg: Dine økonomiske valg påvirker vores verden10.2.2022 00:00:00 CET | Pressemeddelelse

Bæredygtighed, klima, grøn omstilling mm. er bare nogle af de ord som efterhånden har sat sig fast i vores hverdag. Uanset om du arbejder som bankrådgiver, sygeplejerske eller landmand og om du bor i byen eller på landet, spiller ordene en rolle i din hverdag. Politikkere, medier og virksomheder gør os opmærksomme på klimaforandringerne i hele verden, og selvom vi alle er enige om at vi gerne vil se en positiv fremtid i møde, er det for mange af os svært at forholde sig til om regeringens og EU´s beslutninger ift. klima er de rigtige, fordi beslutningerne omhandler områder, som ligger langt fra vores hverdag, eller som vi ikke har nok fagligt kendskab til.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum