Ishøj Kommune

Vestegnens Kulturuge bygger rede i Ishøj

Del

Kunstneren Veronica Hodges bygger i øjeblikket rede i Ishøj Byhave ved biblioteket. Reden er en del af kunstværket ”Livets reder”, som opføres i forbindelse med Vestegnen Kulturuge

Reden bygges i grene og kviste og vil blive så stor, at man kan sætte sig ind i den og fornemme redens tryghed og måske tænke på sin egen ”rede”.

Det bliver et sjovt arbejde og har du lyst til at være med til opbygningen i Ishøj kan du kontakte Veronica Hodges på Facebook og Instagram eller kulturudviklingskonsulent Sia Andersen i Ishøj på krsan@ishoj.dk.

Hver kommune får sin egen rede

Der vil blive skabt en unik rede til hver af de seks kommuner, som er en del af Vestegnens Kulturuge 2018.

”Reden er en metafor for det sted, hvor vi kommer fra og føler os trygge. Den tryghed, der skal til for, at vi bliver i stand til at komme ud af reden og møde andre mennesker. Det er mit håb, at reden kan give rum til fællesskab og samtale,” fortæller kunstneren Veronica Hodges.

Veronica Hodges spænder vidt med sin produktion og favner både kommerciel udsmykning og eksperimenterende scenografi, fine detaljer og store formater. Tilsammen vil rederne udgøre værket ”Livets reder”.

Flyv fra rede til rede

Den første rede er ved at blive opført i Rødovre og efter Ishøj bygges der i Høje Taastrup, Albertslund og Vallensbæk.

Opfordringen fra Kulturugen er, at publikum vil flyve fra egen rede og komme rundt at se alle rederne på Vestegnen. De fleste af rederne vil stå synligt, men enkelte er gemt lidt væk fra gade og vej. I år er det primært bymiljøer, som kunstværket blive placeret i: på gaden, i haveanlæg, i grønne områder og sågar på vandet.

De seks reder med fugle vil stå færdige til Vestegnens Kulturuges start den 7. september 2018. Rederne kan opleves i et par år, men eftersom de opføres i naturmaterialer, vil de efterhånden blive nedbrudt.

Du kan følge opbygningen af ”Livets reder” på Facebook og Instagram. Find det hos Veronica Hodges og Vestegnens Kulturuge. Tjek vestegnenskulturuge.dk for mere info.

Boks: Vestegnens Kulturuge

Vestegnens Kulturuge finder i år sted fra fredag den 7. september til søndag den 16. september.

Kulturugen foregår i samarbejde mellem kommunerne Albertslund, Hvidovre, Høje Taastrup, Ishøj, Rødovre og Vallensbæk.

Kontakter

Sia Andersen, kulturudviklingskonsulent i Ishøj Kommune: krsan@ishoj.dk.

Billeder

Information om Ishøj Kommune

Ishøj Kommune
Ishøj Kommune
Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

43 57 75 75http://www.ishoj.dk

Følg pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum