Varde Kommune

Verdenspremiere: Skagensmalers ukendte malerier udstilles på vestjysk museum

Del

Hidtil ukendte malerier af Laurits Tuxen kan fra i morgen opleves på Nymindegab Museum. Malerierne giver sammen med private brevkorrespondancer et sjældent indblik i skagensmalerens liv.

SÆRUDSTILLING

Laurits Tuxen blev i slutningen af 1800-tallet en international anerkendt kunstner for sine portrætter af europæiske kongehuse, den russiske zar-familie og livet i Skagen.

Fredag åbner særudstillingen ”TUXEN – helt privat” på Nymindegab Museum, hvor flere af Laurits Tuxens malerier for første gang bliver tilgængelige for offentligheden.

Værkerne viser mere private side af den reserverede kunstner - herunder Tuxens forhold til sine to hustruer og de mange rejser over hele verden. I udstillingen kan man også høre en del af Tuxens private brevkorrespondancer oplæst.

Tæt forbindelse til Nymindegab
Nymindegab Museum fortæller den glemte historie om, hvordan et lille fiskerleje længst mod vest i slutningen 1800-tallet blev til et paradis for store danske kunstmalere - blandt andet Laurits Tuxen, der var med til at skabe kunstnerkolonien Nymindegabmalerne.

Fokus i museets udstillinger er den natur og det slidsomme liv ved havet, der fik Laurits Tuxen til at rejse på tværs af landet og følge et tilsandet hjulspor til Nymindegab.

CITAT
Claus Kjeld Jensen, direktør for Vardemuseerne:

”Laurits Tuxen var en feteret og anerkendt kunstner, både nationalt og internationalt. I Nymindegab var han med til at etablere en kunstnerkoloni, og derfor er vi særligt glade for, at vi nu kan åbne en særudstilling med ham om den mere private side af hans liv. En udstilling, hvor Tuxens familie har været så venlige at låne os nogle værker og breve, som ikke tidligere har været udstillet, og som er med til at give os et billede af mennesket bag den kendte kunstner.”

FAKTA

  • Nymindegab Museum er udviklet af Vardemuseerne, der også står bag temamuseet Tirpitz,
  • Særudstillingen TUXEN – helt privat kan ses fra den 21. maj 2021 – 24. oktober 2021 på Nymindegab Museum, Vesterhavsvej 294, 6830 Nr. Nebel.
  • Museets åbningstider kan ses på www.vardemuseerne.dk.

Kontakter

Claus Kjeld Jensen
Direktør for Vardemuseerne
29 38 66 64 / ckj@vardemuseerne.dk

Billeder

Trankogning på Jyllands vestkyst, 1881: Foto: Lars Chr. Bentsen/Vardemuseerne.
Trankogning på Jyllands vestkyst, 1881: Foto: Lars Chr. Bentsen/Vardemuseerne.
Download
Ursule i brudedragt, 1886. Foto: Erik. K. Abrahamsen/maleri i privateje.
Ursule i brudedragt, 1886. Foto: Erik. K. Abrahamsen/maleri i privateje.
Download

Information om Varde Kommune

Varde Kommune
Varde Kommune
Bytoften 2
6800 Varde

7994 6800http://www.vardekommune.dk/

Om Varde Kommune:
- 52 km sandstrande.
- UNESCO Verdensarv (Nationalpark Vadehavet).
- Tre garnisoner (Oksbøl, Varde og Nymindegab).
- En del af Destination Vesterhavet.

Følg pressemeddelelser fra Varde Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Varde Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum