Erhvervsministeriet

Vejledninger om samfundsansvar skal opdateres

Del

Erhvervsministeren har nedsat en arbejdsgruppe, som skal se på behovet for fornyelse og forenklinger af de nuværende vejledninger om samfundsansvar og ansvarlige investeringer.

Det gavner samfundet, og kan endda give konkurrencemæssige fordele, når virksomhederne arbejder med samfundsansvar. Det kan imidlertid være lidt af en udfordring for den enkelte virksomhed eller investor at hitte rede i, hvordan man lever op til de internationale retningslinjer for samfundsansvar.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen:

”Virksomheder og investorer bliver i stigende grad mødt af krav om, at de har styr på forretningens samfundsansvar ud i yderste led, uanset hvor i verden de opererer. Samtidigt er det min overbevisning, at virksomheder, der tager samfundsansvar, øger tilliden til deres virksomhed. Det styrker forretningen og åbner op for nye muligheder. Jeg vil derfor gerne gøre det så nemt som muligt for virksomhederne at leve op til de internationale retningslinjer, der gælder på området.”

Den nye arbejdsgruppe skal have særligt fokus på vejledningen om ansvarlige investeringer og på vejledninger til små- og mellemstore virksomheder.

Arbejdet skal sikre, at vejledningerne bedst muligt formidler de gældende internationale retningslinjer, i form af OECD’s retningslinjer for multinationale virksomheder og FN’s retningslinjer for menneskerettigheder og erhverv, til virksomhederne.

Arbejdsgruppen består af følgende 10 medlemmer, som er valgt, så de repræsenterer relevante kompetencer på området for virksomheders samfundsansvar, herunder investor- og erhvervssiden, NGO’er og FN’s og OECD’s retningslinjer på området:

  • Anna Lise Mortensen Grandjean (formand), ansvarlighedsdirektør i COOP.
  • Linda Nielsen, sagkyndigt medlem af Mæglings- og klageinstitutionen for ansvarlig virksomhedsadfærd.
  • Troels Børrild, politisk rådgiver for Mellemfolkeligt Samvirke og medlem af 92-gruppen.
  • Mette Vadstrup, CSR-manager, PFA.
  • Mette Boye, direktør for Dansk Initiativ for Etisk Handel.
  • Sara Krüger Falk, CSR-ansvarlig i DI.
  • Morten Lehmann, CSR-chef i DE.
  • Christian Honore, stifter af det CSR-orienterede rejseselskab Goodwings.
  • Annette Stube, Head of Group Sustainability i Mærsk
  • Jens-Christian Stougaard, Senior Vice President for Business Development, Analysis, Public Affairs & CSR i PensionDanmark

Arbejdsgruppen skal have færdiggjort sit arbejde inden udgangen af 2017.

Pressekontakt: Sara Ringgaard Price, tlf. 91 39 94 07, srp@em.dk

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.evm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Ny rapport viser gevinsterne ved det indre marked på tværs af hele EU27.9.2018 09:13pressemeddelelse

En ny rapport viser, at Danmark ikke er alene om at drage fordel af det indre marked. Rapporten understreger, at handlen med varer og tjenester inden for det indre marked er afgørende for den økonomiske aktivitet i alle medlemslande og står for 56 millioner jobs på tværs af EU. Endelig peger rapporten på, at det indre marked faciliterer små virksomheders deltagelse i europæiske og globale værdikæder.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum