Vejdirektoratet

Vejdirektoratet vil have branchen med til at styrke arbejdsmiljøet på byggepladser

Del

Vejdirektoratet vil inddrage bygge- og anlægsbranchen for at øge sikkerhedskulturen

Hvis sikkerhedskulturen på landets byggepladser skal have et løft, skal det ske i et tæt samarbejde mellem bygherre og leverandører. Derfor tager Vejdirektoratet nu initiativ til at inddrage en række af sine leverandører i det.

Det fortæller områdechef Søren Andersen fra Vejdirektoratets Entreprisestyringsområde. Sammen med OHS-manager, Allan Rahn Svendsen står han i spidsen for projektet ”Arbejdspladser uden ulykker”, der har til formål at styrke arbejdsmiljøet på Vejdirektoratets vej – og byggeprojekter.

”Vi er begyndt med at transformere sikkerhedskulturen hos os selv, da det er essentielt for projektets succes, at ledelsen hos bygherren tager ejerskab og forpligter sig som vedholdende drivkraft bag gennemførelsen.

Men hvis vi reelt skal opnå et bedre arbejdsmiljø på byggepladserne, er det vigtigt, at sikkerhedsindsatsen integreres konsistent i hele værdikæden,” siger Søren Andersen.

Han og Allan Rahn Svendsen henvender sig nu direkte til 25 entreprenører og rådgivere, som samarbejder med Vejdirektoratet, samt Asfaltindustrien for at få et møder i stand. De lægger op til, at det vil være ledelsesrepræsentanter fra direktionen og relevante afdelinger samt arbejdsmiljøchefer eller lignende, som deltager på møderne.

” Vi tilbyder at komme ud til hver enkelt og fortælle om vores projekt og herunder fortælle om hvilke krav og forventninger vi har til deres indsats. Det er ikke mindst afgørende at drøfte hvor hvordan deres tilgang til indsatsen omkring arbejdsmiljø er samt deres forventninger til os, som bygherre, så vi i fællesskab kan løfte niveauet i branchen,” siger Allan Rahn Svendsen.

Han håber, at få afviklet en række af møderne i maj og juni, og så fortsætte indsatsen efter sommerferien.

”Målet er at den nye tankegang integreres hele vejen ned gennem vores organisation, så sikkerhed indgår som et primært element i alle diskussioner om tid, kvalitet og økonomi. Dermed forventes der en radikal forbedring af sikkerheden og samtidig en forbedring af produktiviteten i alle led,” siger Søren Andersen.

Vejdirektoratet har i samarbejde med Bygherreforeningen arbejdet med projektet ”Arbejdspladser Uden Ulykker siden 2019, for at sætte ekstra fokus på arbejdsmiljøet på byggepladserne.

Nøgleord

Kontakter

Områdechef Søren Andersen tlf.: 7244 2444, mail: soan@vd.dk
OHS-manager Allan Rahn Svendsen tlf.: 7244 2510, mail: ars@vd.dk
Kommunikationskonsulent Brian Christensen tlf.: 7244 3755, mail: bch@vd.dk

Billeder

Information om Vejdirektoratet

Vejdirektoratet
Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

+45 7244 3333https://www.vejdirektoratet.dk/

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Vejdirektoratet forsegler den slidte asfalt på E20 Fynske Motorvej ved Middelfart24.6.2021 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Fra mandag den 28. juni og en uge frem planlægger Vejdirektoratet en forsegling af den slidte asfalt på E20 Fynske Motorvej ved Middelfart. Arbejdet finder sted i begge retninger mellem rampeanlæg 57 Nr. Åby og rampeanlæg 58b Middelfart. Forseglingen er kun imellem kantlinjerne, så de eksisterende kantlinjer ved nødsporet og midterrabatten vil forblive som de er. Arbejdet starter med, at de eksisterende vognbanelinjer demarkeres. Herefter udføres der en levetidsforlængende forsegling af den eksisterende asfalt. Når forseglingen efter nogle dage er hærdet af, påføres de nyudviklede, dråbeformede Longdot vejstriber, som vil give en bedre køreoplevelse for trafikanterne, da de er mere synlige i mørke og regnvejr end de traditionelle striber. Arbejdet vil blive udført i 2 etaper som aften- og natarbejde mellem klokken 19.00 – 06.00 Etape 1, hvor der arbejdes i østgående retning fra rampeanlæg 58b Middelfart til lige øst for rasteplads Lillebælt N vil få følgende konsekvenser: Ved aften- og

Vejdirektoratet offentliggør model til klimaanalyser for bygge og anlægsbranchen23.6.2021 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

På torsdag den 24. juni offentliggør Vejdirektoratet indholdet af sin nye model til klimaanalyser, den såkaldte InfraLCA. Modellen indeholder nogle specifikke beregningsværktøjer, der gør det muligt for hele infrastrukturbranchen at beregne CO2-effekten af byggerier og andre projekter, både i planlægnings-, anlægs- og driftsfasen. Modellen kan i fremtiden bruges som en fælles standard for, hvordan man foretager CO2-analyser ved alle former for infrastrukturprojekter herhjemme. ”Modellen giver os simpelthen et fælles sprog, så vi kan arbejde ensartet om klimamål på tværs af de forskellige områder i infrastrukturbranchen,” siger områdechef Gert Ahé fra Vejdirektoratet. ”Sådan et redskab bliver helt uundværligt i de kommende år, hvis vi som nation skal lykkes med at reducere Danmarks CO2-udledning med 70 procent i 2030. For her skal bygge- og anlægssektoren jo uomtvisteligt løfte sin del af opgaven.” Helt konkret består InfraLCA af en række metoder, datatyper og måleformer, der er baseret

Udsigt til lørdage med tæt trafik hen over sommerferien22.6.2021 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I den kommende weekend starter skolernes sommerferie, og dermed affyres også startskuddet til en af de største rejseweekender på året, når danskerne pakker bilen og søger mod grænserne eller sommerlandet. Helt konkret regner vi med tæt trafik og risiko for kødannelser i udvalgte perioder fra fredag eftermiddag og hen over hele weekenden med den største risiko for trængsel lørdag fra klokken 11.00 – 15.00. I det hele taget må man regne med, at især lørdagene bliver travle på vejene i løbet af sommerferien. Det skyldes, at mange holder skiftedag i sommerhusene om netop lørdagen. Og vi forventer, at rigtig mange også i år vil afholde deres sommerferie inden for landets grænser på grund af Corona-pandemien. I vestlig retning I starten af sommerferien vil trafikken hovedsageligt bevæge sig på tværs af landet i vestlig retning fra hovedstadsområdet via E20 Vestmotorvejen mod Fyn og Jylland og via rute 21 Holbækmotorvejen mod Jylland. Der kan ligeledes være ekstra trængsel på hovedvejene ved

Vejdirektoratet lægger ny asfalt på Rute 9 ved Stokkemarke21.6.2021 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Fra onsdag den 23. juni cirka to uger frem udskifter Vejdirektoratet den slidte asfalt på rute 9 Vestre Landevej ved Stokkemarke. Asfaltarbejdet starter med, at den gamle belægning fræses af. Herefter udføres der lokale reparationer i den underliggende belægning. Endelig udlægges der ny belægning, og til slut påføres der striber. Resultatet bliver en mere jævn kørebane og en bedre køreoplevelse for trafikanterne Konsekvenser for trafikanterne Vejarbejdet udføres i dagtimerne og trafikken gennem Stokkemarke reguleres med lysregulering. Der vil være risiko for kødannelse, så trafikanterne skal påregne længere rejsetid. Vejdirektoratet beklager på forhånd de gener, som arbejdet måtte medføre for trafikanterne og naboerne. Arbejdet er vejrafhængigt. Det kan derfor ske, at arbejdet må udskydes på grund af vejrforhold. Information om hvor der arbejdes og konkrete restriktioner for trafikken kan ses på www.trafikinfo.dk sammen med øvrige relevante vej- og trafikmeldinger.

DM i landevejscykling bliver generalprøve på Tour de France15.6.2021 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Når DM i landevejscykling løber af stablen i Give fra den 17. til den 20. juni, bruger Vejdirektoratet anledningen til en generalprøve af data og kanaler til trafikinformation i samarbejde med Vejle kommune. Generalprøven skal ruste Vejdirektoratet bedst muligt til den store opgave, der ligger i at kommunikere til både danske og udenlandske trafikanter i forbindelse med afviklingen af Tour de France på dansk grund til næste sommer. Vejdirektoratet vil sikre, at trafikanter, der skal ud af køre på de danske veje denne weekend modtager trafikinformation, der er relevant og brugbar til planlægning af deres køretur. ”Når Tour de France kommer til Danmark, vil trafikken på de danske veje være påvirket af arrangementer i en grad, som vi ikke har set før herhjemme,” siger afdelingsleder Stine Bendsen fra Vejdirektoratet. ”Vi har tre etaper, der skærer sig gennem landet fra København til Sønderborg. Og samtidig har vi også flere andre store arrangementer – blandt andet Roskilde Festival og DGI

Vejdirektoratet lægger ny asfalt i rundkørslen i Saksborg14.6.2021 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Vejdirektoratet udskifter asfalten i rundkørslen Burkal Kirkevej/Saksborgvej og cirka 50 meter ud på hvert "ben" i Saksborg på Rute 8. Vejarbejdet finder sted fra torsdag den 17. juni kl. 07.00 til fredag den 18. juni kl. 14.00. Arbejdet starter med, at den gamle belægning affræses. Herefter udføres der lokale reparationer i den underliggende belægning. Endelig udlægges der ny belægning, og til slut påføres der striber. Mens arbejdet pågår, vil trafikken blive reguleret med mobile lyssignaler gennem rundkørslen. Vejarbejdet kan i periode komme til at påvirke trafikken på strækningen, da afspærringen af kørebanen sker efter behov. Resultatet bliver en mere jævn kørebane og en bedre køreoplevelse for trafikanterne. Vejdirektoratet beklager på forhånd de gener, som arbejdet vil medføre for vejens naboer og trafikanterne. Dårlig vejr kan udsætte arbejdets afslutning Yderligere information om vejarbejder og den generelle trafiksituation kan ses på www.trafikinfo.dk.

Vejdirektoratet inviterer til webinar om lancering af InfraLCA den 24. juni14.6.2021 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Tidligere på året afholdt Vejdirektoratet et webinar, hvor en ny model til klimaanalyser blev præsenteret. Siden da har denne model skiftet navn fra VejLCA til InfraLCA, da den nu skal anvendes bredere til forskelligartede infrastrukturprojekter, herunder også baneprojekter. Siden webinaret har InfraLCA været centrum for flere klimasamarbejder mellem en lang række interessenter, offentlige såvel som private. Gennem disse har InfraLCA fået bred opbakning til at kunne fungere som én fælles model på tværs af projekter og organisationer i Danmark til at opgøre og analysere klimaaftryk. Tiden er nu kommet til at lancere og offentliggøre InfraLCA. Vejdirektoratet inviterer derfor til et webinar, hvor nye tiltag i modellen gennemgås. Det bliver den 24. juni fra kl. 12.30 - 14.30. Herudover vil der på webinaret blive givet indblik i, hvordan InfraLCA kan anvendes og implementeres samt hvordan InfraLCA fremover opdateres og vedligeholdes. Dette webinar vil foregå via Microsoft Teams, hvor der e

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum