Sparta Atletik og Løb

Verdenseliten kommer igen til København

Del

CPH Half kan endnu en gang præsentere et elitefelt af meget høj kaliber. Såvel mændenes som kvindernes verdensmester fra 2016 stiller til start, men kan på ingen måde forvente en let dag i de københavnske gader.

CPH Half kan igen præsentere et elitefelt i absolut verdensklasse. (Foto: Sparta)
CPH Half kan igen præsentere et elitefelt i absolut verdensklasse. (Foto: Sparta)

Geoffrey Kamworor og Peres Jepchirchir er på papiret klart de to største navne ved CPH Half, og deres tidligere meritter taler for sig selv. Kamworor er tredobbelt verdensmester på halvmaraton. Efter gennembruddet med sejren ved VM Halvmaraton 2014 i København, er det blevet til yderligere 4 VM-titler i halvmaraton og cross – og en sejr i New York City Marathon. Jepchirchir er tidligere verdensmester og indehaver af verdensrekorden på halvmaraton for kvinder. Så på papiret er de to favoritter, når CPH Half skydes i gang den 15. september, men de får hård konkurrence fra to meget stærke elitefelter. 

"Det er fantastisk, at Kamworor nu vender tilbage til København, hvor det hele startede. Han har domineret halvmaratondistancen siden 2014, og nu møder han så et felt, der tæller hele 12 løbere med en personlig rekord hurtigere end den magiske time, så det er på ingen måde sikkert, at han vinder, " siger Jakob Larsen, direktør i Dansk Atletik.

På kvindesiden har han især store forventninger til kenyanske Peres Jepchirchir, som i 2017 satte verdensrekord på halvmaratondistancen. Efter en langvarig skadespause er hun nu tilbage på jagt efter den verdensrekord, som i hendes fravær er blevet forbedret med 15 sekunder.

"Hun er en fantastisk løber, som også vandt VM i halvmaraton i 2016, men hun skal være i topform for at løbe med sejren ved CPH Half, hvor feltet blandt andet også tæller Tabitha Wambui, som tidligere i år vandt verdens største halvmaraton, Göteborgsvarvet, og dertil kommer Brillian Kipkoech, som i år har forbedret sig markant og sandsynligvis står foran sit store internationale gennembrud på halvmaratondistancen" siger Jakob Larsen. 

Kampen om DM

Med et felt i øverste verdensklasse er det også utænkeligt, at en dansk løber kommer først over målstregen, men der er alligevel meget på spil for de danske løbere. Den hurtigste dansker kan således kalde sig dansk mester, og hos kvinderne er Anna Holm favorit, mens det hos herrerne formentlig bliver en kamp imellem den forsvarende mester Thijs Nijhuis og Abdi Ulad. En titel som betyder meget for den forsvarende mester. 

"At blive dansk mester er meget stort, især på halvmaraton fordi alle løbere stiller op på samme distance. Jeg håber at kunne gentage sidste års bedrift, dog er Abdi en hård konkurrent. Jeg slog ham tidligere i år ved Royal Run på 10km, men har endnu min første halvmaraton sejr over ham til gode. Jeg glæder mig til, at vi skal duellere gennem Københavns fantastiske gader, hvor stemningen altid er unik," siger Thijs Nijhuis.

Se hele elitefeltet her

Kontakter

Billeder

CPH Half kan igen præsentere et elitefelt i absolut verdensklasse. (Foto: Sparta)
CPH Half kan igen præsentere et elitefelt i absolut verdensklasse. (Foto: Sparta)
Download

Information om Sparta Atletik og Løb

Sparta Atletik og Løb
Sparta Atletik og Løb
Gunnar Nu Hansens Plads 11
2100 København Ø

35 26 69 00https://sparta.dk/

Sparta Atletik & Løb arrangerer op mod 20 løb årligt, heriblandt Copenhagen Marathon, Copenhagen Half Marathon og DHL Stafetten Kbh. 

I Sparta Atletik får børn og unge mulighed for at løbe, springe og kaste sig ud i atletikkens discipliner. Desuden udvælges unge talenter, som udvikles til at præstere deres absolut bedste.

Derudover kan man med Sparta Løb kombinere løbetræning med socialt samvær, og der er plads til løbeglade medlemmer på alle niveauer

Følg pressemeddelelser fra Sparta Atletik og Løb

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sparta Atletik og Løb

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum