Nordic Unity

Verdens største streetdance-konkurrence kommer til København

Del

København bliver Nordens nye centrum for streetdance, når hele Norden samles sammen med verdens dygtigste dansere til Juste Debout Nordic. Her skal Nordens finalister udvælges til verdens største streetdance-konkurrence, Juste Debout.

For første gang i historien bliver streetdance-konkurrencen, Juste Debout Nordic, afholdt i København. Den 31. januar indtager verdens dygtigste dansere Store VEGA. Her skal de kæmpe i dansekategorierne, locking, popping, hiphop og house.

Juste Debout Nordic kan sætte København på verdenskortet som et nyt centrum for streetdance, mener Mark Henriksen, projektleder for Juste Debout Nordic.

»København har et voksende miljø for streetdance. Byen har stort potentiale for at blive stedet i Norden, hvor dansere og publikum kommer til for at opleve og deltage i streetdance-kulturen. Det skal Juste Debout Nordic være startskuddet til,« forklarer Mark Henriksen.

Ekspert: »Vi får den originale streetdance at se.«

Danserne går i kamp to mod to, hvor de på skift danser til den musik, DJ’en spiller.

»Dansen er improviseret. Vi får den originale streetdance at se til Juste Debout Nordic, hvor danserne improviserer til musikken, som de hører for første gang mens de står på gulvet,« fortæller Marie Kaae Schmidt, leder af Nordic Unity - det nordiske netværk af streetdansere.

Juste Debout Nordic er en del af den verdensomspændende Juste Debout-tour. Her bliver finalister fra hele verden udvalgt ved konkurrencer til at deltage i finalerne i Paris d. 6. marts. Vinderne af Juste Debout Nordic vil repræsentere hele Norden ved finalerne i Paris.

»Det er ikke kun første gang, konkurrencen finder sted i København, men også første gang, konkurrencen er arrangeret af alle de nordiske lande samlet. Dette gør, at konkurrencen bliver den største hidtil, og dansernes niveau er endnu højere,« siger Mark Henriksen.

Hiphoppen slår et slag for kvinders rettigheder

Dette år består Juste Debouts dommerpanel for første gang af fire kvinder. Dette lægger et stort, internationalt fokus på kvinders rettigheder, mener Marie Kaae Schmidt.

»Streetdance-kulturen er en meget mandsdomineret kultur. Ved at have et dommerpanel af så stærke kvindelige dansere, slår dette et stort slag for kvinders rettigheder i streetdance-kulturen,« forklarer hun.

De fire dommere fra Sverige, Japan, USA og Frankrig er alle tidligere vindere af Juste Debout. I øjeblikket rejser de rundt til de forskellige Juste Debout-konkurrencer verden over og udvælger årets finalister.

Promo-video for Juste Debout 2016

Nøgleord

Kontakter

Mark Henriksen: Projektleder for Juste Debout Nordic
Tlf: +4552116769
Mail: contact@nordic-unity.com

Marie Kaae Schmidt: Leder af Nordic Unity - the Nordic Urban Dance Network
Tlf: +4571691629
Mail: mariekaae@gmail.com

Links

Information om Nordic Unity

Nordic Unity
Stefansgade 10
2200 København

http://www.nordic-unity.com

Nordic Unity er et netværk af nøglepersoner indenfor den nordiske, urbane dansescene. Netværkets formål er at knytte de nordiske dansere tættere sammen og - gennem det - styrke den nordiske, urbane dansescene. Ved at skabe stærk dialog de nordiske dansere imellem og ved at skabe danse-produktioner i samarbejde på tværs af landegrænser, kæmper Nordic Unity for at styrke kvaliteten i den nordiske urbane dans.

Følg pressemeddelelser fra Nordic Unity

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.