Region Hovedstaden

Ventetiden til udredning for brystkræft skal ned: Regionsrådet bevilger 15 mio. kr. til kræftområdet

Del

Forretningsudvalget i Region Hovedstaden besluttede i går, at det mammaradiologiske område skal have en ekstraordinær økonomisk håndsrækning.

Afdelingen for Brystundersøgelser på Gentofte Hospital får i 2022 15 mio. kroner fra politikerne i Region Hovedstaden. Forretningsudvalget besluttede i går, hvordan ikke forbrugte midler i budgettet for 2022 skal prioriteres. De 15 mio. kroner skal hjælpe med at nedbringe ventetiden til både screening for brystkræft og kræftpakkeforløb i 2022. Politikerne har desuden mulighed for at afsætte yderligere midler i 2023, hvis det bliver nødvendigt.

Afdelingerne for brystundersøgelser på Rigshospitalet og Herlev er her i foråret rykket sammen på Gentofte Hospital, og det har sammen med COVID-syge medarbejdere, mangel på specialister (mammaradiologer) og et stigende antal henvisninger til kræftpakkeforløb fået ventetiderne til at stige.

”Vi gør alt for, at kvinderne kommer til at mærke mindst muligt til det pres, vi oplever på mammaradiologien. Vi sender mange kvinder til udredning i det private, og medarbejderne udviser stor fleksibilitet og tager ekstravagter. Det koster penge, og derfor er jeg glad for, at der var enighed om, at vi træder til i den her helt ekstraordinære situation,” siger regionrådsformand Lars Gaardhøj (S).

Mønstergenkendelse hjælper lægerne

Samtidig er regionsrådsformanden meget tilfreds med de første gode erfaringer med at bruge kunstig intelligens eller mønstergenkendelse til at kigge med på røntgenbilleder. I løbet af de tre første måneder har algoritmen været brugt i undersøgelsen af 15.500 kvinder, og erstatter den ene af de ellers to speciallæger, som vurderer de røntgenbilleder, der bliver taget i forbindelse med screening for brystkræft.

Læs mere om brug af kunstig intelligens

Yderligere informationer

  • Pressevagten i Region Hovedstaden på 70209588 / presse@regionh.dk

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Eksperter i brystkræft samles: Skandinaviens største enhed skal skabe samlede patientforløb i Region Hovedstaden18.5.2022 13:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Herlev og Gentofte Hospital har indviet en ny samlet Afdeling for Brystundersøgelser. Dermed er endnu et skridt taget i samlingen af regionens udredning og kirurgiske behandling af brystkræft i Gentofte, som bliver hjemsted for Skandinaviens største enhed for brystdiagnostik og -kirurgi. Målet er at skabe et fagligt fyrtårn til gavn for patienterne.

Genfødte hospitalshaver skaber fredfyldte rum for patienter og byens borgere9.5.2022 10:19:17 CEST | Pressemeddelelse

Den 10. maj 2022 genindvies de Helende Haver på Bispebjerg Hospital. Haverne er restaureret takket være en donation på 35 mio. kr. fra Den A.P. Møllerske Støttefond. Nu kan patienter, medarbejdere og forbipasserende atter gå en tur mellem blomstrende staudebede eller tage pause på bænken under pergolaen. Bispebjerg Hospitals fredede haveanlæg er nænsomt restaureret til glæde for alle, der besøger hospitalet. Hospitalets Helende Haver blev etableret for over 100 år siden. Den 10. maj 2022 bliver de indviet på ny med besøg fra blandt andet Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, bestyrelsesformand for Den A.P. Møllerske Støttefond, og regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S). Den A.P. Møllerske Støttefond har bevilget 35 mio. kr. til revitaliseringen af haven. For Fonden har det været væsentligt at støtte op om de fredfyldte haveoaser, som er et kærkomment og meningsfyldt bidrag til patienternes heling og beskyttelsen af de store fredningsværdier. Lindring af sjælen Patienthaverne er oprindeligt anlagt a

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum