Audika

Verdens Høredag 2021: Mundbind og afstand udfordrer hørelsen for midtjyderne

Del

De fleste af os kender til problemet. Du står ved kassen i supermarkedet med mundbind og god afstand, og ekspedienten spørger om noget, du ikke får fat i. En ny undersøgelse i anledning af Verdens Høredag onsdag den 3. marts viser, at mere end hver anden midtjyde oplever, at mundbind og afstand gør det sværere at høre. Flere af os er blevet opmærksomme på vores hørelse.

Onsdag den 3. marts er af WHO udnævnt til Verdens Høredag. Dagen markeres i hele verden. Også hos Audika Randers.
Onsdag den 3. marts er af WHO udnævnt til Verdens Høredag. Dagen markeres i hele verden. Også hos Audika Randers.

Onsdag den 3. marts er af WHO udnævnt til Verdens Høredag. Dagen markeres i hele verden ved at sætte særligt fokus på høreproblemer - for antallet af høreudfordrede mennesker vokser i hele verden. Også i Danmark, hvor ca. en tredjedel af alle over 60 år, og halvdelen af alle over 85 år, har nedsat hørelse.  

Under corona-krisen har mundbind og afstand gjort danskerne endnu mere afhængige af en god hørelse. En ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet Kantar Gallup for Oticon viser, at mere end hver anden midtjyde oplever, at det er sværere at høre på grund af mundbind og afstand:

”For de fleste af os, er det mundbindet og afstanden, der er problemet, og det vil forsvinde sammen med corona. Men mange – især den ældre del af befolkningen – går også rundt med et uopdaget høretab, og det er desværre ikke dem alle, der får deres hørelse tjekket. I gennemsnit venter danskere med høretab 7-10 år, før de får behandling, og det kan gå ud over livstrivslen,” siger Dorte Birkegaard Andersen, direktør i Audika, som er Danmarks største kæde af Oticon-certificerede hørecentre.

I forbindelse med Verdens Høredag den 3. marts opfordrer verdenssundhedsorganisationen WHO til mere screening for høretab i alle verdens lande, for ubehandlet høretab kan have store negative konsekvenser for det enkelte menneske og for samfundet.

Har du også vanskeligheder ved at høre?

En af de mest almindelige årsager til høretab er alder. Den nye undersøgelse, der er lavet i forbindelse med Verdens Høredag, viser da også, at danskere over 60 år statistisk set har sværere end yngre danskere ved at høre, når vi skal bruge mundbind og holde afstand. 1 ud af 5 danskere over 60 år, som svarer, at de havde sværere ved at høre, når vi skal bruge mundbind og holde afstand, var dog ifølge undersøgelsen ikke opmærksom på deres hørelse inden corona. 

Hvis du også har vanskeligheder ved at høre, kan du få lavet en gratis høreprrøve hos Audika Randers, som markerer Verdens Høredag med gratis høreprøve i butikken beliggende på Kirketorvet 6. Tid kan bestilles på Audikas hjemmeside eller ved at ringe på 70 400 200. Du kan også vælge at få lavet en gratis online høretest hjemmefra. Online høretesten kan på 5 minutter give en indikation af, hvor godt du hører: www.audika.dk/onlinehoeretest

Audika følger alle Sundhedsstyrelsens retningslinjer.

Faktaboks:

Undersøgelsen er lavet af Kantar Gallup for Oticon i februar 2021 med repræsentativt udvalgte borgere landet over på 18 eller derover.

Har du oplevet, at mundbind og afstand gør det sværere for dig at høre?
Region Midtjylland: Ja 55%, Nej 37%, Ved ikke 8%

Var du opmærksom på din hørelse inden corona? (Spørgsmålet er stillet til dem, som har svaret ‘Ja’ til, at mundbind og afstand gør det sværere at høre)
Danmark 60 år+: Ja 76%, Nej 22%, Ved ikke 2%

Har du overvejet at få tjekket din hørelse? (Spørgsmålet er stillet til dem, som har svaret ‘Ja’ til, at mundbind og afstand gør det sværere at høre)
Danmark 60 år+: Ja 16%, Nej 34%, Jeg har allerede fået tjekket min hørelse 47%, Ved ikke 3%

Kontakter

Flere oplysninger

Direktør i Audika Dorte Birkegaard Andersen

Tlf.: 5117 6817

Billeder

Onsdag den 3. marts er af WHO udnævnt til Verdens Høredag. Dagen markeres i hele verden. Også hos Audika Randers.
Onsdag den 3. marts er af WHO udnævnt til Verdens Høredag. Dagen markeres i hele verden. Også hos Audika Randers.
Download

Information om Audika

Audika
Audika
www.audika.dk


Audika er er en danskejet kæde af Oticon-certificerede hørecentre. Ejet af Demant, som er førende inden for høresundhed med mere end 100 års erfaring på området og med hørecentre og hørespecialister i hele landet.

Følg pressemeddelelser fra Audika

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.