Vejdirektoratet

Vejdirektoratet lægger ny klimavenlig asfalt på Rute 21 Kirkeåsvejen ved Højby

Del

Fra onsdag den 5. maj og cirka tre uger frem lægger Vejdirektoratet ny klimavenlig asfalt på rute 21 Kirkeåsvejen ved Højby.

Den berørte strækning går på Kirkeåsvejen og til cirka 300 meter syd for krydset til Strandvej.

Asfaltarbejdet starter med, at den gamle belægning affræses. Herefter udføres der lokale reparationer i den underliggende belægning. Endelig udlægges der ny belægning, og til slut påføres der striber.     
 
Resultatet bliver en mere jævn kørebane og en bedre køreoplevelse for trafikanterne.        

Konsekvenser for trafikanterne 

Som følge af vejarbejdet vil Kirkeåsvejen på strækningen være spærret, og der vil blive etableret omkørsels ruter i tre perioder:

Onsdag den 5. maj kl. 20.00 til onsdag den 12. maj kl. 09.30.

Mandag den 17. maj kl. 06.00 til fredag den 21. maj kl. 09.30.

Tirsdag den 25. maj kl. 06.00 til fredag den 28. maj kl. 09.30.

Der vil være forøget rejsetid på cirka 20 minutter og risiko for kødannelse, så trafikanter skal påregne længere rejsetid, når der er omkørselsruter. Ikke mindst trafikanter til Molslinjen bedes være opmærksomme på dette. 

I de perioder, hvor der ikke arbejdes, er der åbent for trafik i fuldt omfang. Der køres dog periodevist på fræset eller uafstribet overflade. Derfor vil der være nedsat hastighed på disse strækninger.  

Vejdirektoratet beklager på forhånd de gener, som arbejdet måtte medføre for naboerne og trafikanterne.  

Arbejdet er vejrafhængigt. Det kan derfor ske, at arbejdet må udskydes på grund af vejrforhold.  
 

Information om hvor der arbejdes og konkrete restriktioner for trafikken kan ses på www.trafikinfo.dk sammen med øvrige relevante vej- og trafikmeldinger.

Nøgleord

Kontakter

Entrepriseleder Bo Wamsler, Vejdirektoratet, tlf. 7244 7188, mail:bow@vd.dk 
Pressechef Martin Østergaard-Nielsen, Vejdirektoratet, tlf.7244 3032, mail: man@vd.dk  

Billeder

Information om Vejdirektoratet

Vejdirektoratet
Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

+45 7244 3333https://www.vejdirektoratet.dk/

Information om vejarbejder

Når vi bygger og vedligerholder vores veje, gør vi, hvad vi kan, for at det generer mindst muligt. Vi opdaterer hele tiden oversigten over, hvilke vejarbejder der er igang rundt omkring i landet.

Se hele listen her på www.vejdirektoratet.dk/vejarbejder

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Omkørslen på Rute 21 Kirkeåsvejen ændres lørdag den 8. maj på grund af cykelløb6.5.2021 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Omkørslen på Rute 21 Kirkeåsvejen er omlagt lørdag den 8. maj fra klokken 07.00 til 18.30. Det skyldes, at der afholdes et stort cykelløb på Odsherredvej/Oddenvej denne dag, hvilket blokerer for en del af den omkørselsrute, der ellers skal bruges under resten af vejarbejdet. Det er Frederiksberg Bane- og Landevejscykelklub, som står bag løbet med titlen ”Grand Prix Ejner Hessel og Segafredo 2021," hvor over 500 cykelryttere ventes at deltage, herunder Danmarks hjemlige cykelelite. Cykelløbet har mål og startfelt i Lumsås. På oversigtskortet kan man se omkørslerne for henholdsvis den sydgående og den nordgående trafik. I sydgående retning skal trafikanterne køre via Lyngvej til Højby - Nyvej - Højby Stationsvej - Højby Hovedgade - Tinghulevej – og tilbage til rute 21 sydgående. I nordgående retning skal man køre via Holbækvej - Hønsinge Omfartsvej - Nykøbing-Slagelsevej - Lyngtoftevej - Lyngvej – og tilbage til rute 21 nordgående.

Virtuelt borgermøde om VVM-undersøgelse af ny vej til Stevns29.4.2021 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Om et par uger afholder Vejdirektoratet borgermøde om den nye VVM-undersøgelse af en mulig ny vej til Stevns. På grund af Corona-virussen er det desværre nødvendigt at holde mødet virtuelt i stedet for fysisk. Borgermødet afholdes tirsdag den 11. maj kl. 19.00 – 21.00. Borgermødet streames live på nettet. Du finder linket på www.vd.dk/vvm-stevns. I både form og indhold kommer det virtuelle borgermøde til at ligne det fysiske forstået på den måde, at projektlederen og fageksperter vil give en fremlæggelse af de centrale aspekter i VVM-undersøgelsen. Fremlæggelsen vil blandt andet handle om: Vejprojektet Natur og miljø Støj Ekspropriation og samfundsforhold Trafik og samfundsøkonomi Ligesom ved de fysiske borgermøder vil der også være mulighed for at stille spørgsmål. Det vil kunne ske via en chatfunktion, som vil være åben under hele mødet. Det vil også være muligt at booke et privat telefonmøde med Vejdirektoratets fagfolk efterfølgende. ”Vi har forsøgt at tilbyde et virtuelt møde, der

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum