Music In Space

Verdenspremiere på Music in Space

Del
Kunstgruppen Music in Space spiller koncert i stratosfæren. Showet har verdenspremiere fredag d. 2. september til Klimafolkemødet i Middelfart.
Foto: Music in Space
Foto: Music in Space

Det blir en stor folkelig koncert, hvor alle er velkomne til at deltage.
Koncerten er på jorden og spilles via satellitter, vejrballoner og højttalere i stratosfæren i ca. 40 km højde, hvor sangene med budskaber om en bedre verden sendes ned til jorden.
Det hele bliver streamet, så man kan følge med enten fra festival pladsen eller online på Instagram og Facebook.

Bjørn Vidø har rejst rundt i verden de sidste 18 måneder og forberedt showet og lavet interviews med miljøorganisationer. Turen er gået fra Sydamerika, Caribien og USA til Afrika i hhv. Sydafrika, Zimbabwe, Zambia, Tanzania og Mozambique. Showet er en blanding af international popmusik bundet sammen af korte interviews imellem numrene.

Meningen med projektet er at skabe miljødebat og komme ud af de politiske og forkningsmæssige ekko-kamre og samtidig ramme det publikum, der måske ikke går så meget op i miljø. Konkret bruges “The Overview Effect", som er et fænomen astronauterne oplever, når de kigger ned på jorden ude fra rummet. Følelsen af en lille ensom skrøbelig planet. Ingen grænser. Ingen militær eller politik. Alene i det store rum. Vi skal passe på jorden. Det er den eneste vi har. Og der er meget langt hen til næste Exoplanet. Showet genskaber følelsen med sit visuelle og velkomponerede univers spillet med nogle af landets bedste musikere.

Bjørn Vidø glæder sig helt vildt til den længe ventede verdenspremiere og siger:
“Vi sender musikken ud til kanten af rummet for at give miljødebatten noget perspektiv.
For at inspirere folk til at passe på vores lille planet i stedet for at ødelægge den."

Hele tekstuniverset har dobbelt betydning i og med at miljøsangene umiddelbart ligner almindelige pop kærlighedssange mellem “Bjorn” og “Gaia”.
Gaia betyder Moder Jord på Græsk og repræsenterer jorden, mens Bjorn repræsenterer menneskene. Så når der synges “She’s on Fire” - betyder det i det ene univers, at pigen er super hot, i det andet at der er noget helt galt på jorden. "Hele koncerten har taget rigtig lang tid at skrive, da alt skal være rigtigt i begge betydninger” fortsætter Bjørn.


“Så vi glæder os til at interagere med publikum, så de også kan komme ud globalt med deres specifikke budskab til verden gennem vores SoMe platforme på den bedste og festligste måde.”

Bjørn Vidø har tidligere spillet koncert på Sydpolen for pingvinerne. En metafor for sammenhold og miljøbevidsthed, der gik hele verden rundt fra CNN til TV 2.

Efter verdenspremieren i Middelfart skal showet først til Mozambique, hvor en stadion rockkoncert med 30.000 mennesker venter. Til november bliver showet spillet til COP27 i Egypten, hvor alle beskederne fra rummet forsøges afleveret til verdens ledere og influencers. Men første stop er Middelfart. Scenen i Havnegade bliver bygget op af skrald fundet af kunstgruppen Rena Maleren, som dykker ned i Lillebælt og transmitterer
Live fra under vand midt i showet. Fra lokalmiljøet kommer der også både et større kor fra Middelfart Musikaftenskole samt et helt hold dansere fra MHDancestudie.

Alle kan deltage og sende deres eget budskab på højst et minut til jorden fra stratosfæren ved at gå ind på www.musicinspace.com - det er super enkelt og intuitivt.

Fredag aften d. 2  september kl. 19.00 går Music in Space i luften med en stjerneparade af kunstnere på den store scene i Havnegade. Der er gratis entré og det bliver en folkefest med borgmestertale og snor overklipning.


Musik:
Sadest of songs:
https://youtu.be/33ejr4nBRHM

Singing Down from Mars:
https://youtu.be/ID439m5iN6M

Kontakter

Billeder

Foto: Music in Space
Foto: Music in Space
Download
Foto: Music in Space
Foto: Music in Space
Download
Download

Information om Music In Space

Music In Space
Music In Space
Pilestræde 35.1
1112 København K

https://www.musicinspace.dk/

FAKTA BOKS
Klimafolkemødet er en årlig begivenhed, der sætter klimaet øverst på dagsorden 1.-3. september 2022 med op mod 180 debatter, event og workshops.
Det er 5 gang det afholdes, og det vokser hvert år. Formålet med Klimafolkemødet er helt enkelt at inspirere til handling – både for beslutningstagere, virksomheder, organisationer og borgere. Årets tema er ‘Klimahandling sammen’. Ambitionen med Klimafolkemødet er at cementere sig som den nationale begivenhed, der for alvor sætter klimaudfordringen på dagsordenen og skaber fælles løsninger. Klimafolkemødet er en non-kommerciel begivenhed, ligesom det er helt gratis at deltage alle dage. Klimafolkemødet har tre ben: Et folkeligt, et politisk og et fagligt.  Alle aktiviteter peger på konkret klimahandling sammen. Artister, musikere, forfattere, forskere, virksomheder, aktivister, politikere og folk fra alle egne af landet mødes for at sætte endnu mere gang i den grønne omstilling. Det seneste Klimafolkemøde i 2021 var den hidtil største udgave, hvor 8.000-10.000 mennesker lagde vejen forbi Middelfart. Det forventes 15.000 mennesker kommer forbi i år.

Følg pressemeddelelser fra Music In Space

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Music In Space

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye