Verdensberømt filosof og kulturteoretiker gæster Aarhus
Den 24. maj gæster professor Kwame Anthony Appiah Institut for Kultur og Samfund med forelæsningen: "Whose Heritage? Preservation, Possession, and Peoples". I sin Futures Lecture har Appiah valgt at tale om emnet kulturarv.
Appiah har blandt andet arbejdet indgående med kosmopolitanisme og etik, identitet og identitetspolitik, race og racisme og med postkolonial litteratur. Han har blandt andet skrevet hovedværker som The Lies that Bind: Rethinking Identity, Cosmopolitanism: Ethics in a World of Strangers og The Ethics of Identity.
Tidspunkt: onsdag den 24. maj kl. 16.00-18.00
Hvor: Stakladen, Frederik Nielsens vej, bygning 1423,
Aarhus Universitet
Efter foredraget holder Institut for Kultur og Samfund en mindre reception.
Tilmelding skal ske senest 17. maj kl. 12.00.
Om Futures Lecture Series
En omskiftelig verden kræver nye måder at tænke og handle på. "The Futures Lecture Series" præsenterer foredragsholdere, der er verdensnavne indenfor human- og samfundsvidenskaberne, og hvis tværdisciplinære forskning og banebrydende indsigter hjælper os alle med at gentænke den moderne verdens presserende udfordringer.
Information om Aarhus Universitet: Arts
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts
Ny international læseundersøgelse: Flere danske børn er svage læsere16.5.2023 10:00:30 CEST | Pressemeddelelse
Op mod hver fjerde danske elev i 4. klasse læser usikkert. Og gruppen af svage læsere er vokset. Det viser den internationale læseundersøgelse PIRLS, som offentliggøres i dag. Undersøgelsen peger på, at der er brug for en målrettet indsats, der løfter de svage læsere. Det handler blandt andet om at styrke elevernes motivation for at læse i fritiden, så de finder større glæde ved at læse.
Ny international læseundersøgelse: Hvordan klarer danske 4. klasse-elever sig i læsning?10.5.2023 11:29:48 CEST | Pressemeddelelse
Hvor godt læser danske elever? Og hvordan klarer de sig i forhold til de øvrige nordiske lande? Hvordan har Corona spillet ind i på børns læsekompetencer – i Danmark og internationalt? Det er nogle af de spørgsmål, man kan få svar på, når resultaterne fra den internationale IEA-læseundersøgelse PIRLS 2021 præsenteres på DPU, Aarhus Universitet i København den 16. maj.
To nye bøger om diagnoser klæder lærere og pædagoger på til svær opgave27.4.2023 11:01:18 CEST | Pressemeddelelse
Den voldsomme stigning i antallet af børn og unge med diagnoser er en af de største pædagogiske udfordringer i både skoler og dagtilbud. De fagprofessionelle i de almene tilbud kan opleve at stå usikre over for en meget kompleks opgave. To nye antologier, redigeret af forskere ved DPU, skal nu klæde lærere og pædagoger bedre på til at kunne løfte opgaverne.
Klimakrisen kræver verdensomsorg17.4.2023 11:22:20 CEST | Pressemeddelelse
Klimaforandringerne og biodiversitetskrisen er de største globale problemer, og de kommer til at sætte rammerne for hele den verden, som nutidens børn vokser op i. Derfor bliver målet om at skabe bæredygtighed også en pædagogisk udfordring, men hvordan griber vi den an? DPU sætter fokus på udfordringerne som UNESCO CHAIR og er til maj medarrangør af forskningsfestivalen CApE om Verdensomsorg og klimakrise.
Meningsfulde fællesskaber giver udsatte unge livsmod og holder dem fra banderne12.4.2023 10:48:47 CEST | Nyhed
Gadepulsen på Nørrebro og Street-Lab i Hillerød samler meget forskellige børn og unge om aktiviteter, de selv er med til at forme og give mening. For nogle bliver fællesskaberne en vej ud af ensomhed og mistrivsel; for andre er de et alternativ til bandemiljøet. Nyt forskningsprojekt fra DPU, Aarhus Universitet, viser potentialerne i fællesskabende praksisser på gadeplan.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum