Stiftelsen Georg Stages Minde

Verdens ældste skoleskib kan sejle regeringen i mål med HPX

Del
Skoleskibet Georg Stage tilbyder at dele sine erfaringer: ”Vi har en rasende populær ungdomsuddannelse med lavt frafald og praktisk talt ingen arbejdsløshed bagefter” siger Skoleskibets direktør Asser Amdisen. ”Vores uddannelse bliver søgt af alle køn og klasser og har netop den balance mellem praksis og teori, som den nye HPX-uddannelse sigter imod”.
Georg Stages elever i riggen. Foto: Stiftelsen Georg Stages Minde.
Georg Stages elever i riggen. Foto: Stiftelsen Georg Stages Minde.

Georg Stage har 150-200 ansøgere til hvert togt, men max. 63 pladser. Undervisningsministeriets tal viser, at efter 7 kvartaler er hele 99,5% af eleverne i job eller uddannelse. Det på trods af at hele 70% af Skoleskibets elever har enten en afbrudt eller ingen uddannelse bag sig, når de går ombord.

Derfor vækker det undren, at Skoleskibet står til at blive beskåret, når man i stedet kunne udnytte erfaringerne. Siden 2019 har Georg Stage fået bevillinger til to togter om året, men de udløber nu, så fremover risikerer Skoleskibet at skulle ligge stille halvdelen af året.

”Vi vil gerne fortælle både erhvervsskoler og eventuelt den nye HPX om vores erfaringer med at opbygge en attraktiv ungdomsuddannelse, men det kræver, at vi faktisk får mulighed for at uddanne nogle unge mennesker” siger Asser Amdisen.

I regeringsgrundlaget ”Ansvar for Danmark” opstiller regeringen bl.a. fire ønsker til uddannelser for unge: De skal tiltrække de unge til erhvervsuddannelserne, de skal arbejde både teoretisk og praktisk, de skal sætte de unge i stand til at arbejde for miljø og grøn omstilling, og der skal være arbejde til de unge bagefter.

”På Georg Stage lever vi op til alle krav som regeringen stiller” siger Asser Amdisen, ”så jeg håber politikerne vil se værdien i fortsat at lade os sejle. Til gengæld stiller vi os gerne til rådighed for udviklingen af både nye og allerede eksisterende uddannelser”.

Fakta:

-       Stiftelsen Georg Stages Minde er en privat fond, som siden 1882 har drevet skoleskib og givet uddannelser til søs.

-       Det nuværende skib er fra 1934 og har plads til 63 elever på hvert togt. På 20 uger bliver man uddannet som ubefaren skibsassistent, udgangspunktet for en karriere til søs.

-       Georg Stage har de sidste fire år fået bevillinger til at sejle to togter om året. De udløber efter 2023, men stiftelsen håber at politikerne vil gøre dobbelttogtet permanent.

-       Dobbelttoget koster 8 millioner kroner på finansloven. Det kan gøres så billigt, fordi stiftelsen også modtager gavmilde donationer fra fonde og private.

-       Øvrige data stammer fra følgende rapporter fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd: ”Georg Stage samler frafaldne unge op” og ”Georg Stage hjælper unge på ret køl i livet” (2020).

For kommentarer og uddybning kontakt gerne

direktør Asser Amdisen på telefon 21 37 45 52.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Georg Stages elever i riggen. Foto: Stiftelsen Georg Stages Minde.
Georg Stages elever i riggen. Foto: Stiftelsen Georg Stages Minde.
Download

Links

Information om Stiftelsen Georg Stages Minde

Stiftelsen Georg Stages Minde
Stiftelsen Georg Stages Minde
Krudtløbsvej 73B
1439 København K

+45 32 95 80 19https://georgstage.dk/

Georg Stage er verdens ældste, sejlende søfartsskole og et forbillede for mange andre skibe. Skolen uddanner unge til Det Blå Danmark. 

Følg pressemeddelelser fra Stiftelsen Georg Stages Minde

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Stiftelsen Georg Stages Minde

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum