Dansk Byggeri

Velkommen til de syv nye styrelser i skattevæsenet

Del

1. juli blev SKAT, som vi hidtil har kendt det, lagt i graven og erstattet med syv nye styrelser. Dansk Byggeri ser frem til samarbejdet med det nye skattevæsen, der står overfor store udfordringer, blandt andet rekruttering af flere tusinde nye medarbejdere.

Det hidtidige SKAT er nu delt op i syv nye styrelser med det formål at skabe en mere entydig ansvarsfordeling i organisationen. De syv nye styrelser er Skattestyrelsen, Gældsstyrelsen, Vurderingsstyrelsen, Toldstyrelsen, Motorstyrelsen, Udviklings- og Forenklingsstyrelsen og Administrations- og Servicestyrelsen.

- Det er formentlig rigtigt set, at der er brug for en ny start for SKAT, blandt andet oven på skandalen om fejlagtig milliardrefusion af udbytteskat til udenlandske kriminelle. Og når omorganiseringen om 4-5 år er bragt til ende, er der grund til at håbe på en bedre struktur end i dag. Den store udfordring er dog, hvordan man kommer fra A til B, siger Bo Sandberg, cheføkonom i Dansk Byggeri.

Gigantisk udfordring

Han betegner det som en gigantisk udfordring på én gang at skulle splitte virksomheden op organisatorisk, foretage geografiske udflytninger og samtidig rekruttere over 3.000 medarbejdere.

- Borgere og virksomheder har jo krav på samme retssikkerhed og service fra skattemyndighederne 2. juli, som de havde inden omstruktureringen. Populært sagt, skal man reparere jumbojetten, mens den er i luften. For man kan ikke sætte et skilt op på døren, hvor der står ”SKAT er lukket i tre år pga. ombygning”, siger cheføkonomen.

- Men som altid i den slags situationer, skal man lade tvivlen komme anklagede til gode. Derfor vil vi gerne fra Dansk Byggeris side ønske tillykke med den nye struktur og velkommen til et fortsat godt samarbejde mellem erhvervsliv og skattemyndigheder, siger Bo Sandberg.

Godt råd til de nye skattestyrelser 

Dansk Byggeri har et par enkelte gode råd til samarbejdet med erhvervslivet for de omorganiseringsramte skattemyndigheder.

- For det første bør man fokusere på kerneopgaver som ligning, forebyggende dialog og intelligent kontrol. Men skrue ned for nidkærheden, for eksempel når man rejser skattesager mod virksomheder, der uforvarende har fejlfortolket en skatteregel.

- For det andet - og det er egentlig rettet mod politikerne - vil det mindske skattegabet og gøre kontrolopgaven lettere, hvis både person-, kapital-, virksomhedsbeskatning og afgiftsstruktur gøres mere enkel og let forståelig, siger cheføkonom Bo Sandberg, Dansk Byggeri.

Kontakter

Cheføkonom Bo Sandberg, bsa@danskbyggeri.dk, telefon 28 50 38 19
Pressechef Helen Jensen, hje@danskbyggeri.dk, telefon 21 24 47 02

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

Dansk Byggeri er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Med omkring 5.700 medlemmer spænder organisationen bredt geografisk og fagligt, og dækker alle led i byggeprocessen.

Dansk Byggeris hovedopgaver er at opnå erhvervspolitisk indflydelse, deltage i den offentlige debat, yde rådgivning og sikre overenskomster, så medlemmerne kan udvikle deres virksomheder bedst muligt til gavn for beskæftigelsen og konkurrenceevnen.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Dansk Byggeri: Lad familievirksomheder og arvinger være i fred18.6.2019 15:30:00 CESTPressemeddelelse

Det er gift for generationsskifterne i de private virksomheder, hvis arveafgiften bliver sat markant op, sådan som de økonomiske vismænd foreslår. Det siger Dansk Byggeri, efter at vismændene i deres nye rapport argumenterer for at sætte den nuværende arveafgift på fem procent på familieejede virksomheder op til 15 procent. På forårsmødet i Det Økonomiske Råd anbefalede Dansk Byggeris direktør Lars Storr-Hansen også et højere og mere fleksibelt anlægsloft.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum