DMI – Danmarks Meteorologiske Institut

Vejret i påskeugen: Solen lokker de første dage, men skyerne vinder terræn i weekenden

Del

Påsken står for døren, og mange holder fri i disse dage, hvor vi lægger ud med et solidt solskinsvejr. Temperaturen falder en smule i de næste dage, men der vil stadig være gode betingelser for solskin i perioder frem til langfredag. Herefter presser fronter på med flere skyer, lidt regn og lavere temperaturer. Kort sagt: Der er størst chance for at få sol og varme i de næste dage.

Solen skinner gavmildt på Danmark i dag. I løbet af ugen vinder skyerne dog terræn. Foto: Inger Nielsen, Aalbæk.
Solen skinner gavmildt på Danmark i dag. I løbet af ugen vinder skyerne dog terræn. Foto: Inger Nielsen, Aalbæk.

Solen skinner gavmildt over hele landet i dag. Og selvom forårsvejret løsner grebet en smule om Danmark i de næste dage, ser det ganske hæderligt ud indtil vi rammer weekenden, hvor skyer og regn presser på.

’Det er rigtig forårsvarm luft, som strømmer op over os i dag fra syd. Vi får mellem 13 og 18 graders varme, og i Sønderjylland kan vi måske nå hele 20 grader – og over hele linjen er der masser af solskin. I de mørke timer bliver vi dog passeret af en svag koldfront vestfra, og derfor falder temperaturen en smule i morgen. Først på dagen vil fronten formentlig sætte nogle skyer over Bornholm, men ellers er der efterhånden gode muligheder for solskin,’ forklarer DMI’s vagtchef Thyge Rasmussen og fortsætter:

’Vi skal generelt regne med temperaturer omkring 10 til 15 grader i dagene herefter, hvor det overvejende ser tørt ud. En ny koldfront passerer os dog natten mellem skærtorsdag og langfredag, hvor regnen altså falder, mens de fleste sover.’

Og er der noget, som kan få os ud i vejret – så er det ofte den første forårsvarme, men i disse corona-tider får det Rigspolitiet til at løfte pegefingeren.

’Vi kan sagtens forstå, at man gerne vil ud og nyde det gode vejr. Man må gerne gå eller løbe en tur – men hold afstand til hinanden, når I færdes derude. Vi skal have stoppet smittespredningen, og det kræver en fælles indsats. På flere offentlige steder er der sat skilte op med anvisninger – følg dem. Søg hen til steder, hvor der ikke er så mange i forvejen, lad vær med at forsamle jer i grupper og vis hensyn. Politiet er synligt til stede over det hele, og hvis det vurderes nødvendigt, så tager vi bødeblokken frem. Hav en god påske, men husk at holde afstand,’ lyder det fra Rigspolitiets kommunikationsdirektør Anders Frandsen.

Nattefrosten vender tilbage

Haveentusiaster har muligvis allerede taget de første spadestik til sommerens pryd- eller køkkenhave. De sarte planter skal dog have særlig opmærksomhed i denne uge.

’Allerede fra natten til langfredag kan der stedvist komme nattefrost, og der vil fortsat være risiko for, at temperaturen rammer frysepunktet i nætterne og de tidlige morgentimer herefter,’ lyder det fra Thyge Rasmussen.

Påskedagene ser grå og lidt våde ud

I næste weekend presser flere fronter på fra vest, og det lægger en dæmper på solskinsvejret.

’Både lørdag og påskedag ser begge mest skyet ud, og der kan falde lidt regn. 2. påskedag ser det dog ud til at klare op med lidt sol. På den anden side af påsken tegner det ovenikøbet til, at vi fortsætter med lavere temperaturer – så det er med at nyde solskinsvejret i de kommende dage… med afstand naturligvis,’ lyder det afslutningsvis fra Thyge Rasmussen.

Læs den nyeste vejrudsigt her: https://www.dmi.dk/danmark/

Kontakter

Billeder

Solen skinner gavmildt på Danmark i dag. I løbet af ugen vinder skyerne dog terræn. Foto: Inger Nielsen, Aalbæk.
Solen skinner gavmildt på Danmark i dag. I løbet af ugen vinder skyerne dog terræn. Foto: Inger Nielsen, Aalbæk.
Download

Information om DMI – Danmarks Meteorologiske Institut

DMI – Danmarks Meteorologiske Institut
DMI – Danmarks Meteorologiske Institut
Lyngbyvej 100
1610 København Ø

http://www.dmi.dk

Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) blev etableret i 1872, og det er i dag en institution under Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet.

DMI varetager den meteorologiske betjening af samfundet inden for Rigsfællesskabet Danmark, Færøerne og Grønland med omliggende farvande og luftrum.

Den meteorologiske betjening omfatter prognose- og varslingstjeneste samt kontinuerlig overvågning af vejr, klima og dertil relaterede miljømæssige forhold i atmosfæren, på landjorden og i havet.

Følg pressemeddelelser fra DMI – Danmarks Meteorologiske Institut

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DMI – Danmarks Meteorologiske Institut

Stærk profil bliver videnskabelig leder af Danmarks Nationale Center for Klimaforskning26.2.2021 09:58:40 CET | Pressemeddelelse

Oversvømmelser, skybrud, hedebølger… fremtidens klima bliver mere ekstremt. Den anerkendte professor Eigil Kaas, skal nu stå i spidsen for at gøre os klogere på vores klima, når han den 1. marts 2021 tiltræder som ny videnskabelig leder af Nationalt Center for Klimaforskning hos DMI. For klimaforskning er en grundsten, når vi skal finde løsninger til, hvordan vi tilpasser os fremtidens klima med hyppigere voldsomme vejrhændelser.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum