Erhvervsministeriet

Vejledninger om samfundsansvar skal opdateres

Del

Erhvervsministeren har nedsat en arbejdsgruppe, som skal se på behovet for fornyelse og forenklinger af de nuværende vejledninger om samfundsansvar og ansvarlige investeringer.

Det gavner samfundet, og kan endda give konkurrencemæssige fordele, når virksomhederne arbejder med samfundsansvar. Det kan imidlertid være lidt af en udfordring for den enkelte virksomhed eller investor at hitte rede i, hvordan man lever op til de internationale retningslinjer for samfundsansvar.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen:

”Virksomheder og investorer bliver i stigende grad mødt af krav om, at de har styr på forretningens samfundsansvar ud i yderste led, uanset hvor i verden de opererer. Samtidigt er det min overbevisning, at virksomheder, der tager samfundsansvar, øger tilliden til deres virksomhed. Det styrker forretningen og åbner op for nye muligheder. Jeg vil derfor gerne gøre det så nemt som muligt for virksomhederne at leve op til de internationale retningslinjer, der gælder på området.”

Den nye arbejdsgruppe skal have særligt fokus på vejledningen om ansvarlige investeringer og på vejledninger til små- og mellemstore virksomheder.

Arbejdet skal sikre, at vejledningerne bedst muligt formidler de gældende internationale retningslinjer, i form af OECD’s retningslinjer for multinationale virksomheder og FN’s retningslinjer for menneskerettigheder og erhverv, til virksomhederne.

Arbejdsgruppen består af følgende 10 medlemmer, som er valgt, så de repræsenterer relevante kompetencer på området for virksomheders samfundsansvar, herunder investor- og erhvervssiden, NGO’er og FN’s og OECD’s retningslinjer på området:

  • Anna Lise Mortensen Grandjean (formand), ansvarlighedsdirektør i COOP.
  • Linda Nielsen, sagkyndigt medlem af Mæglings- og klageinstitutionen for ansvarlig virksomhedsadfærd.
  • Troels Børrild, politisk rådgiver for Mellemfolkeligt Samvirke og medlem af 92-gruppen.
  • Mette Vadstrup, CSR-manager, PFA.
  • Mette Boye, direktør for Dansk Initiativ for Etisk Handel.
  • Sara Krüger Falk, CSR-ansvarlig i DI.
  • Morten Lehmann, CSR-chef i DE.
  • Christian Honore, stifter af det CSR-orienterede rejseselskab Goodwings.
  • Annette Stube, Head of Group Sustainability i Mærsk
  • Jens-Christian Stougaard, Senior Vice President for Business Development, Analysis, Public Affairs & CSR i PensionDanmark

Arbejdsgruppen skal have færdiggjort sit arbejde inden udgangen af 2017.

Pressekontakt: Sara Ringgaard Price, tlf. 91 39 94 07, srp@em.dk

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.evm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Regeringen sender lovforslag om udvidelse af de to testcentre for store vindmøller i Høvsøre og Østerild i høring11.12.2017 15:31pressemeddelelse

I dag sendes udkast til lovforslag om at udvide de to nationale testcentre for store vindmøller ved Høvsøre og Østerild i høring. Med lovudkastet udvides centrene med i alt fire nye testpladser. Dermed fremtidssikres den teknologiske udvikling, idet der gives mulighed for, at møllerne kan øges i højden. Centrene vil i fremtiden kunne rumme 16 testpladser, hvor det vil være muligt at teste avanceret teknologi og nye vindmølletyper.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum