BoligPortal

Venter du på, at din ejerlejlighed bliver solgt? Udlej den, og tjen penge imens

Del

Har du en lejlighed til salg, skal du lige nu væbne dig med en ekstra portion tålmodighed. Det tager nemlig længere tid at sælge sin ejerlejlighed, end det har gjort længe, viser nye tal. Vil du gerne have noget ud af ventetiden, kan du med fordel overveje at udleje din lejlighed til vinterstudiestart, siger direktør hos BoligPortal.

Det kan være frustrerende at have en lejlighed til salg, uden der sker noget. Derfor kan være værd at udleje den, mens man venter på den rigtige køber – særligt lige nu hvor liggetiden på lejligheder i de fire største danske byer er længere, end den har været i flere år. 

Lejerne er der – især i de fire studiebyer 

Hvis man oplever, at det er svært at finde en køber til sin lejlighed, kan det være en god ide at leje den ud og tjene penge, indtil et salg bliver aktuelt. Samtidig fremstår boligen beboelig over for potentielle købere. Og lejerne, de er derude: 

”Selvom vi er landsdækkende, så er der rigtig mange af vores lejere, der leder efter et sted at bo i de fire studiebyer, København, Aarhus, Odense og Aalborg, og det går stærkt” siger Anders Hyldborg, administrerende direktør hos Danmarks største lejeboligportal, BoligPortal. ”Vinterstudiestart er lige om hjørnet, og der er altid masser af vores lejere, der mangler tag over hovedet, når de skal starte på nyt studie i det nye år,” siger han. 

At lejerne findes derude, er boligøkonom hos Bolighed, Hans Møllnitz Olsen, enig i: 

”Ejerlejligheder i København er super nemme at leje ud, så hvis man kan vente et par år med at sælge, bør man overveje at udleje i stedet. Om et par år kan markedet se helt anderledes ud, og man er måske mindre i konkurrence med en masse andre lejligheder på markedet,” siger han. 

Man skal dog være opmærksom på at inddrage ejendomsmægleren, man sælger hos, når man udlejer sin lejlighed, samt gardere sig med en lejekontrakt med den midlertidige lejer.

Købere har fået meget mere at vælge imellem 

Nye tal viser, at den gennemsnitlige liggetid i oktober måned 2018 ligger på 90 dage for en lejlighed i Aarhus, og for København hedder tallet 72 dage. Det er hhv. to og tre år siden, liggetiden har været på det niveau for ejerlejligheder i de nævnte byer. (Kilde: Markedstal fra Boligsiden) 

Det kan der være mange grunde til ifølge Hans Møllnitz Olsen, men det har helt sikkert noget at gøre med et støt stigende udbud: 

”Det tager i gennemsnit længere tid at sælge sin lejlighed lige nu, og grunden til det er blandt andet, at udbuddet af lejligheder til salg vokser, og køberne har meget mere at vælge imellem. Faktisk er der nu næsten 40 procent flere lejligheder til salg i København, end der var sidste år på dette tidspunkt,” siger han. 

Hos BoligPortal mærker man samme tendens:

”Vi oplever lige nu vækst på alle fronter. Flere og flere ønsker at finde en lejebolig, der kommer flere boliger til fra projekt- og nybyggerier, og så er flere private udlejere begyndt at bruge os, frem for selv at skulle ud og finde en lejer,” siger Anders Hyldborg. 

Vil du udleje din lejlighed, mens du har den til salg, kan du hos BoligPortal nemt og gratis udleje din bolig.  

”Hvis man har sin lejlighed til salg på et marked, hvor man konkurrerer med rigtigt mange andre lejligheder, for eksempel i de store byer, så er det oplagt at finde en midlertidig lejer på BoligPortal – og udlejer man til vinterstudiestart, hjælper man samtidig en studerende til en god start på det nye studieliv,” siger Anders Hyldborg. 

3 gode råd til dig, der vil udleje din lejlighed, mens du venter på det rette salg:

  • Få styr på lejekontrakten mellem dig og din midlertidige lejer. På BoligPortal kan du nemt og sikkert udarbejde en lejekontrakt, der lever op til den nyeste lovgivning.

  • Du kan lave en tidsbegrænset aftale med gensidig kort opsigelsesvarsel, eksempelvis 1-3 måneder ved salg.

  • Husk at gennemgå lejligheden for fejl og mangler, inden lejeren flytter ind. Det er altid en god ide at lave en flytterapport for at undgå uenigheder. 

Nøgleord

Kontakter

Links

Information om BoligPortal

BoligPortal
BoligPortal
Paludan-Müllers Vej 40B
8200 Aarhus N

https://www.boligportal.dk/

BoligPortal er Danmarks største online lejeboligportal. Siden 1999 har vi sat udlejere og lejere i forbindelse med hinanden og hjulpet hundredetusindvis af danskere videre til et nyt hjem. 

Følg pressemeddelelser fra BoligPortal

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra BoligPortal

BoligPortal fejrer 20 år: ”Med digitale alternativer kigger vi direkte ind i fremtidens lejeboligmarked"19.2.2019 07:00:00 CETPressemeddelelse

BoligPortal kan i år fejre sin 20-års fødselsdag og se tilbage på tyve års rivende udvikling på det danske lejeboligmarked. I modsætning til mange andre virksomheder, der skal finde sin plads i en digital verden, har BoligPortal siden starten i 1999 været baseret på et digitalt fundament. Alligevel har det været vigtigt at følge med og finde sin egen strategi: ”Selvom onlineportalen, hvor lejer møder udlejer, har været omdrejningspunktet fra dag et, har digitaliseringen også givet os mange nye muligheder. Vi har haft kæmpe succes med at videreudvikle på BoligPortals oprindelige fundament, både i forhold til digitale produkter, men også på hele brugeroplevelsen,” siger Anders Hyldborg, administrerende direktør hos BoligPortal. BoligPortal ønsker at gøre det nemmere at være udlejer. Det har resulteret i et nyt forretningsområde, BoligPortal Business, en platform skabt til at lette professionelle udlejeres arbejde. Udlejerne kan for eksempel gøre brug af BoligPortals digitale lejekontrakt

Fra aarhusiansk start-up til femdoblet gazellevirksomhed: 20 år med Danmarks største lejeboligportal18.2.2019 07:00:00 CETPressemeddelelse

Faste avisreklamer og et hjemmebygget website, der samlede boligannoncer fra de fire største byer i Danmark. Det var, hvad de to BSS-studerende Henrik Dideriksen og Steffen Møller i 1999 skabte med Bolig-siden.dk. I dag kender de fleste virksomheden under navnet BoligPortal, der tyve år senere kan fejre at være Danmarks største og ældste online lejeboligportal med hele fem Gazellepriser fra Børsen stående på hylden. I 2005 blev BoligPortal opkøbt af den børsnoterede mediekoncern North Media Online A/S, og selvom det er stormskridt fra den start-up, Bolig-siden.dk var, er visionen den samme: ”BoligPortal har fra start gravet sig dybt ned i den niche, der er lejeboliger. Vi har altid villet gøre det nemmere og mere trygt at finde en lejebolig på et marked i konstant udvikling, som til tider kan virke ubarmhjertigt,” siger Henrik Løvig, CEO i North Media Online A/S. ”Derfor godkender vi også alle annoncer, inden de formidles ud til lejerne, og forsøger at komme boligsvindel til livs.” Tyv

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum