Vejdirektoratet

Vejdirektoratet reparerer mole ved Fynshav Færgehavn

Del

Arbejdet med vedligeholdelsen varer en lille måneds tid og vil være både synligt og hørbart.

Molen ved Fynshav Færgehavn på Als er blevet påsejlet, og derfor har Vejdirektoratet sat gang i en reparation af den. Det fortæller projektleder Henrik Tobberup Madsen.

”Molehovedet beskytter havnen mod havet, og det er bygget af træpæle og stenkast. Ved at reparere molehovedet for enden af havnebassinet sikrer vi, at færger fremover stadig kan tage turen på tværs af Sydfynske Øhav,” siger han.

Arbejdet er gået i gang, og Henrik Tobberup Madsen forventer, at det vil være færdigt før jul. Helt konkret handler det om at supplere beskadigede og knækkede træpæle med yderligere træpæle. Nye pæle skal rammes i havbunden, og der vil blive arbejdet fra flåde, foretaget dykkerundersøgelser samt arbejdet på færgehavnens sikkerhedsstiger.

”Arbejdet vil i dele af perioden give støjgener for de nærmeste naboer, og det beklager vi på forhånd. Det meste af arbejdet vil foregå i dagtimerne, men det kan også blive nødvendigt at tage en enkelt nat eller to i brug,” siger Henrik Tobberup Madsen.

Han tilføjer, at entreprenøren er i dialog med Sønderborg Kommune om tidspunkter for arbejdet.

Trafikale konsekvenser

Færgedriften vil være upåvirket i hele perioden. Løbende information om færgefarten kan findes i Alslinjens og Ærøfærgens fartplan.

Vejdirektoratet beklager på forhånd for alle gener ved arbejdet og takker for borgernes forståelse.

Kontakter

Ingeniør Henrik Tobberup Madsen, tlf. 7244 2235, mail: htm@vd.dk
Kommunikationskonsulent Brian Christensen, tlf. 7244 3755, mail: bch@vd.dk

Billeder

Information om Vejdirektoratet

Vejdirektoratet
Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

+45 7244 3333https://www.vejdirektoratet.dk/

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum