BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskabBDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Velgørende organisationer får det lidt lettere

Del

Skattestyrelsen har på foranledning af BDO bekræftet, at velgørende organisationer kan tælle gaver betalt via MobilePay med ved opgørelsen af, hvorvidt de modtager gaver på mindst 200 kr. fra mere end 100 gavegivere hvert år.

For velgørende fonde og foreninger, herunder også mange kirkesamfund, idrætsorganisationer, attraktioner og privatskoler m.fl. har det stor betydning, at de er godkendt af Skattestyrelsen som værende almenvelgørende eller på anden måde almennyttige.

En sådan godkendelse betyder nemlig ikke bare, at gavegivere kan få skattefradrag for deres donationer til organisationen, men også at disse kan søge om en særlig momskompensation. En kompensation som gives efter særlige regler, da sådanne organisationer i deres momsregnskab almindeligvis kun får fradrag for en mindre del af momsen af deres udgifter, fordi størstedelen af deres indtægter er momsfrie.

Skatteforvaltningens godkendelse er betinget af, at organisationerne hvert år indsender dokumentation for, at de årligt modtager gaver på mindst 200 kr. fra mere end 100 gavegivere.

Hidtil at det været opfattelsen, at dokumentationskravet forudsatte, at de velgørende organisationer m.v. skulle være i besiddelse af navn og adresse på gavegiverne, hvilket har givet udfordringer hos mange organisationer i takt med, at antallet af donationer betalt via MobilePay er vokset.

Nu har Skattestyrelsen imidlertid efter en henvendelse fra BDO bekræftet, at også sådanne betalinger kan regnes med ved opgørelsen af antallet af gavegivere, når blot organisationen registrerer navnet på MobilePay-indbetaleren og de sidste fire cifre i dennes telefonnummer.

Pernille Rise, der er Senior Manager i momsafdelingen i BDO, siger om afgørelsen: ”Den er vi rigtig glade for. Den får helt sikkert stor praktisk betydning ikke mindst hos mange af de mindre organisationer, hvor det nu bliver lettere at lave den årlige opgørelse over antallet af gavegivere til Skatteforvaltningen.”

Nøgleord

Kontakter

Links

Information om BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab
BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab
Kystvejen 29
8000 Aarhus C

89 30 78 00https://www.bdo.dk/

Følg pressemeddelelser fra BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

BDO etablerer Danmarks største og førende afdeling for toldrådgivning – Toldkonsulenterne I/S bliver en del af BDO23.10.2019 08:35:03 CESTPressemeddelelse

Rådgivningsvirksomheden Toldkonsulenterne I/S bliver pr. 1. januar 2020 lagt sammen med det landsdækkende rådgivnings- og revisionshus BDO. Det sker som følge af, at begge virksomheder ser et stort potentiale i at forene rådgivningskræfterne på toldområdet. Sammenlægningen betyder samtidig, at BDO’s toldafdeling bliver Danmarks største og førende inden for toldrådgivning.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum